‘Nederlanders ontvangen vluchtelingen die op hen lijken sneller met open armen’

37
'Nederlanders ontvangen vluchtelingen die op hen lijken sneller met open armen'

Nederland en andere Europese landen verwelkomen Oekraïense vluchtelingen met open armen. Ze worden anders behandeld dan andere asielzoekers, zoals Afghanen. “We zijn vooral in staat mensen te zien als echte vluchtelingen als ze op ons lijken”, zeggen twee Nederlandse deskundigen hierover.

Afgelopen week ging onderstaand plaatje waarop het verschil goed te zien is, viraal. “Uit onderzoek en uit de geschiedenis blijkt dat we eerder geneigd zijn mensen op te nemen met wie we ons kunnen identificeren, vertelt universitair hoofddocent rechtsfilosofie aan de Universiteit van Amsterdam Nanda Oudejans aan het Nederlands Dagblad.

Ook Fenella Fleischmann, hoogleraar sociologie aan de Universiteit van Amsterdam ziet verschillen in de ontvangst van Oekraïense vluchtelingen en asielzoekers uit bijvoorbeeld Syrië of Afghanistan. “Mensen hebben meer weerstand tegen nieuwkomers als er sprake is van grotere culturele en sociale afstand. Met name tegenover islamitische vluchtelingen wordt een grote culturele afstand ervaren”, zegt ze tegen de krant.

37 REACTIES

 1. Wat belangrijk hierin is, is dat deze mensen geen extreme gedachten hebben. En ze zijn geen moslim. Een moslim wil meteen moskeeën, eigen scholen bouwen.
  Ik ben ook bereid Oekraïners op te vangen.

  Een moslim kan, wil en zal zich nooit aanpassen aan Nederland.
  gemodereerd

 2. Ik ben benieuwd hoe de huisvesting geregeld zal worden. Er is een groot woning tekort.. Er zijn honderdduizenden woningzoekenden in NL.

  Bovendien komen er heel veel buitenlandse expats in NL om te werken, het bedrijfsleven heeft deze mensen ook nodig. Dus ik ben echt benieuwd hoe de woningnood opgelost gaat worden.
  gemodereerd

 3. Racisme bestaat toch niet in Nederland? Of Europa? Europa is toch een beschaafd continent zonder vooroordelen? Heeft men niet geleerd om zonder aanziens des persoon te handelen? De waarheid komt stukje bij beetje naar bovendrijven. The story has been written.
  gemodereerd

 4. Wat verwacht je van racisten???
  En deze vluchtelingen laten kleurlingen ook niet over de grens.
  Nu zien ze dat ook blanken dood kunnen door oorlog.
  Veel sterkte
  gemodereerd

 5. Dat zouden wij in Suriname ook doen. Waarom denk je dat de mensen die respectievelijk op Chan, Bravo of Somo stemmen meestal ook op hen lijken? Moderne mensen (w.o. Nederlanders, Surinamers en de rest) zijn in wezen nog steeds holbewoners die eigenlijk alleen hun eigen stamgenoten als medemensen zien en vertrouwen.
  gemodereerd

 6. Het is een feit en dat zal ook nooit veranderen!
  Zeg ook nooit tegen Nederlanders dat het koningshuis afgeschaft moet worden omdat het teveel geld kost of dat het sinterklaasfeest discriminerend is naar donkere of getinte Nederlanders. De houding van Rutte hierover spreekt boekdelen.
  Er zijn in de loop der jaren veel zwarte bladzijden uit de geschiedenisboeken gehaald. Piet Hein was een ordinaire zeerover, maar er zijn wel straten naar hem genoemd als ontdekkingsreiziger. Idem voor Michiel de Ruiter.
  En wat het VOC jarenlang heeft uitgespookt,… daar lusten de honden geen brood van!
  A wize man once said; if you can’t defeat your enemy you must join him!
  gemodereerd

 7. Ik kan mij best wel voorstellen dat het niet makkelijk is mensen op te vangen met grote culturele en sociale afstand. Ook andere oorzaken zijn van belang. Als je een vergelijking maakt tussen vluchtelingen uit Afghanistan en Ukraine. In Afghanistan is er al tientallen jaren oorlog en de bestuurders daar zelf willen geen verandering. Er is dus op korte termijn geen verandering in de vluchtelingenstroom uit dat land. Ik kan mij best wel voorstellen dat de mensen in Nederland moe worden van de situatie. De situatie in Ukraine is heel anders. De mensen/bestuurders willen helemaal geen oorlog. In Nederland zijn de mensen heel emotioneel als zij naar de beelden kijken. Ik denk dat na de oorlog de meeste vluchtelingen graag terugkeren naar Ukraine.
  gemodereerd

