Vrijdag 18 maart nationale vrije dag vanwege Holi-Phagwa

3
Holi Phagwa feest in Suriname

In Suriname is vrijdag 18 maart 2022 een nationale vrije dag in verband met de viering van het Holi-Phagwa feest. Dat heeft het Surinaamse ministerie van Binnenlandse Zaken zojuist laten weten.

Het Holifeest, Holi-Phagwa of Phagwa is een hindoeïstisch feest dat jaarlijks rond de maand maart gevierd wordt en in feite een combinatie is van een lentefeest, een feest van de overwinning van het goede op het kwade én een Nieuwjaarsfeest.

Het feest bestaat al honderden jaren en is in Suriname ook al heel lang een nationale feestdag, waar ook veel niet Hindoes op hun manier aan meedoen.


3 REACTIES

 1. En de feestjes? Wanneer worden die aangekondigd? Last minute, als alles besteld is, achter gesloten deuren, onzichtbaar voor de niet rijken van Suritje?
  gemodereerd

 2. ach ai na miiii , als de ndp een massa meeting houdt zonder vergunning , nou laat dan die kleurlingen hun meeting houden , maar jij bekijkt het politiek he , want de ndp is gehalveerd zonder kleurtjes
  gemodereerd

 3. @wat concentreer je op iemand die wil begrijpen wat je bedoeld.

  Wat ndp organiseert, moet je met de uitvoerende machten opnemen die eventueel ook behoren op te treden en hiervoor betaald worden door jouw kleine belasting betaling.

  No typ mi reactie neng moro, spreek mij niet meer aan.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.