Purple movement houdt stille protestactie voor kabinet van de president

25
Purple movement houdt stille protestactie voor kabinet van de president

De vrouwenorganisatie Purple movement houdt vandaag van 06.00 uur tot 18.00 uur een stille protestactie bij het standbeeld van Mama Sranan voor het kabinet van de president.

NDP-topper Amazad Abdoel zegt dat de actie als thema heeft nationale rouwdag voor vrouwen in Suriname. Vrouwen zullen in de gelegenheid worden gesteld om hun medeleven te tonen op deze dag en solidair te zijn met de erbarmelijke leefomstandigheden van de vrouw nu in Suriname.

Volgens de ex-parlementariër heeft het desastreus en rancuneus beleid van de regering Santhoki-Brunswijk grote gevolgen voor het leven van de vrouw. “De dagelijkse prijsstijgingen kan de vrouw niet meer aankijken. Basiszorg voorzieningen vallen nu uit voor vrouwen en meisjes. Economische afhankelijkheid is nu groter geworden dan voorheen”.

Abdoel heeft mensen via sociale media opgeroepen om de actie te ondersteunen omdat naar zijn zeggen ‘neks no mang seti’.

25 REACTIES

 1. Wat lastzaad abdoel niet verteld is dat de leden vrouwenorganisatie Purple movement door het wanbeleid van de ndp veranderd zijn in zombies, getuige de foto.
  Lelijk, met mondkapje en in het zwart.
  gemodereerd

 2. Aan de Patrijsstraat bij huize ddb zouden jullie moeten zijn met deze demonstratie. ddb, ndp heeft Suriname sinds 25 februari 1980 op alle gebieden vernietigd met de staatsgreep.

  zie:
  – De democratische rechtsstaat vertrapt, mensenrechten, de grondwet van Suriname, verdragen,
  – moord en verderf, werden met de dag groter, zie 8 december 1982, Moiwana86 moorden, gewijzigde amnestiewet van 2012, Neks No Fout,
  – grote leningen met hoge renten bij (inter) nationale banken eo crediteuren, zelfverrijking, Suralco weggestuurd uit Suriname, sluiten van ondernemingen, werkloosheid, ontwaarding van het surinaams geld, Beatrix, Reagan, Wisse, wissel, wissel, Surinaamse gulden met vele nullen, SRD dat in waarde is afgenomen, Geen Valuta,
  – uitverkoop van ons hout aan de chinezen voor een appel en een ei, omhakken van de bomen in het oerwoud,
  – grote criminaliteit, zelfverrijking ddb, ddb-gezin, ddb friends en familie, adviseurs, boefdraad die gevlucht is met het kapitaal en het goud uit de kluis van LIPS van de CBvS. ddb heeft geen problemen met lips.
  – prijzen van de schaatste goederen stijgen in de supermarkten en winkels,
  – hoge benzineprijzen bij de oliepomp,

  Grote armoede en grote ellende bij het Surinaamse Volk

  Zie wie hiervoor sinds 25 februari 1980 hiervoor schuldig is en zichzelf flink verrijkt heeft.

  Ben ik nu zo slim of ben jij nou zo dom?

  De huidige regeringscoalitie van Z.E. president Chandrikaperkash Santohki en Z.E. vice -president Ronny Brunswijk, Gregory Rusland vd NPS en Paul Somohardjo vd PL zijn nu goed bezig om met het IMF en het herstelplan orde op zaken te stellen. De grote leningen met hoge renten hoeven nu even niet te worden afgelost, wachten op betere tijden van de opbrengsten van de natuurlijke rijkdommen over enkele jaren.

  Door de oorlog van putin met Oekraine is het leven duurder geworden, oa aardolie en gas, maar Staatsolie heeft ook aardolie en de prijzen hiervan zijn verdriedubbel en hiermee verdient Suriname ook ook veel kapitaal , ook de goudprijzen zijn behoorlijk in waarde gestegen. Dus Suriname zal aan het eind van dit jaar heel veel kapitaal binnen halen uit deze twee grondstoffen van Staatsolie en dit zal ten goede komen van de Surinamers en de Surinaamse economie.

  Ook komt er kapitaal binnen vd wereldbank, IDB, enz die ook dit jaar zullen worden gebruikt om het leven vd Surinamers veel beter te maken en de Surinaamse economie te verbeteren, ook sociaal.

  En nu opzouten en ga dat kapitaal halen bij ddb aan de Patrijsstraat in Leonsberg of bij boefdraad.