 8. Gelul. Ze discrimINeren gewoon op KLEUR, maar dat word niet gezegd.
  Wit gaat voor wit. en sommige van ons denken datb de bakra van ze houdt ze als gelijke ziet,
  me goBlack
  gemodereerd

 9. En.. dus…
  Zoals de onderzoeken uitwijzen is dit een natuurlijk iets.
  Sinds 911 heeft het westen het helemaal gehad met Arabs, dus niet raar.

  En sinds nu vraag ik me af waarom ze niet naar het rijke abu dhabi gaan ipv het verfoeilijke westen. Idem dito de bootvluchtelingen, Zuid Afrika draait nu redelijk, nooit hebben ze één vluchteling geholpen. Altijd moet het westen hiervoor opdraaien en maar schelden op het westen.

  Alles uit het westen is slecht maar alle rijken uit russia, china, India, afrika etc laten hun kids hier studeren en wonen in het westen, plus verdraag ik die onderdrukking van vrouwen absoluut niet.

  Empathie heeft grenzen. Ik ben er klaar mee. Het wordt ieder voor zich.
  Een nieuwe wereldorde zonder Klaus S.
  gemodereerd

 10. Het verschil is dat de Oekrainse vluchtelingen alleen uit vrouwen en kinderen bestaan. De vluchtelingen uit Syrie, Afghanistaan zijn voornamelijk mannen. Deze mensen willen niet hun eigen land verdedigen (of vechten voor hun eigen land), terwijl de Oekrainse mannen dat wel doen.
  gemodereerd

 11. Ik heb daar wel een mening over. Ongetwijfeld zal er bij een deel van de bevolking een racistisch element een rol spelen. Maar dan het volgende:

  1. De Oekraïense vluchtelingen zijn voornamelijk vrouwen, kinderen en bejaarden. De mannen blijven achter in Oekraïne om te vechten. Bij de Afghanen is dat precies andersom. De mannen komen massaal als eerste en laten daarna hun gezin halen. Dus een totaal ander beeld wat je ziet in een gemeente als er een toevloed van vluchtelingen is opeens.
  2. We hebben het altijd over opvang in de regio. Dit is een typisch geval van opvang in de regio. Europeanen vangen Europeanen op.
  gemodereerd

 12. Dit wisten we toch al? het zit heel diep bij het volk dat op de Ukra mensen lijkt. Baja niemand hoeft op mij te lijken. Ik vang niemand op en heb ook niets gegeven aan 555.
  Ik heb me laten vertellen dat deze denkwijze invloed zal hebben op het stemgedrag onder de stemmers die op mij lijken.
  gemodereerd

 13. Is verwachtbaar wat is aangegeven. Vergelijk dit maar met andere landen bijvoorbeeld India die nemen dan sneller mensen ui Sri Lanka dan mensen uit Timboektoe of uit Groenland.
  Begrijpen jullie mij niet verkeerd maar dit noemen ze volgens mij menselijk gevoel en instinct.
  In Suriname kun je het ook zien bij de de verschillende volkeren.
  De Marron zal het niet snel opnemen voor een Javaan of Chinees als hij wordt aangevallen door een Marron😯 het zou eigenlijk niet zo moeten zijn maar toch is het zo
  gemodereerd

 14. Ik vind het niet zo heel raar allemaal?
  Er zit toch duidelijk verschil in de mensen zelf.
  Je moet dus geen smerige rotte appels met lekkere peren vergelijken!!!

  Opmerking:
  Je moet iedereen gewoon opvangen in hun eigen regio.

  Maar gelukzoekers uit Afrika en het Midden-Oosten, gaan maar lekker naar Dubai, zelfde geloof en gewoontes.
  Want waarom gaan ze nooit naar Saoedi Arabië of zo, ze willen doelbewust persé naar Europa en daar dan janken dat ze gediscrimineerd worden.

  Waardeloos laf schijtvolk is het, de asielzoekers in opvangcentra, steken elkaar dagelijks overhoop en stelen hele dorpen leeg en terroriseren de samenleving, betalen nooit voor het openbaarvervoer.
  En dan nog een grote bek hebben ook!

