Suriname portfoliohouder voor industriёle productie Caricom

7
Suriname per 1 juli 2022 voorzitter van de CARICOM

Tijdens de vergadering van Caricom regeringsleiders van 1-2 maart in San Pedro, Belize, is uitvoerig gesproken over de verdere creatie van een “single market and economy”, en de bijdrage van de verschillende economische sectoren, zoals de agrarische en toerisme sector.

Vanwege het belang van het versterken van de productie in Caricom, mede in het licht van de recente internationale politieke en medische uitdagingen, is het voorstel om een beleidsdomein “industriёle productie” toe te voegen aan de bestaande beleidsdomeinen.

Staande de vergadering is Suriname voorgedragen om deze verantwoordelijkheid op zich te nemen en de sub-regio op dit traject verder te begeleiden middels het vergaren van data, analyse en beleidsvoorstellen om de industriёle productie te doen toenemen.

Dit voorstel werd unaniem door de vergadering overgenomen. In zijn reactie op deze voordracht van Caricom, gaf President Chandrikapersad Santokhi aan de additionele verantwoordelijkheid te accepteren. Zoals bekend had ons land reeds de verantwoordelijkheid voor “gender, sport, cultuur en jeugd”.

In de komende weken zal Santokhi met zijn collega’s en ook met vertegenwoordigers van international en regionale organisaties, alsook met het regionale en nationale bedrijfsleven, contact opnemen op een actie plan te formuleren. Dit plan zal in juli, tijdens de reguliere vergadering van Caricom regeringsleiders in Paramaribo worden gepresenteerd.

7 REACTIES

 1. Industriële productie? O pe? Cassave fabriek sref wan san sang moes gro, ef un onderhoud u no mang bewerkstellig dan wo beheer portefeuille industriële productie, nog wel?
  Wat een lachertje.

  Nog meer hout kappen en verschepen met ‘extra lading’?

  Sang na Sranan eng hoofd export product? Cocaïne natuurlijk. Ai set eng ekte ekte
  gemodereerd

 2. Suriname portfoliohouder voor industriёle productie Caricom?????…dit geeft het feitelijke niveau aan van de Caricom….immers, Suriname en productie:) ik kom niet bij van het lachen…..hier is duidelijk een geval van: de lammen (Caricom-landen) vragen aan de blinde (Suriname) om de industriële productie ter hand te nemen:)! Als het niet aan de buitenlanders had gelegen nu en in het verleden, had Suriname nooit iets kunnen produceren behalve hun eigen dagelijkse uitwerpselen natuurlijk!
  gemodereerd

 3. Heel mooi, bij terugkomst in Suriname nog meer commissies installeren om uitvoering te geven hieraan.
  gemodereerd

 4. Als suri in juli voorzitter is, graag een voorstel voor een uitleveringsverdrag van boeven in orde maken.
  Dit om te voorkomen dat boeven in de jungle vrij spel hebben en vooral om boefdraad uit te leveren.
  Als het met pietje w kan, dan zou het ook mogelijk moeten zijn met de ex-minister van financiën.
  gemodereerd

 5. Suriname portfoliohouder voor industriёle productie Caricom

  Ik ben benieuwd over dit plan, vooral voor Suriname en de Surinamers.

  Suriname slaapt en doet zowel in het onderwijs, wetenschappen, ICT, automatisering, bedrijfsleven, weinig of niets om aan om een aanvang hiervan te maken voor Suriname en de Surinamers.

  Alles in Suriname is zo oneerlijk bij heel veel Surinamers in alle beroepen, van af de politiek tot de man van de straat, meki nyan, broko pernasie, stenen tijdperk, af daki, tjoekoe betalen, langa bere, niet op tijd aanwezig zijn, neks no fout, slow no no ka, lui, mensen die neks van de hoed en de rand weten, een grote bek hebben en wan nak wan slag, geen enkele plan/idee van aanpak hebben op papier, waarover goed is nagedeacht, et cetera, et cetera, et cetera.

  De criminaliteit druipt ervan af bij de Surinamers, waardoor alle moed, energie en plan van aanpak Surineds worden ontnomen. De Surinamers zullen meer naar de SuriNeds moeten gaan luisteren en met hen mee gaan, dat zal vooruitgang brengen voor Suriname en de Surinamers.

  Triest gelet op onze natuurlijke rijkdommen.
  gemodereerd

 6. Volgens ves moet de president zich terug trekken, als voorzitter. Ook hier destabilisatie. Het lijkt erop alsof deze mensen van een andere planeet zijn, Mars wel te verstaan.

  Die duizenden dik betaalde ambtenaren zitten er niet voor de sier jongens. Die moeten het herstelplan implementeren. Suri is geen dictatuur en zeker nu in tijden van crisis moet elke schakel worden ingezet. Het top-down principe is old school.
  De president faciliteert en is voor het herstel van de imagoschade met het buitenland. Dit is geen Grieks.

  Ves snijd in eigen vingers en heeft tot nog toe nooit iets positiefs te melden. Afhankelijk als de pest, niet in staat om zelfstandig concrete economische voorstellen te presenteren. Ves mag ontbonden worden, voegt niets toe.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.