Diefstal en poging tot brandstichting in OW gebouw

7
Ministerie van Openbare Werken

Onverlaten hebben in de nacht van woensdag op donderdag diefstal gepleegd bij het ministerie van Openbare Werken aan de Mr. Jaggernath Lachmonstraat in Suriname. Daarbij werd ook getracht het gebouw in brand te steken. 

Hedenmorgen ontdekte men schroeischade op de tweede verdieping bij een houten deur van de afdeling Project Monitoring Administratie(PMA). Na de melding reed de politie van Flora derwaarts voor onderzoek.

Ter plaatse werden een deels afgebrande bezem en verbrande papieren bij de deur aangetroffen. Vernomen wordt dat een deurmat in brand is gestoken, bij een ruimte waar er belangrijke documenten zijn opgeslagen. In een ander vertrek is een microwave buitgemaakt.

Op basis van de aangetroffen situatie bestaat het vermoeden dat men vuur bij de deur aanmaakte met de bedoeling het gebouw in brand te steken. Dit is echter niet gelukt, daar de deur van hardhout is vervaardigd.

Opvallend is dat geen van de drie bewakers iets hebben opgemerkt. Er zijn bovendien geen sporen van braak aangetroffen. De redactie van Waterkant.Net verneemt dat het gaat om interne bewakers die ook over een sleutel van het pand beschikken. Het onderzoek duurt voort.

7 REACTIES

 1. wordt het geen tijd dat ministeries belangrijke documentatie digitaal opslaan op een externe server????
  Bij diefstal van hard copies is er altijd een digitale versie beschikbaar.
  gemodereerd

 2. Blijkbaar maakt Santokhi als president het slechtste wakker in de crimineel aangelegde mens.
  gemodereerd

 3. Nieuwe trend: inbreken en het huis ( gebouw) in brand steken, zulke
  MPP moeten ter plekke, neergeknald worden als ze gepakt worden.
  Stelletje waardeloze klootzakken zijn het, Su is een paradijs voor
  Inbrekers geworden. Ach ja dat ga je krijgen, als de overheid geen ene
  flikker doet. In mijn optie heeft een hond meer waarde voor mij, dan deze
  MPP soort beesten!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 4. En de wachter hebben niets gezien. Zegt mij genoeg uit welke hoek het komt. Kan deze minister dat pand niet schoonmaken, de bomen weghalen die in het gebouw groeien, glas delen weer laten plaatsen.
  gemodereerd

 5. Dit lijkt op iets dat de criminele vader, de zoon of de kleinzoon graag zelf zouden willen doen of in hun opdracht gedaan zouden zien worden. De zoon en de kleinzoon kunnen het niet gedaan hebben. Blijft alleen de vader of een gehersenspoelde bewaker over.
  gemodereerd

 6. Wat valt er te stelen bij OW????
  Ze hebben niet eens genoeg meubilair.
  Dat gebouw ziet er niet uit.
  gemodereerd

 7. debby , klopt wat jij zegt wat meubilair betreft en computers en laptops en gereedschappen en voertuigen , ja debby de week voor de overdracht hebben die gasten van de vorige regering alles meegenomen , en debby dat zijn staatseigendommen , dus die gasten moeten allemaal opgepakt worden en opgesloten worden
  jij zegt zeker het is de schuld van deze minister van OW
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.