Massameeting PvdA kandidaat-raadslid Mairan Sewtahal in Den Haag

6
PvdA kandidaat-raadslid Mairan Sewtahal wil pesten tegengaan.

De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur en kandidaten zijn druk bezig met campagne voeren. In Den Haag kleurt de een de stad rood en de ander de stad geel. Zo houdt PvdA kandidaat-raadslid Mairan Sewtahal op zaterdag 12 maart aanstaande een massameeting in Opera Den Haag.

Sewtahal is bekend van het Suriname Festival dat op het Transvaal Wijkpark wordt gehouden en is de initiatiefnemer van het welbekende kookproject ‘ondernemers en jongeren koken voor oudere’. In zijn campagne staan jongeren en ouderen zeer centraal; zo wil hij voorrang voor studenten die woningen zoeken.

“Ik ga voor gelijke kansen voor kinderen in het onderwijs. Dit betekent dat kinderen van ouders in een lastige persoonlijke situatie of met een kleine portemonnee ook alle kansen krijgen op een mooie toekomst. Dit krijgen wij voor elkaar door problemen rond het kind snel te zien en aan te pakken, extra onderwijs te stimuleren en achterstanden tegen de gaan. Daarom wil ik dat scholen en maatschappelijke organisaties samen met de gemeente hun problemen bespreken en een aanpak op maat verzinnen”, aldus Sewtahal.

Hij wil ook het pesten onder kinderen bestrijden. “Want 3 op de 10 kinderen worden gepest. Dit kan leiden tot rampzalige gevolgen zoals zelfdoding. Daarom pleit ik voor een Pestbridage in Den Haag, die pesten tegen moet gaan. Maar ook het bouwen van een eigen  alledaagse keuken voor alle Haagse ouderen wil ik kunnen realiseren de komende 4 jaren als ik wordt gekozen.”

Zaterdag 12 maart is iedereen uitgenodigd in Opera Den Haag, van 17.00 – 00.00 uur. Daar zullen vele politieke Haagse prominenten als Rabin Baldewsing en Johan Chandoe aan het woord komen. Zijn event past binnen de traditie dat er aan het einde van de campagne feesten worden georganiseerd door Surinaamse kandidaten, om zo de campagne af te sluiten.

6 REACTIES

 1. Noop!
  Er is geen geld voor geen enkele gemeenteraadslid om beloften waar te maken. Eerst de vluchtelingen, of doe je alsof ze niet bestaan net als India en Afrika met hun onthouding v stemmen.

  Noop, Njet, Nee!
  gemodereerd

 2. Ik ben zelf geen voorstander van een linkse politieke partij. De SP nooit van mijn leven. Ik zou eerder op D66, progressief, sociaal-liberaal stemmen. De PVDA is de kluts totaal kwijt sinds kok er niet meer is. Met de huidige politieke leider lilianne ploumen, geen charisma, gaat de PVDA niet echt groeien. GroenLinks en partij voor de dieren is ook niks. Ze houden de vooruitgang alleen maar tegen.

  De mensen hebben een goede alternatief in partijen als VVD, D66 of CDA.
  gemodereerd

 3. @Esmerald: Eerst de vluchtelingen, of doe je alsof ze niet bestaan net als India en Afrika met hun onthouding v stemmen.
  ——————————————
  Laat de NAVO – die dit gedonder in Ukraïne is begonnen – maar voor de vluchtelingen zorgen. Waarom zouden India en Afrika moeten opdraaien voor de rotzooi die de NAVO heeft veroorzaakt?
  Anderzijds steunt het Westen India nooit in de strijd tegen terrorisme in India. Integendeel, ze steunen vaak het buurland van India dat ’the epicenter of international terrorism’ is.
  Het Westen heeft India niet gesteund na de recente Chinese agressie tegen India.
  Moet India deze huichelaars dan gaan steunen? Het lijkt mij van niet.
  gemodereerd

 4. @ Jaichand
  10 maart 2022 Bij 23:57
  @Esmerald: Eerst de vluchtelingen, of doe je alsof ze niet bestaan net als India en Afrika met hun onthouding v stemmen.
  ——————————————

  India is zelf ook vies van terrorisme vooral nu dat land door Hindoeextremisten en Hindoeterroristen geleid wordt. Daarom is het goed dat het Westen geen partij kiest in hun onderlinge strijd. Trouwens waarom veroordeel jij de Chinese agressie tegen India maar niet de Indiase agressie in Kashmir. Wat ik ook niet begrijp is waarom Modi met de Taliban onderhandelt en steunt. Schijt Modi in zijn pofbroek?
  gemodereerd

 5. Joh, denk gewoon eerst aan jezelf. Hierbij heb je geen oolutiek nodig hoor. Ze doen toch niks voor je.
  Je ziet ze niet meer als ze gekozen zijn en bovendien wat komt de hindoestaanse gemeenschap tekort eigenlijk? Ze doen het bijna allemaal goed hoor.
  gemodereerd

 6. “Window dressing” is een uitdrukking die ik voor het eerst hoorde bij het vak Economie, onderdeel financiering. Het betekent: iets opzettelijk mooier presenteren dan het is. Volgens mij kan je deze term altijd en overal gebruiken wanneer je mensen zand in de ogen wilt strooien. Toen ik over deze man en Erna Aviankoi van de VVD Utrecht hoorde, zei ik ook direct: “Window dressing”, want deze mensen staan op een onverkiesbare plaats. Ze zullen, afgezien van voorkeurstemmen de gemeenteraad nooit en te nimmer halen.
  Ik hoop dus dat er massaal op deze mensen is gestemd en dat ze alsnog gekozen zijn en hun droom in de politiek kunnen waarmaken. Zo niet ben ik toch blij met het gegeven dat Surinamers als “window dressing” worden gebruikt om de verkiezingslijsten mooier te maken dan ze zijn. In vroegere tijden kwamen Surinaamse namen niet eens voor op verkiezingsbiljetten. Wij Surinamers zijn dus ten opzichte van het verleden wel ietsje op vooruit gegaan. Alleen zijn wij er lang nog niet.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.