Bewoners Matta barricaderen weg naar West-Suriname

4

Bewoners van het Inheemse dorp Matta hebben zojuist onder leiding van kapitein Url Tapoto van Pikin Saron, de weg naar West-Suriname  gebarricadeerd voor vrachtverkeer met een laadvermogen van meer dan 4 ton. 

Vanwege de aanhoudende regens verkeert de weg in een zeer slechte staat. In opdracht van districtscommissaris (dc) Marlene Joden van Para mag er voorlopig geen zwaar materieel over de weg. Ondernemers hebben tot en met donderdag 10 maart 00.00 uur de gelegenheid om hun vrachtwagens uit het gebied te halen.

De plaatselijke bewoners zijn de situatie al beu en hebben op eigen houtje het verkeer voor alle vrachtwagens met een laadvermogen van meer dan 4 ton gebarricadeerd. De gezagsdragers onder leiding van kapitein Tapoto, Ivanildo Joenakame kapitein van Bigi Poika en de overigen van West-Suriname eisen per direct dat een vertegenwoordiger van de regering ter plaatse moet verschijnen, anders wordt de barricade niet opgeheven.  

Waterkant verneemt van enkele ondernemers dat de dc afgelopen zaterdag een bericht in een appgroep plaatste dat het verkeer voor vrachtwagens zoals bovenvermeld vermogen, zou worden afgesloten. De gedupeerde ondernemers geven aan dat er nooit een officiële bericht of een bekendmaking is geweest namens de dc. “Gewoonzo wordt de weg vandaag gebarricadeerd onder leiding van een dorpskapitein. De burgermoeder was dinsdagavond reeds op de hoogte gesteld hierover, want er was melding van gemaakt in de groepsapp”, zegt een gebelgde ondernemer.

Op het moment van schrijven is de politie van Zanderij ingeschakeld om de orde op de locatie te handhaven.

4 REACTIES

 1. Werd hét niet eindelijk tijd!!!
  Sluiten díe handel en laat óns hét voor hét zeggen hebben in ons land.
  gemodereerd

 2. Suriname heeft niet genoeg technische mensen op MBO-niveau, de doelen van het beleid en bestuur ontbreken evenals technocraten die in het modder op de velden de een domme massa, laaggeletterden aan de hand te nemen om de doelen in de praktijk om te zetten.

  Suriname heeft de afgelopen 42 jaar jaren zoveel professoren, hoogopgeleiden gekregen, waarvan de meesten de diploma’s gekocht hebben of zichzelf benoemen tot professor.

  Zie de 50.000 ambtenaren en vraag ze of ze de juiste opleiding en diploma’s hebben om het werk dat ze doen op een erkende en wettige opleiding in Suriname of buitenland hebben gekregen.

  Zie:
  – DNA, ministers, beleidsmakers, bestuurders, de regeringscoalitie, adviseurs,
  – journalisten,
  – politieagenten,
  – douaneambtenaren,
  – distriktsambtenaren, lieders/opperhoofden, kapiteins, basja’s) van bosbewoners, enz.
  – Et cetera, et cetera, et cetera

  Hebzucht, zelfverrijking, eigen belang, Criminaliteit, drugshandel, witwassen, snel geld willen verdienen, Neks No Fout, individueel eigen belang, een andere niets gunnen, via ons kent ons zaken doen bij de overheid, niet samen willen werken voor de gemeenschappelijke doelen, deviant gedrag, partij politiek, zie Pl/domeingronden voor de Javanen, marrons die nu hun eigen belangen verwezenlijk willen zien, velen die geen belasting betalen, maar wel rijk worden van het goud, hout/domeingronden, die ze verdienen, geen toezicht van de overheid en geen beleid hier over, enz,

  Als Suriname samen zouden willen werken en offers willen brengen zouden we veel verder en sneller vooruit komen.

  Chinezen zijn met hun eigen belangen bezig en zitten opgesloten in hun supermarkten en zo is het met alles. Wie kijkt erom naar de ouderen, Inheemsen, gehandicapten, daklozen, pras oso mensen, mensen in de districten, plantages, bosland, zwervers, et cetera, et cetera, et cetera.

  De dupe is de gewone burger, die hebben geen enkele recht, het enige recht die ze hebben is stemrecht bij de verkiezingen, maar verder mogen ze in hun eigen sop gaat koken.
  Niemand die naar hun belangen om kijkt.

  iedereen wil in de politiek en een slag slaan, mek wan nyan snel, jong en oud, geestelijken/ awari domries, advocaten, geteisem, vakbondmensen, marrons, ongeschoolde jungle mensen, pikin ingie soldaat met een veer in zijn reet, politie man, mislukkelingen, et cetera.

  Dat is het probleem van Suriname. Velen hebben niets gepresteerd voor zich zelf of iets tot stand gebracht, maar willen wel de beste banen om het land te leiden in binnen- en buitenland en het lukt zo ook nog.

  Het resultaat hiervan is bekend, we schieten niet op en het wordt alleen erger.
  gemodereerd

 3. Bewoners Matta , zie dit komt door de ontbossing , straks moeten jullie ook geëvacueerd worden , de wegen zullen blank staan.
  gemodereerd

 4. Echt hoor. Die indianen uit Suriname zijn mn grootste ergernis vd hele bevolking. Je hoort ze niet, je ziet ze niet, alleen als ze naar rechtszaak gaan om te zingen en te dansen zie ik ze. Te den vliegtuig lande na deng e laad a vliegtuig uit. Hoezo zijn ze skeer? Waarom laten ze hun buurten niet oppompen als compensatie. Ka dommies. En nu barricaderen ze wegen?

  Mek den go aksi den sma gi san den lade vliegtuig uit, om hulp. Me erger mi sref anga den sma diesie
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.