  Waar waren jullie toen ddb, adviseurs en boefdraad, ndp-boeven, (ex-) ndp-ers al de kapitalen, goud in zijn eigen zakken stopten. Zie hoe rijk ze geworden zijn. Zie hun paleizen waarin ze wonen, hun dure zware auto’s.

  Gaan jullie nu maar zo snel mogelijk naar huis en even nog door de zure appel bijten en wachten op betere tijden.

  CS, VHP O Set In. Ze zijn ermee bezig en er is licht in de tunnel.
  gemodereerd

 3. Het protest valt te ondersteunen. Echter ,er is geen voornaam verschil tussen de man en vrouw. Beiden hebben het momenteel moeilijk onder deze regering. Als je dan ook nog onderscheid gaat toevoegen, krijgen we een onoverzichtelijke boel. Je krijgt dan een teveel aan verwevenheden. Dezelfde vrouw die nu een protest voert, kan immers een protest gevoerd hebben onder een andere noemer, bijvoorbeeld via een vakbond of een andere manifestatie.

  Hoe dan ook ,het kille feit dat de Surinamer het moeilijk heeft ,spreekt boekdelen. Het was ook te verwachten, alle waarschuwingen ten spijt. De structurele basis in Suriname ontbreekt immers. Dat is altijd zo geweest. Alleen de elite kan zich handhaven ,maar de gemiddelde burger heeft een dik probleem. De druppels van Santokhi en Brunswijk hebben de emmer doen overlopen. Maar goed ,dit protest valt te ondersteunen. De oplossing echter, zal heel lang op zich laten wachten. Je kunt gewoon niet op deze regering bouwen. Sowieso moet je als burger je eigen ding doen, los van welke regering er ook aan de macht moge zijn. Een regering is niets anders dan een toegevoegde waarde. In dit geval lijkt het er allerminst op. Santokhi en Brunswijk vreten rustig en bedaard hun buikjes vol. O belang?
  gemodereerd

 4. Aan Onze Econoom/politicus Abdoel. De basis voor deze ellende is gelegd door onze hoogheid, oftewel uw baas Desiree Delano Bouterse, meer bekend als Didibri en van zijn regering was jij een onderdeel.
  Dus ga niet de onschuldige Judas Iscariot uithangen door jouw handen in onschuld te wassen. Jij bent medeschuldig aan deze ellende.
  Mijn opmerking richting jou is dat jij je kennis als econoom niet mag gebruiken in opdracht van jouw baas. Denk maar aan die overtuiging van je : er komt geen devaluatie, terwijl jij als een van de eersten (jij zal in de financiële commissie) hoorde te weten dat er een devaluatie op komst was.
  En omdat jij niet bent opgestapt wegens deze blunder ben jij in mijn ogen een mislukte politicus en econoom. Zoek een andere baan want nu geldt: nooit meer NDP.
  gemodereerd

 5. De ndp is weer bezig zand in de ogen van de mensen te strooien. Vraag ze waar hoefdraad is.
  gemodereerd

 6. A. Abdoel heeft gelijk: elke dag gaan de prijzen omhoog, maar zijn lul
  al jaren niet meer. In Nederland is het hetzelfde, dus hij moet zijn muil
  dicht houden!! (Nou heeft Su niets te maken NL, maar dat moet ik kwijt)
  A.Abdoel begin je baasje het geld wat hij verduisterd heeft, terug aan het
  land en volk te geven. Dan heeft iederéén het weer goed.(Stomme Koelie)

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 7. Komt Adboel ook demonstreren in een paarse
  a een jurk
  b sari
  c salwar kamiz
  d cocktail dress
  e swim suit
  gemodereerd

 8. Deng PAARSE Destroyers fu a Sranang Economie e yere Kang go tjiesie tigri nanga anoe.

  De Nationale DEPLORABELE PARTIJ heeft geen enkele gêne:

  Jullie Paarse Idioten hebben het land naar de afgrond gemanoeuvreerd.

  Jullie zogenaamde koers van 7,52 srd voor een USD was voor de kapitalisten van deze partij. Deze NDP KAPITALISTEN kochten USD goedkoop bij de Centrale Bank om deze weer tegen de straatkoers die op dat moment schommelde tussen de 19 en 20. Jullie kapitalisten zijn nog rijker geworden. De 7,52 koers was nergens te vinden behalve voor jullie bij de Centrale Bank.