  Ze passen zich niet aan, horen hier dus duidelijk niet, dus oprotten met dit gespuis!
  Maar ze worden beschermd door het COA. De asielindustrie in NL is gewoon een verdienmodel voor het COA.
  Anders zitten al die vele duizenden COA landveraders, maatschappelijkwerkers/advocaten zonder werk!, dus die gillen altijd moord en brand voor asielzoekers.

  Oekraïeners, daarentegen blijven gewoon in Europa.
  -Pappa, zet mamma met de kinderen veilig op de bus/trein/transport en pappa ga dan zelf terug om te vechten/sterven voor zijn land!, zoals het hoort!

  – Die vrouwen en kinderen zijn “echte” vluchtelingen en dus GEEN parasitaire asielzoekers, lees gelukszoekers!

  Het schreeuwerig gespuis, zeg maar heel de 3e wereld dus & midden-oosten):
  -Zijn allemaal asielzoekers/gelukszoekers geen vluchtelingen, reizen door meer dan 10 veilige landen en belanden uiteindelijk waar de uitkeringen het hoogst zijn.
  Alleen maar uit op eigen gewin, smerig volk zonder ruggengraat!
  Daarom is het in die landen ook altijd een shithole!

  -Gooien doelbewust hun paspoort weg, maar hun glimmende iPhone houden ze bij zich!
  -Werken nooit mee aan hun uitzettting, want zielig.
  -Laffe pappa asieleiser, gaat alleen alvast vooruit met een grote zak geld, om de mensensmokkelaars te betalen en laat mamma en 5 kinderen aan hun lot over.

  -Als meneer de gelukszoeker dan eenmaal binnen is, dan eisen ze dat hun vrouw(en) en 8 kinderen herenigt moeten worden, op kosten van de NL belastingbetaler.
  Oja en ze willen ook nog een gratis huis en gratis inrichtingskosten en gratis zorgverzekering en ook nog even gratis tanden/gebitjes!

  NL is veel te soft!, ik zal ze allemaal het land uittrappen, maar echte vluchtelingen zijn altijd welkom.

  En dat verschil zie je nu ontstaan!
  gemodereerd

 15. ligt voornamelijk aan het gedrag van de asielzoekers
  je kan nu niet echt zeggen dat het model burgers zijn met al dat ge-eis van ze
  niets is goed voor ze en willen alleen maar meer voor niets doen.
  meeste syriers en afghanen zijn ook geen asielzoekers maar economische immigranten
  ook nog een groot verschil
  die 2 nederlandse deskundigen blijken dus niet zo erg deskundig te zijn
  zullen wel weer 2 van die domme linkse gutsies zijn
  gemodereerd

 16. Vindt je het logisch? De Oekrainse vluchtelingen bestaan voornamelijk uit vrouwen en kinderen. De vluchtelingen uit Afghanistan en Syrie bestaan vooral uit mannen. Dit zijn vaak economische vluchtelingen.

  Daarnaast zijn de Oekrainse mannen gebleven om voor hun land te vechten. Dit hebben de mannen uit Afghanistan en Syrie niet gedaan.
  gemodereerd

 17. @Esmerald: Alles uit het westen is slecht maar alle rijken uit russia, china, India, afrika etc laten hun kids hier studeren en wonen in het westen, plus verdraag ik die onderdrukking van vrouwen absoluut niet.
  ———————–
  India heeft de afgelopen dagen 16.000 Indiase studenten (en enkele uit de buurlanden van India en Afrika) uit Ukraïne geëvacueerd. Veel Indiërs studeren in Ukraïne omdat de kosten daar flink lager zijn dan in India zelf. Vaak gaan Indiase studenten noodgedwongen in het buitenland studeren vanwege de reserveringspolitiek in India naast vanwege de kosten. De reserveringspolitiek houdt in dat alle klassen in India een quota krijgen toebedeeld. Aangezien er niet genoeg universiteiten zijn in het land, moeten veel studenten noodgedwongen in het buitenland gaan studeren.
  De zeer getalenteerde studenten in India die afstuderen, worden gelijk geronseld door het Westen met als gevolg een brain drain.
  gemodereerd

