Clarence Seedorf is moslim geworden

39
Clarence Seedorf is moslim geworden

De Surinaams-Nederlandse oud-voetballer Clarence Seedorf heeft zich tot de islam bekeerd. Dat heeft hij vandaag zelf bekend gemaakt.

Seedorf, die in Dubai woont, is onlangs in het huwelijk getreden met de islamitische zakenvrouw Sophia Makramati (foto).

“Ik ben erg blij en verheugd om me aan te sluiten bij alle broeders en zusters over de hele wereld. Vooral mijn schattige Sophia heeft me meer diepgang geleerd over de islam” zei de in Suriname geboren Seedorf op Instagram.

Hij heeft verder aangegeven dat hij geen moslim naam aanneemt, maar zijn eigen naam behoudt.

39 REACTIES

 1. Clearance, van harte gefeliciteerd met deze fase in je leven. God bless you and your wife.
  gemodereerd

 2. Je bent wel een stukje van jezelf kwijt neem ik aan, toch Clarence. Gefeliciteerd.
  gemodereerd

 3. Je mag je tot de Islam bekeerd hebben omdat jouw vrouw Makramati het al is. Maar weet 1 ding.. je zult nooit nooit NOOIT in de voetsporen van Mohammed Ali staan. Daarvoor was Mohammed Ali te groot.
  gemodereerd

 4. Bekeerd? Hij moest wel anders geen huwelijk! En nu met je lul op het hakblok
  gemodereerd

 5. Geen bloedworst meer voor Clarence…
  Zij had ook Christen kunnen worden, of nog beter; ieder in z’n waarde laten en het eigen geloof laten beleiden.
  gemodereerd

 6. Dagelijks nemen mensen een ander geloof aan…is dit echt een nieuwsitem waard?
  Don’t get me wrong….ik heb er niet op tegen…en respecteer iedereen maar zo bijzonder is dit echt niet dat t in de krant moest
  gemodereerd

 7. Dat had je nou niet moeten doen Clarence.
  Dit is de grootste misstap van je leven.

  Waarom is zij geen christen geworden?

  Het zijn de grootste hypocrieten
  gemodereerd

 8. Clarence, Als je maar lekker kan slapen en de rust heb gevonden waarnaar je op zoek was.
  gemodereerd

 9. dat is zijn ding , maar je zal spijt krijgen , maar dat merkt jij wel over een tijdje
  gemodereerd

 10. Clarence heeft zich bekeerd? Was Clarence hier voor dan een wedergeboren christen? Nee want een echte christen die Jezus is zijn leven heeft aangenomen bekeerd zich niet tot de ideologie (met politieke motieven) de islam die ontkend (De grootste leugen van de islam)
  dat Jezus niet de Zoon van God is waardoor ze God voor een Leugenaar wegzetten!
  islamieten roepen dat we dezelfde God hebben (weer zo’n misvatting) waarom mag een islamiet zich dan niet bekeren tot het christendom? Nee Clarence medelijden heb ik
  niet met je, wel mededogen. De hemel is verder weg dan ooit voor jou (jullie).
  Jullie worden alle geoordeeld door Jezus Christus (jood) de Zoon van God en aangezien
  jullie ontkennen en dat ie de Zoon van God is zullen jullie nooit tot het Hemelse Paradijs
  toetreden.
  gemodereerd

 11. Panli , weet je dat geloven aan iets is , dat wereldwijd van af de eerste geloven ontstonden altijd oorlog met zich meebrengt , kijk maar in de geschiedenis boeken en ook nog steeds gebeurt het.
  gemodereerd

 12. Wim Dijkman , wat is bekeren , iets geloven wat beter is dan dat je daarvoor geloofde en dat gaat je nieuwe geloof worden
  gemodereerd

 13. Heel jammer te lezen dat men een keuze afkraakt en nog erger zich niet verdiept hebben in de Islam maar onzin uitkraaien .
  En erger nog Clarence z’n eigen mensen .
  Een Islamiet is meer Christen dan de meeste christenen Jezus zijn naam komt vaker voor in de Koran dan de profeet Mohammed .
  gemodereerd

 14. Booi sani e pasa tap a grontapoe! En als je een surinamer vergelijkt met een marrokasn dan worden ze boos.
  Mensen van afrikaanse komaf zijn in princiepe ook net als mensen met een islamitische afkomst.
  Dus clarence die je ding.
  gemodereerd

 15. vele mensen hebben amper geloof waar ze in moeten geloven dus maar wat anders geloven uiteindelijk is er maar 1 god .
  als je niet in je eigen geloof god kan vinden zou dat in een ander geloof wel het geval zijn er is maar 1 god voor ons allen hij die ons heeft geschapen.
  gemodereerd