  De prijs bij de pomp werd kunstmatig laag gehouden op 5,99 srd door deze te subsidiëren met alle kwalijke gevolgen van dien. Een Torenhoge schuld bij de Oliemaatschappijen was het resultaat.

  Abdoel go dok yere. Volgens mij heb jij je drs titel in de economie gewoon gekocht!!
  gemodereerd

 9. Het zijn alleen (ex-) ndpers die constant klagen en staken.
  Iedereen weet wie de vernietigers zijn. We weten inmiddels allemaal dat de NDP aan de macht wil komen wanneer de suikerpot gevuld is. En we weten nu ook wat de gevolgen zijn van een NDP regering !

  De regering Santokhi heeft de paarse puinhopen opgeruimd en Suriname gered van verder verval. Er zijn nu maatregelen getroffen en relaties zijn weer hersteld om Suriname weer op te kunnen knappen.

  Maar zo te zien zijn vele Surinamers behalve dom en lui ook zeer ondankbaar ! Deze Surinamers houden geen rekening met ten eerste de grootste bankenroof in de Surinaamse geschiedenis door de paarse patjakkers, ze houden ook geen rekening met de gevolgen van de corona crisis en dan nu de Poetin crises.

  Alleen mensen met een lege kokosnoot kunnen bedenken dat de paarse puinhopen met de delete knop ongedaan kunnen worden gemaakt. Nu er echte crises zijn zijn er onvoldoende middelen beschikbaar dankzij deze paarse profiteurs !

  Regering Santokhi laat nu toch wel een knap staaltje crisis beheersing zien: gered van de ondergang, stabilisatie en dan nu opweg naar herstel.
  En dat in nog geen 2 jaar !

  Waar crimineel Meriba een tweede kans krijgt en gepromoveerd is tot getto commissaris krijgt Santokhi niet eens de gelegenheid om zijn eerste kans te benutten. Dom-Suriname is gewoon een achterbaks en ondankbaar volk !

  We hebben het allemaal moeilijk, maar wees dankbaar voor de positieve veranderingen. Dit geeft hoop voor een betere toekomst !

  Suriname voorwaarts.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 10. Raken de vrouwelijke hormoontjes bij Abdoelletje117 overspannen ???…… Zijn, “er komt GEEN devaluatie-leugen” heeft ertoe geleid dat dit POLITIEKE KUIKENTJE massaal is uitgekotst en weggestemd door het volk. Paars minkukeltje.
  gemodereerd

 11. Ze hadden langs minder bedeelde vrouwen kunnen gaan en kunnen helpen met schoonmaken, boodschappen, of gezelschap
  gemodereerd

 12. In amsterdam man of 30. In den haag man of 15 in su man of 6
  et word steeds stiller daarom zeker een stille protestactie wat een losers
  geschmink om onherkenbaar te zijn. wat een losers
  Als Aabdoel mijn tegenstander is heb ik geen medespelers nodig.
  poor boy
  Wat een discriminatie van de vrouw. ze word gezien als huishoudster, zij kan de prijsstijging niet meer aanzien.
  Welnu Aabdoel zodra je Boefdraad aflevert zal alles beter gaan. Je hebt het nog in eigen hand.
  gemodereerd

 13. blijkbaar bestaat het gros van de NDP uit boeven en comedianten. Ipv dat je lult over de situatie, kom met oplossingen. Doe voorstellen ter verbetering van de leefomstandigheden van het volk.
  gemodereerd

 14. Baas Abdoel, fawaka! Help deze vrouwen dan met het geld wat je achterover hebt gedrukt tijdens de vorige regeerperiode. Allah is groot, je zal de vruchten van plukken bij je heldendaad. Kom uit je luie hangmat en laat de wereld zien dat je de beste econoom bent. Steun deze overheid met je kennis en kunde over hoe wij Suriname uit deze malaise moeten halen. Niet alleen de arme vrouwen ophitsen om te gaan demonstreren, maar kom ook met beheersbare oplossingen. Yoe setting kon!
  gemodereerd

 15. @ pakiratigri

  Met alle respect, maar op de vorige regering kon men ook niet bouwen,
  ze waren ook bezig hun eigen zakken, en van hun achterbaan te vullen!
  En jou kennende als een echte NDP man, zal altijd voor de paarse ratten
  opkomen!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 16. Henkes jij hebt gelijk wat jij eerst schrijft, en die ndp-er abdoel moet ook mee gaan en met een bord in de handen met tekst , baas ddb geef het volk de gestolen gelden terug.
  maar deze paarse nietsnutter abdoel zal dat niet durven , wat een schijtlaars , en hij is toch geen econoom , ook gewoon een droplul die mee gedaan heeft met het stelen van geld dat van het volk was
  gemodereerd