 18. syriers en afghanen zijn voornamelijk moslim
  en je weet wat moslims met de christelijke blanken wilt doen
  dus de hele stelling die die 2 zogenaamde deskundigen maken slaat totaal nergens op
  2 idioten die weer wat roepen om in het nieuws te komen

  verder zie ik hier aardig wat racisten zeiken over blanken terwijl ze zelf veel erger zijn dan de blanken.
  nog zo’n dommechinees hier die zegt dat het om de kleur gaat?
  waarom hebben die blanken die opvretende groep surinamers dan het land niet uitgeflikkerd? die zijn ook niet echt hetzelfde kleurtje
  veel dom gelul hier weer met een groot aantal rascisten, het domste volk dat er is
  gemodereerd

 19. IMHOMening , zeer goed uitgelegd , volkomen met je eens.

  maar wij kunnen het ons ook voorstellen dat de Nederlanders vluchtelingen die op hen lijken nu eerder opnemen , zwarte piet mocht niet , dus die Nederlanders kijken er nu anders naar
  gemodereerd

 20. Dit moet een vb zijn voor Suriname/ ziud Amerika en het Caribische gebied.
  De Europeanen hebben EENHEID waarom ik dat zeg is als rampen en anderen problemen voorkomt in Europa wordt er serieus en direct hulp actie ondernomen ( kijk binnen no time hebben zie via GIRO 115 MI LJOENEN euro’s kunnen verzamelen ook goederen voor OEKRAÏNE.
  Dit gebeurt in Latijns-Amerika ???( wat doet de CARICOM GEMEENSCHAPP als nu bijvoorbeeld de WATEROVERLAST IN BEPAALDE DELEN SURINAME) NIETS / NADA / 0,0 % .
  Zulke opmerkingen moeten wij als ZUID- AMERIKANEN AANKAARTEN & UITVOEREN OM SAMENWERKINGSVERBAND TUSSEN LANDEN TE CREËREN. HEEFT MEN OOIT ZULKE THEMA’S TIJDENS DE CARICOM BIJEENKOMSTEN & LEDENVERGADERING OP DE AGENDA BESPROKEN 🤷‍♂️🤷‍♀️ daarom is Europa een welvarend continent 👀👀🔍🔎kjik je hoef geen VERGROOTGLAS of BRIL OP STERKTE GEBRUIKEN of OP TE OPZETTEN OM DIT TE ZIEN .ZUID- AMERIKA EN HET CARIBISCH GEBIED STAAN ACHTER IN DE RIJ 🤷‍♂️🤷‍♀️🇸🇷 WAKE UP CALL FOR EVERYONE AROUND AROUND THE CARIBISCH GEBIED ✍☝️👋👋👋 IK WENS DE TOTALE BEWONERS IN HET BINNENLAND HEEL STERKTE TOE & SNEL RECOVERY DAT ZIJ HUN LEVEN OP EEN NORMALE MANIER KAN VOORZETTEN💪🙏🙌
  gemodereerd

 21. Ojee, Surinamers willen weer commentaar geven als het gaat om een EU situatie, omdat zij graag de hulp wensen die aan bewoners die binnen de EU wonen wordt gegeven?

  Waarom? Waarom kan Suriname zichzelf niet helpen? Is er oorlog in Suritje? Koos Oekraïne steeds voor parasitaire politiek, waardoor ze steeds id shit geraken? Nee, Rusland wil weer 1 Sovjet unie, en wil niet dat het land bij de eu gaat horen.

  Rot toch een eindje op artikel schrijver, met je onzin artikel.

  AANMELDING EU LIDMAATSCHAP: EU geeft geld per kop ad landen die vluchtelingen opnemen.

  Wie betaald voor de parasitaire Surinamers, die niet willen werken? Vluchtelingen uit ECHTE oorlogsgebieden komen in NL wonen en hebben binnen 5 jaar een eigen winkel.

  Wat voor ambities hebben Surinamers die hier komen? Zogenaamd studeren? Studenten leven leiden, partner vinden en lekker in NL vestigen of na de feest periode terug naar Su, met op CV ‘ervaring in NL’?

  Waarom rekenen op NL? ik snap, Suriname is een jong land en heeft hulp nodig. Maar wanneer kan het handje van volwassen mensen die weten goed van kwaad te onderscheiden en zichzelf steeds id shit gooien, eindelijk losgelaten worden?
  gemodereerd

 22. Als jullie vinden dat men tegen jullie discrimineert, en ik van alle mensen kan dit weten, het gebeurd in vele gevallen. Waarom blijven jullie rekenen op degene die volgens jullie discrimineert?

