Rotary Suriname lanceert gezondheidsloop

0
Rotary Suriname lanceert gezondheidsloop
Gezondheidsloop i.v.m. World Obesitas Day.

Op dinsdag 8 maart was voor Rotary Suriname de lancering van de ‘District 7030 MOVES’ en is geïnitieerd door District Governor Sonya Alleyne ter herdenking van Wereld Obesitas Dag (World Obesity Day) op 4 maart.

Deze dag is uitgeroepen door de World Obesity Federation als speciale dag van actie tegen en response op de obesitas crisis. Het doel van deze dag is het verhogen van awareness, het aanmoedigen van voorspraak, het verbeteren van beleid en het delen van ervaringen. Het thema van dit jaar is “Everybody needs to Act” ter verbetering van het begrip, preventie en behandeling van obesitas.

Rotary Suriname heeft sinds juli 2020 preventie van overgewicht bij kinderen voor de komende jaren als prioriteitsgebied, opgenomen in het jaarplan. Sindsdien zijn door de Rotary clubs in Suriname verschillende materialen ontwikkeld en projecten uitgevoerd voor verschillende groepen in de gemeenschap.

Rotary Club Paramaribo Central (RCPC), als initiatiefnemer, blijft zich de komende jaren inzetten om samen met alle service clubs en groepen in georganiseerd verband, activiteiten te ontwikkelen die een gezonde leefstijl stimuleren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.