Regering maakt SRD 20 miljoen vrij voor medicijnenvoorziening

6

De medicijnenvoorziening en het goed draaien van ziekeninstellingen genieten prioriteit bij de regering. Zo gaf president Chandrikapersad Santokhi te kennen tijdens een op maandag 7 maart belegde persconferentie. Hij zegt dat de regering SRD 20 miljoen heeft vrijgemaakt voor de aanschaf van medicijnen. Dit heeft ertoe geleid dat er weer een dekking van 75% is van de medicijnenklapper.

“We gaan nog door”, zegt het staatshoofd. Hij voegt eraan toe dat er een hele reorganisatie moet komen binnen alle ketens en schakels van de ziekenzorg. “Zodat elkeen de ander kan betalen.” Volgens Santokhi is er in dit kader een goede meeting geweest tussen de Nationale Ziekenhuis Raad (NZR) en minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. De gesprekken zijn nog gaande, zij moeten ervoor zorgdragen dat de ziekenhuizen optimaal gaan opereren. Daarnaast ziet het staatshoofd ook graag een goede doorlichting, prijsvergelijking, transparantie in aankoop van materiaal, middelen en medicijnen en een prudent beleid.

Santokhi: “Heel wat apparatuur bij specialistische afdelingen functioneren niet, waardoor patiënten niet behandeld kunnen worden. Die dingen moeten met prioriteit aangeschaft worden.”

De president zegt dat de regering hierover op de hoogte gesteld moet worden. Zij heeft ook die informatie gevraagd van alle afdelingen waar apparaten en/of zaken niet goed functioneren. Zodat de ziekenzorg, de medische behandeling gegarandeerd is in het land.

6 REACTIES

 1. We horen altijd $ bedragen en nu ineens srd voor medicijnen die uit het buitenland moeten komen. Dus je maakt $1 miljoen vrij. Voor Dubai was dat zo gefixed.
  Ook voor verband en gips???
  Dit bedrag is geen moer.
  gemodereerd

 2. Goedkope vervuilde troep uit India en China.

  Dalijk do tak medicijn kon diri den no beng mang bestel foeroe ivm oorlog in Oekraïne. 20 miljoen aan medicijnen voor chemo, nieren, aids/hiv, abortus, pijnstillers, suiker, bloeddruk, psychiatrie [NOOIT SRANAN BAI COVID VACCIN] voor een heel volk, is weinig.

  San Chan wan bestel? made in India Paracetamol?
  😁
  gemodereerd

 3. Ze maken maar $1 miljoen vrij. En de magazijnen zijn leeg. Er is niet eens gips.
  Triest
  gemodereerd

 4. Handig om de spullen dicht bij huis te kopen. Koop niet bij de ouwe leverancier, want al lijken ze goedkoop de vervoerskosten zullen hoger zijn. Ik ga ervan uit dat jullie dit beseffen.
  gemodereerd

 5. Meneer wo set eng heeft altijd mooie praatjes. Voor hoeveel tijd is de medicijnen voorziening gegarandeerd met die $ 1 miljoen. En wanneer gaan die medische apparatuur met prioriteit aangeschaft worden. Dus voorlopig kunnen niet alle patiënten behandeld worden. En meneer wo set eng rijdt gewoon vrolijk door het land met zijn 10 volgauto’s en tientallen veiligheidsmensen.
  gemodereerd

 6. Dat is $1 miljoen voor medicijnen. Is niet veel. Dubai heeft meer dan dat gekost en voor niets. Er is niet eens gips in Su
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.