  Wit neemt op voor wit? WEL WAAROM NEEMT BLAKA HET NIET OP VOOR BLAKA? WAAROM DOEN JULLIE DIE WITMAN NIET NA ALS HET OM DIT ONDERWERP GAAT? TE A WITMAN KON NA SRANAN WE BEHANDEL ENG LEK KOWNU. Te un egi Sranan sma kon drape we behandel eng lek na wan verrader.

  Verbeter de wereld, begin bij jezelf ja!!?
  gemodereerd

 23. Allen,

  Na alle berichten te hebben gelezen hier van jullie, blijft maar 1 opmerking over van mij:
  Mensen zijn mensen, wij moeten iedereen die hulp nodig heeft helpen.
  De Hollanders moeten niet vergeten dat zij ook werden geholpen tijdens de oorlog, en ja er waren ook moslim Hollanders tussen die werden geholpen.
  Wat maakt het uit welke geloof je heb ?
  Een Mens is een Mens, punt uit.

  SUCCES
  gemodereerd

 24. Die afghanen zijn 1000jr terug in de tijd. Vrouwen mogen helemaal niets meer. Wie is als eerst gevlucht, ja de president. Wie moet dit volk helpen als ze niet in staat zijn om zelf het initiatief te nemen.

  @Jai
  Och wat zijn ze zielig. Die arme stuutjes met hun hondjes en/of poezen-reiskooitjes, die zijn opgehaald door modi.
  Een leeg militair vliegtuig heen, geen enkel humanitaire hulp of goederen en een vol vliegtuig terug. Ik heb in Nederland nooit huisdieren in een studentenhuis gezien. Deze gasten wonen in een eigen appartement.

  De enige goal van modi is de graanschuur worden en xi aast op de grondstoffen. Gaat niet gebeuren.
  Integendeel zijn de onderlinge relaties binnen de EU gegroeid. De transitie naar duurzaam gas en olie wordt versneld. Lokale productie wordt vergroot en het gat op de arbeidsmarkt wordt ingevuld. Het jonger Oekraïeens deel spreekt vloeiend Engels dus ik voorzie een snellere integratie.

  Navo is niks begonnen, dat is een achterlijke stelling. Die mensen mogen zelf kiezen is hun land. Het westen is bereid in te leveren voor het hoogste goed op aarde; Vrijheid (tenminste dat vind ik).

  How people treat you is their karma, how you react is yours.
  gemodereerd

 25. Vindt het stemmingmakerij.
  Ja het zijn Europeanen en Ja zijn geen Asielzoekers.
  Ze zijn en zullen tijdelijk hier zijn zo lang er oorlog in hun land is
  Media moet niet van een Mug een Olifant maken.
  Ja in Europa weten sommige nog hoe het was toen de bezetting hier was.
  Denk dat ze voor minder overlast zorgen als sommige Asielzoekers.
  Dat zijn de harde feiten en heeft niet zo zeer met kleur te maken
  gemodereerd

 26. @Esmerald: geen enkel humanitaire hulp of goederen. Deze gasten wonen in een eigen appartement. De enige goal van modi is de graanschuur worden. Navo is niks begonnen, dat is een achterlijke stelling. Die mensen mogen zelf kiezen is hun land. Het westen is bereid in te leveren voor het hoogste goed op aarde; Vrijheid. Integendeel zijn de onderlinge relaties binnen de EU gegroeid. De transitie naar duurzaam gas en olie wordt versneld. Het gat op de arbeidsmarkt wordt ingevuld.
  Het jonger Oekraïeens deel spreekt vloeiend Engels dus ik voorzie een snellere integratie.
  ———————————————————
  India is een van de eerste landen die medicijnen en voedsel heeft gestuurd voor Ukraine. Slechts een enkele student zal een huisdier hebben of een gekochte appartement hebben. Wat is er mis mee om de graanschuur te worden? Zo krijg de wereld tenminste voedsel in haar maag. De NAVO heeft de Russen voor de gek gehouden en krijgt nu lik op stuk. Die Ukrainers mogen inderdaad zelf kiezen: onafhankelijke Krim, onafhankelijk Luhansk, onafhankelijk Donetsk is hun recht toch. Het Westen pakt onder het mom van een valse pandemie steeds meer vrijheden van de burgers af. De armen worden armer, de superrijken worden flink rijker in het Westen. Mooie vrijheid (voor de superrijken dan). Een aantal landen denkt er serieus over na uit de EU te treden. In navolging van de Brexit.
  Europa zal straks huilen zonder Russische gas en mensen zullen zich aan de wieken van de windmolens vastbinden voor zelfmoord.
  De arbeidsmarkt gaat te kampen krijgen met al die onnodige vaccinatie-doden. De Oost-Europeanen integreren doorgaans moeizaam. Kijk maar naar de Polen, Joegoslaven, Roemenen enz.
  Alles wat je hebt geschreven is feitelijk het omgekeerde. Don’t allow Rutte in your head!
  Nog een tip: don’t vote on March 17. Allemaal leugenaars en gelukszoekers in de politiek.
  gemodereerd