 16. Clarence,
  Van harte gefeliciteerd
  Moge Allah jou leiden.
  Laat haters haten laat praters praten

  Islaam, is het ware geloof dat ook jij heb gevonden.
  gemodereerd

 17. Clarence je moet je ook laten besnijden en 5 keer per dag bidden anders kom je in de hel terecht. En nog een ding Clarence
  Je mag geen alcohol nuttigen, je mag niet meedoen aan heidense festivals van andere religieen.
  Clarence heb jezelf afgevraagd waarom zijn er geen kerken, synagogen, en tempels in Saudi-Arabië? Islam is toch een vredelievend religie?
  Mogen moslims een ander geloof aannemen zonder onthoofd te worden???
  Als je de koran heb gelezen dan zul je zien dat je de grootste fout hebt gemaakt in je leven want dan ga je terroristische ideologie naleven. Denk goed na voordat het laat is Clarence!!!!
  gemodereerd

 18. Meer dan de helft van alle afrikanen zijn moslims. En dat heeft een reden. Gefeliciteerd.
  gemodereerd

 19. Mensen mensen, maken jullie maar druk om de Criminaliteit die Su teistert, dan
  het huwelijk en geloof van C.Seedorf. Hij woont in Dubai, weten jullie wat dat betekent? Het is niet het Dubai van DADA: DEZE DROL BOUTA, maar het echte
  Dubai. Het maakt geen ene flikker uit welke geloof je beleid, het moet vanuit je hart
  komen. Dus houden jullie maar op aub, op !

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 20. Sommige mensen hebben zich laten hersenspoelen door de media. Islam is de beste religie, het maakt jou een heel ander mens. Mensen die niet naar islamitische landen zijn geweest, moeten stil zijn, want er zijn kerken en synagogen in islamitische landen. Alcohol is de oorzaak van heel veel ellende, kijk maar wat er in Suriname gebeurt. Verdiep je in andere religies, zodat je een vergelijking kunt maken, dan zul je merken dat de islam het ware geloof is. Een praktiserende moslim doet kennis op van verschillende religies. Wij zijn niet achterlijk zoals sommigen denken.
  gemodereerd

 21. Toen ik als “ongelovige” in de jaren 70 en begin 80 in Suriname woonde had ik moslim en hindoe vrienden waarvan een vriend zijn vader zelfs pandit was. We kwamen bij elkaar over de vloer en mijn vrienden dronken alcohol etc. Er werd diagonaal getrouwd want mijn hindoe vriend trouwde met een islamitische Hindoestaanse. Bij mij thuis aten ze alles en zelfs varkensvlees en rund. Jaren later kwamen we in NL studeren en mijn vrienden en ik waren grote klant bij MC Donald. Big Mac met drooggebakken spek. En tot vandaag hebben we contact met elkaar. Dat was en is het mooie van Suriname als je goed met elkaar weet om te gaan. We deden niet moeilijk over elkaars geloof maar als ik bij hun op bezoek kwam respecteerde ik het geloof van hun ouders en at ik vegetarisch bij mijn vriend met pandit vader en at ik kip bij mijn moslim vrienden. Ik koester nog altijd die mooie vergane tijden in Suriname waar er geen dievenijzer voor de ramen was en de buurvrouw op ons lette.

  Vanaf de jaren 80 en vooral sinds 8 december 82 zijn deze waarden verloren gegaan. DDB en RB en hun criminele handlangers hebben het mooie land kapot gemaakt en de mooie mensen zijn naar elders vertrokken. Nu moet iedereen overleven en zijn alle normen en waarden verloren gegaan. Dat merk ik ook aan reacties hier dat men altijd klaar staat met een oordeel over de keuze van een ander. Als Seedorf moslim wil worden en ook als is het speciaal voor zijn vrouw dat is het zijn keuze en dan is het ook zijn uiting van liefde voor haar. Veel geluk Seedorf. Je bent voor mij nog altijd NL beste voetballer en ik heb toen genoten van je talenten.
  gemodereerd

 22. Jammer, jammer,jammer!!! In het Nederlandse elftal onze hollander!!! EK binnengehaald en nu die neger die zich tot de islam heeft bekeerd.

