Morgen spoed ALV Politiebond over 17% loonsverhoging door overheid 

10
SPB voorzitter Poetini Atompai

Het bestuur van de Surinaamse Politiebond (SPB) heeft al haar leden opgeroepen, voor een spoed algemene ledenvergadering (alv) morgenmiddag omstreeks 12.00u. Op de agenda staat de bespreking van de 17% loonsverhoging door de overheid aan landsdienaren in Suriname. 

De voorzitter van de SPB, Poetini Atompai (foto), zegt aan de redactie van Waterkant.Net, dat het bestuur opdracht heeft gekregen van de alv om met de regering te onderhandelen over brutering van SRD 1800 met daarop loonsverhoging minimaal 85 %. De leden willen solidair blijven met de regering en eisen daarom niet alles in een keer. Ze willen 25% uit die 85% voor de eerste uitbetaling in maart 2022.

De voorzitter van de SPB zegt dat het bestuur niet akkoord kan gaan met de regering zonder haar leden hierover in kennis te stellen. In dit kader meent het bestuur om morgen de leden hierover te informeren en zal het besluit geheel aan de alv overlaten. “De beslissing zal ten grondslag bij de leden liggen”, benadrukte Atompai. 

10 REACTIES

 1. Jullie kunnennliever een behoorlijke verhoging zoeken want dit gaat vr jaren zijn. Eenmaal un tekie un keba.
  gemodereerd

 2. Minimaal 85 %???????? Zijn ze van de pot gerukt? Ga eerst zorgen dat de criminaliteit daalt……..17 % is goed voor jullie. Opa D zou op jullie geschoten hebben.
  gemodereerd

 3. AI boi famiri, het is weer poeh-tingi,
  dat politie mensen een beter salaris mogen verdienen is goed, maar what about de rest dan?
  Deze man is heel “constructief bezig ” om een bom te leggen onder de huidige regering. Want de NDP moet weer aan de macht of een andere bandieten partij. Want het wordt steeds lastiger om wittie geld te verdienen.

  Deze man wil mini-ster worden, Gado yepi oeng. Hopelijk never.
  gemodereerd

 4. wroko na overheid moes fu switi yere .. konstant verhoging ey set kong. Now mi sab saide alle mang wan trong ambtenaar..
  gemodereerd

 5. atompai , wil jij soms weer naar Nederland , naar je vrienden om weer met geld te strooien , die 17% loonsverhoging is een redelijk aanbod , de gewone arbeider krijgt niets van zijn baas , en hebt je wel geluisterd wat de minister van financiën er over vertelde , zal wel niet jij lag te slapen , en als jij 85 % loonsverhoging wil ga dan naar jou baasje op leonsberg die heeft geld genoeg en als die niet betalen wilt bedreig hem dan , atompei jij zal ook wel meer weten van al dat gestolen geld dat jou vriendenclub de ndp tussen 2010-2020 van het volk jatte
  gemodereerd

 6. Is hij weer bezig om acties te gaan voeren. Dit keer gaat het anders aflopen. Wait and watch.
  gemodereerd

 7. Wat is het leven van een ambtenaar heerlijk. Loonverhoging zonder ervoor te werken.
  gemodereerd

 8. Toen die paarse ratten aan de macht waren hoorde je niets van de bonden. Nu de staat als prioriteit heeft om de lands financiën goed te krijgen, zijn ze gelijk actief. Waar waren ze de afgelopen 10 jaar onder bouta. De veroordeelde drugsdealer heeft nooit verantwoording in de dna afgelegd. Geen jaar rekening gedeeld. Nu er openheid van zaken zijn. Zijn ze opeens actief. Blijkbaar waren de bonds voorzitters in de zak van de paarse ratten. Die het land leeg geroofd heebben
  gemodereerd

 9. Toen die ratten aan de macht waren hoorde je niets van de bonden. Nu de staat als prioriteit heeft om de lands financiën goed te krijgen, zijn ze gelijk actief. Waar waren ze de afgelopen 10 jaar onder bouta. De veroordeelde drugsdealer heeft nooit verantwoording in de dna afgelegd. Geen jaar rekening gedeeld. Nu er openheid van zaken zijn. Zijn ze opeens actief. Blijkbaar waren de bonds voorzitters in de zak van de ratten. Die het land leeg geroofd heebben
  gemodereerd

 10. Het wordt tijd voor nieuwe verkiezingen bij de SPB. Poetin (waar heb ik die naam nog meer gehoord de afgelopen dagen?) moet gewoon plaats maken voor een ander die niet alleen aan eigenbelang denkt maar ook aan het belang van het land.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.