Granman Toeroeman brengt kennismakingsbezoek aan ROS-minister

2
Granman Toeroeman brengt kennismakingsbezoek aan ROS-minister

Op 17 september 2021 vond de officiële overdracht plaats van Granman Jimmy Toeroeman in het dorp Kwamalasamutu te Siplaliwini. De nieuwbakken granman is in dit kader naar Paramaribo afgereisd, om een kennismakingsbezoek af te leggen aan minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS).

Aanwezig waren de minister en haar staf bestaande uit directeur Maverick Boejoekoe, DOI directeur Loreen Jubithana , onderdirecteur Sharma Leeflang, dc Merilu Sapa, beleidsadviseur Ettiré Patra en de secretaris en tolk van de granman.

Bij het bezoek is er onder andere gesproken over de formele beëdiging van de granman door de overheid en in welke fase deze zich bevindt. Gezien het spoedbezoek van de granman waarbij hij slechts 10 dagen blijft in Paramaribo, heeft de minister gesteld dat er met hoge spoed en de nodige flexibiliteit gewerkt zal worden, om alle nodige zaken in orde te maken zoals de stukken alsook de uniform van de granman.

2 REACTIES

  1. Nederigheid siert.
    Ik heb veel meer bewondering voor deze man dan voor onze VP. Bij de begrafenis van de vorige Granmang werd hij op het vliegveld Zorg en Hoop geïnterviewd door een journalist en wat zei hij. ” Ik ben een familielid van de overledene, mijn naam is Jimmy en ik heb veel van mijn overleden grootvader geleerd”. Een andere journalist attendeerde de betrokken journalist erop dat deze man geen gewone man was. Hij was door zijn grootvader voordat hij overleed door hem reeds benoemd tot zijn opvolger als granman. De betreffende journalist bood zijn excuses aan en ging verder met zijn interview op een heel andere teneur. Als het onze VP was zou hij huizenver gillen dat hij de volgende granman is.
    Kijk: voor zo’n eenvoudige man kan ik niet alleen bewondering hebben, maar wordt ik ook gedwongen de hoop uit te spreken dat hij net zo’n wijze granman wordt als zijn grootvader. Ik wens hem dus alle succes toe in zijn functie als granman.
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.