 17. paki-rat-igri , jij hebt zeker al je buikje vol he met paarse stront , jij bent verslaafd aan die paarse shit , jij hebt dan een probleem want die paarse ndp zijn straks uitgescheten
  gemodereerd

 18. Laten ze samen met hun “purple leader” op dak gaan zitten!
  Hij heeft ze in de stront gedraaid….
  Hersenloze paarse demonen..👿💩👿💩👿
  gemodereerd

 19. @ Para Express

  Volkomen met jou eens….
  Laat ze gaan werken ipv deze bullshit acties.
  gemodereerd

 20. Met wat? Bedoel ik niet dat @passant raaskalt. Ik bedoel Ndp? Abdoel? Schaamteloos.
  gemodereerd

 21. Laat abdoel zijn mond dicht houden, wat deze regering heeft gedaan zou het zelfde hebben doen. Toen hij in de coatilie was, had hij toch ook meegeplunderd. Hij wil weer in de coalitie zitten om die zaak van tot erger maken. Hey abdoel…, Ik ben geen ndper of vhper. Met blote ogen zie je, wie het land gewoon plundeert/ meent. Praat over die boefdraad laat hij komen, noh. PRAAT EENS DAAROVER. OH… JA, IS JE TONG GEMANIPULEERD!!!!
  gemodereerd

 22. Zo, zo zeg. Wat een grote digitale watrasei vhp opkomst.

  Vorige vorige vorige, houd je bek. Wordt je niet moe vd zin?

  Wwwwwat doet de huidige? Gaat het beter, of lijkt het beter te gaan, SAN A VOORUITZICHT E SORI? Kleine Vooruitgang? Schoonmoeder o
  Is ook adviseur daar ze voor ruim $9000 soso ticket kosten naar Dubai mag? Dan a cd moes tang in hotel en vreet ete, OP WIENS KOSTEN???????

  [[Ook komt er kapitaal binnen vd wereldbank, IDB, enz die ook dit jaar zullen worden gebruikt om het leven vd Surinamers veel beter te maken en de Surinaamse economie te verbeteren, ook sociaal]] a sma dies e libi in wan sprookjes verhaal.

  Januari zou men lachen zei chan3ka. Is al maart. We lafu kba noh?
  A moni stort kba langa teng. Maar nee, den tang naki sma poeroe.

  Oudjes moeten in de felle zon of harde regen met covid op de loer weer i d rij gaan staan om naam te zetten op lijst voor een 250-1000 extra dan ala den prijs e verhoog baka. Terwijl het ministerie weet wie deze oudjes zijn, en het automatisch op hun rekening kan storten. Nee te lui om te werken, maar die andere brengt aan alle ministeries een bezoek, GI SAN?

  Onnodige projecten opzetten. Kijk ze werken, ze werken. Oen bigin loekoe den san dati. Blijven zeiken over het verleden, en maar nix doen en het maar op het verleden gooien, terwijl er geld binnenkomt die verdwijnt en niet af bevolking wordt besteed.

  Er worden niet eens vaccins gekocht terwijl de failed state voor kreeg (mei 2021 komen ze aan zei minister van volksgezondheid. Nu hebben we het er niet meer over. Begraven)

  Pe den inkomsten gie afgelopen 2 jaar de?????????????????????????? De vorige? Ja sani moes pai, ma a volk ab recht tap basis leefomstandigheden. Waarom is het zo moeilijk om de basis behoeften voor burgers in te richten?

  Bedelen en stelen, daar zijn de uitvoerende machten goed in
  gemodereerd

 23. De internationale vrouwendag is bedoeld voor gelijke rechten en een evenredig loon voor vrouwen plus aandacht voor misbruik.

  De meeste ‘eisen’ op de bordjes slaan nergens op en zijn politiek gelinieerd.
  Vrije medische kosten in een arm land is een ‘fata morgana’. De prijzen stijgen, allo ja wereldwijd.
  Een goede moeder is creatief in tijden van nood. Ze verzint wel iets om een voedzaam bordje eten op tafel te zetten, net als jullie voorouders.

  Stop met de hollywood en bollywood filmpjes en kijk om je heen er is een crash gaande. Roeien met de riemen die je hebt!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.