 27. De meeste reacties hebben alleen emotionele waarde, niks concreet mbt het artikel. Het is een NL ding, sang we e bemoei.
  De twee schrijvers hebben het over hun eigen landgenoten en niet over de Surineds. De twee zien een verschil van benadering tov het opvangen van buitenlandse vluchtelingen. Het klopt ook nog. Ik denk zelf dat oude sentimenten een grote rol spelen, oude vetes (politieke rekeningen) worden weer van stal gehaald enz. Het gedoe van de jaren vijftig komt weer boven drijven, weliswaar in een andere vorm, maar de koude oorlog, de strijd tegen het ‘kwade’ communisme is weer opgelaaid.
  De invasie in Ukraine moet veroordeeld worden, evenals de andere oorlogen (in Jemen, Afghanistan etc.), maar gezien de machtsverhoudingen zal het niet gauw gebeuren, ach de wereld “stinkt” steeds meer.

  Trouwens het wordt eens tijd de vertaling van de term discriminatie te herzien, we leven niet meer geïsoleerd van elkaar zoals in het verleden. Wat valt eigenlijk objectief gezien onder discriminatie?

  Henkes, misschien moet de term integer ook in het licht gehouden worden. Men redeneert teveel uit de verhouding tussen goed en kwaad, het goede en het kwade. Dit zijn subjectieve benaderingen, wat is het goede en wat is het kwade!
  gemodereerd

 28. @Jai
  Ik heb met je te doen omdat je gedoemd bent, om je laatste dgn in het verderfelijke Westen door te brengen (Not).
  Onnodige vaccinatie doden die de werkeloosheid vergroten, oké nu geef je iets meer bloot over je mindset, kolder.
  Èen enkele student, dus niet, live from India.

  Modi is fout, punt uit en hij heeft helemaal geen humanitaire hulp opgestuurd omdat hij bang is voor die sovjets. Blinde adoratie is dom, iedereen maakt fouten. Doe niet alsof het hele volk achter hem staat. Nee dus!

  Ik weet niet in welke getto jij woont, de meeste Oost-eu werken normaal hoor.
  De Hollandse politiek heeft al ingegrepen, 600€ voor jou, de armlastigen, en minder olie en energie tax voor ons. Kijk das nou goed bestuur. Wat heeft modi gedaan voor zijn volk, niks. Graanschuur never, ben je het protest vd india-boeren vergeten.

  Hou jij je maar bezig met de Bhagvad, dat is je ding.
  gemodereerd

 29. De bevroren tegoeden van Rusland en Poetin moeten worden aangewend voor

  1. vergoeding vd slachtoffers en hun families
  2. alle aangerichte schade
  3. de landen die de vluchtelingen opvangen

  Trouwens, er blijkt toch wel wat waar te zijn van de beschuldiging door Poetin van Nazificatie in Oekraine. Dit vanwege

  1. de schokkende racistische behandeling van Afrikanen, Indiers en Arabieren die ook uit Oekraine wilden vluchten; waarschijnlijk geleid/gepleegd door de Oekraiense nationalisten (Nazi’s).
  2. deze Nazi’s (extreem rechtsen) hebben aardig wat macht in het land, aangezien zij over een eigen militie beschikken.
  En omdat dezen enkele jaren gelee de Russen hebben verjaagd uit Marioepol, werden zij opgenomen in t Oekraiense leger. Dit verklaard misschien ook de bombardement-woede op Marioepol nu.

