Stichting 1 voor 12 krijgt 5 hectare grond in Para

9
Stichting 1 voor 12 krijgt 5 hectare grond in Para

Ik ben deze regering zeer dankbaar dat zij eindelijk de Stichting 1 voor 12 blij heeft kunnen maken met een stuk grond van circa 5 hectare. Woorden van een tevreden Louis Vismale. Op woensdag 2 maart mocht hij zijn toewijzingsbeschikking in ontvangst nemen van waarnemend president Ronnie Brunswijk.

De stichting zal hiermee de mens in nood helpen. Concreet streeft zij naar het opzetten van een opvangcentrum voor dak- en thuislozen op dit terrein.

Theresa Dominie, alleenstaande moeder van vijf kinderen, die in november 2021 met haar noodkreet aanklopte bij de stichting, is ook gelukkig gemaakt met een stuk grond. Vismale heeft van deze gelegenheid gebruik gemaakt om de regering te benaderen om deze jonge vrouw de nodige ondersteuning te verlenen voor de bouw van een woning.

Bij een eerder bezoek van Vismale aan Brunswijk had hij reeds zijn ondersteuning toegezegd aan de sociale projecten, waarvoor hij zich sterk maakt. De waarnemend president is zeer ingenomen met de activiteiten en sociale projecten die deze stichting uitvoert, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

9 REACTIES

 1. Vervolgens wordt het bedelen voor het opzetten van een gebouw. Daarna bedelen voor subsidie en misschien onderhoud. Daarna bedelen voor subsidie voor voedsel.
  Cirkel of never ending story.
  Stop nou eens met deze oude denkwijze.

  Het klopt niet dat werkenden gebonden zijn aan het aflossen van een jarenlange hypotheek en anderen occuperen grond en/of krijgen dit gratis.

  Suriname is het enige land waar burgers gratis grond krijgen. Zelfs in de rijkste landen op aarde heb je dit verschijnsel niet en maar steen en been klagen.
  gemodereerd

 2. gefeliciteerd Dhr. L. Vismale. Eindelijk die 5 hectare om u droom te verwezenlijken om de dak en thuislozen buiten het centrum van Paramaribo op te vangen. In u visie krijgen ze een dag besteding( planten en andere activiteiten) en zijn ze weg van de prikkels in de stad. Let Aub op dat de drugdealers ook niet mee verhuis.

  Over die Alleenstaande moeder met 5 kinderen; kan er geen wet komen dat bij hulp van de overheid de vader of vaders door gegeven moeten worden aan de sociale dienst zodat elke maand vastgestelde bijdragen moeten afdragen. In deze wet mag ook worden opgenomen dat er een knoop in wordt geplaatst.
  Ik weet niet om welke vrouw het op de foto gaat maar als het die ene is met dat nep haar leg haar Aub uit dat haar prioriteiten verkeerd liggen. eten voor de kinderen is belangrijker dan geld uit te geven aan nep haar .
  gemodereerd

 3. Alle Surinamers verkeren in nood. Waarom krijgen wij geen stuk grond?? Ik ben ook alleenstaande moeder met 3 kinderen….de vader is overleden 3jr geleden. Heb ik dan geen recht op een stuk grond?? En vele anderen met mij?? Of kunnen er alleen via 1voor 12 een stuk krijgen?
  gemodereerd

 4. ja hoor , de grond hebben ze nu gratis gekregen en ze verwachten ook nog dat ze de nietsnutters financieel helpen bij de bouw van een woning , foute beslissing , een werkende die krijgt geen grond toegewezen en zal ook geen huis kunnen bouwen omdat zijn loon niet toe rijkend is om bouwmaterialen te kopen , wie houdt wie voor de gek
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.