  Ter info:het woord geweld komt vaker voor in de bijbel voor dan de Koran

  De naam jezus komt vaker voor dan Mohammed In de Koran en als laatst kijk even op YouTube naar the holy Quran experiment !!!!!😜
  gemodereerd

 23. Geen enkel geloof is slecht, het zit em in de interpretatie en ‘vertaling’ van de voorgangers naar de volgers.
  Wat deze man doet is zijn business, onder het gelovige juk van een vrouw en wie weet een toekomstige spion.
  Zo ziet de ‘reference’ man het plaatje en zo zal je worden beoordeeld, dat besef je daarom behoud je dezelfde naam. Maar…je was een bnn, is geen rocket science.
  Your choice.
  gemodereerd

 24. Clarence mag doen wat hij wil. wie zijn jullie om hem te komen vertellen wat hij wel mag en wat hij niet mag
  Rob gaat zelf zo ver om hem te verwijderen Clarence wordt Clearence

  Clarence ik hoop dat je een boegbeeld kan en mag blijven voor ons. Ik weet nog hoe je ons toesprak in Oosterpark, toen toen werd het stil en werd er geluisterd
  gemodereerd

 25. H V Randwijck
  Laat je informeren
  Of ga zelf op onderzoek wat de Islaam is dan zul je geen onzin meer kraaien en zal je misschien ook bekeren net als de 2 prominente ex 2 e Kamerleden vd partij van Wilders.
  Succes.
  By the way; Clarence zijn voorouders waren gekerstend. Hij heeft de terugweg gevonden. Back to the roots.
  gemodereerd

 26. H. van Randwijck
  5 maart 2022 Bij 09:51
  Clarence je moet je ook laten besnijden en 5 keer per dag bidden anders kom je in de hel terecht. En nog een ding Clarence
  Je mag geen alcohol nuttigen, je mag niet meedoen aan heidense festivals van andere religieen.
  Clarence heb jezelf afgevraagd waarom zijn er geen kerken, synagogen, en tempels in Saudi-Arabië? Islam is toch een vredelievend religie?
  Mogen moslims een ander geloof aannemen zonder onthoofd te worden???
  Als je de koran heb gelezen dan zul je zien dat je de grootste fout hebt gemaakt in je leven want dan ga je terroristische ideologie naleven. Denk goed na voordat het laat is Clarence!!!!

  Wat ben jij een dwalende en een die zich superieur waant zeg. Wonen hier in dit land geen moslims? Gedragen zij zich ook zoals de extremisten?
  Je ziet toch wat in Europa gaande is waar. 20 jaar lang heeft de Islam als vijand voor het Christendom gediend en nu zijn het de Russen. Het lijkt erop dat juist de Christenen de terroristen zijn!
  O ja het zijn de Islamitische landen die Suriname helpen. Niet de Gristenen.
  gemodereerd

 27. Wim Dijkman
  5 maart 2022 Bij 00:22

  Wat een verbitterde reactie om zo neer te kijken op de Islam terwijl het Christendom voor meer ellende zorgt dan welk ander geloof dan ook. Je zegt dat moslims liegen omdat zij Jezus niet als Zoon van God zien.
  Adam, de eerste mens, zien Moslims ook niet als Zoon van God terwijl de Bijbel dit weer wel aangeeft( Lucas 3:33). Kortom het Christendom is een dubieuze sekte.
  gemodereerd

 28. Mekka elk jaar duizenden bekeerlingen uit het Westen tot de islam bekeert? Terwijl in het Westen de kerken leeg zijn? God zegende Clarence:
  gemodereerd

 29. Clerence, van harte gefeliciteerd,met jou keuze,laat de domme PANNENKOEKEN maar blaffen !
  gemodereerd

 30. Kopieert Edgar Davids? Die had ook al iets met een Nederlandse mode zakenvrouw van moslim afkomst. Intussen gescheiden.
  gemodereerd

 31. Als de voorwaarde was dat ik me eerst zou moeten.bekeren om.te mogen/kunnen trouwen met de vrouw waar ik.van hou, zou ik me geen seconde bedenken, omdat ik eigenlijk aan geen enkel geloofsovertuiging waarde hecht.. Ze geloven allemaal maar wat, maar ze weten het geen van allen zeker.
  gemodereerd

 32. Deze man is universeel hy neemt alles aan, en interpreteerd het op zn eigenwyze
  gemodereerd

 33. Eindelijk heeft die man eens goed gescoord, hij miste altijd penalty’s hahahahahaha.
  Ik wens hem het allerbeste!
  gemodereerd

 34. Ga jullie research doen. Bilal in de islam. Jullie zijn allemaal gebrainwashed door Christelijk te zijn hahahaha.
  gemodereerd

 35. Ga jij maar research doen; waarom zijn er nu 1.6 miljoen vluchtelingen uit Burkina Faso.
  Misschien kan seedorf iets voor ze betekenen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.