  Onder deze vluchtelingen zullen er dus ook vele Nazi’s zijn: het wordt spannend dang, mie goedoe.
  gemodereerd

 30. ✊🏾Black lives mater
  ✊All lives mater
  😷Carona💉
  🚫LIKE US MATER!!!!!!
  gemodereerd

 31. @Esmerald,

  Geef eens aan wat Modi verkeerd doet. Het volk staat zeker achter hem. Het zijn vnl de fanatieke mannelijke Meccagangers die niet achter hem staan. De vrouwelijke Meccagangers staan zeker achter hem. M.n. op het platteland. India heeft al sinds haar onafhankelijkheid betere banden met Rusland (SU) dan met America. Niettemin neemt ze een neutrale positie in nu.
  Steeds meer komt naar buiten dat de hele vaccinatiecamagne onnodig was. Het virus heeft zichzelf gemuteerd (Omicron) tot een anti-virus. Dus steeds verkeerde keuzes van de overheid geweest die er nu alles aan doet dit te verzwijgen.
  Het Westen is niet verderfelijk, de politici voeren door hebzucht gedreven beleid uit.
  De Indiase studenten uit Ukraine zijn in ieder geval blij dat ze weer veilig in India zitten.
  India heeft wel degelijk medicijnen en hulpgoederen gestuurd naar Ukraine.
  Betreffende de Oost Europeanen ging het er niet om of ze werken, maar dat ze zich niet zo makkelijk aanpassen.
  Jij bent toch huisvrouw? Dan krijg je waarschijnlijk die 600 Euro. In welke ghetto je ook woont. Anders kan je het aanvragen.
  Wat heeft Modi gedaan voor z’n volk? Meer subsidie gegeven aan de armen dan een kwart van de totale Nederlandse BNP. Vandaar dat ze laatst 4 va de 5 deelstaatverkiezingen hebben gewonnen, ondanks de hevige aanvallen van de oppositie.
  Graanschuur: is India al deels. 50.000 ton tarwe voor Afghanistan beschikbaar gesteld, dat nu met vrachtwagens naar Afghanistan wordt gereden.
  Please, hou je beter op de hoogte en laat je verdekte nijd jegens Modi achterwege. Dat zou Sufi Meester Inayat Khan fijn vinden. Hij was – evenals Modi – in Guajarat geboren. Alleen viel hij op een blanke dame in de VS tijdens zijn musicale tour en bezwangerde haar zeker 4 keer. Een dochter van hem werd door de Nazis ge-executeerd wegens spionage voor de Amerikanen. Hij had geen oorspronkelijke gedachten, maar pakte wat uit het Hindoeïsme, wat uit de Islam en Christendom en maakte er een khitjarie (hutspot) filosofie van. Hij stierf aan de griep (tegenwoordig zou men zeggen: aan Covid-19). Zijn opvolgers gingen meer de kant van het Hindoeïsme op. Ze worden vervolgd in Pakistan en zijn paria’s in alle moslimlanden.
  gemodereerd

 32. Weet je wat het grappige is Nederland heeft half Suriname binnen gehaald in de 70 jaren
  Debbie en fatjong waarschijnlijk veilig en onderhouden in het mooie nederland blijf ons maar racist noemen blijf maar roepen dan worden we vanzelf racist.
  Ik denk dat mensen zijn vergeten hoe wreed wij nederlanders kunnen zijn denk ja dat het uit onze genen is verdwenen?
  Denk na Mensen
  gemodereerd

 33. Klopt ze worden anders behandeld, ik zie het bijna elke dag en mijn hart bloed.
  Ze hebben nog geen extreme gedachten. 1 ding weet ik ze houden niet van mensen met een kleurtje. Ze groeten niet, lopen je zo voorbij en eten niet samen in het restaurant met andere vluchtelingen. Foei toch
  gemodereerd

 34. Wat doen Surinamers voor vluchtelingen
  Wat doet Surinamers voor vluchtelingen
  Hoeveel eeuw blijven jullie nog vingertje wijzen zonder zelf ooit iets voor een ander te doen ?
  gemodereerd

 35. “t Zou goed zijn als suriname oekrainse vluchtelingen opving suriname is een heel groot land met weinig inwoners. dus genoeg plek. ik ben zelf surinamer en zou iedereen helpen en een kans geven. in zuidafrika is er een donker man die helpt iedereen blank en donker. google maar zijn naam (Bi phakathi) ongeacht wat de blanken hebben gedaan in het verleden helpt hij toch, mooi voorbeeld zo haal je haat uit de wereld.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.