75-jarig bestaan Arbeidsinspectie in Suriname

1
De Arbeidsinspectie in Suriname bestaat 75 jaar

Het Directoraat Arbeidsinspectie van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J), bestond dinsdag 75 jaar. Minister Rishma Kuldipsingh heef in het kader hiervan een felicitatie toespraak gericht tot de directie, personeel en de bond. De Arbeidsinspectie houdt onder andere toezicht op de naleving van de wettelijke bepalingen met betrekking tot arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden en arbeidsinhoud en  bescherming van de werknemers bij de uitvoering van hun werkzaamheden. 

Hugo Blanker, voorzitter van de Bond Arbeidsinspectie (BAI), stelt de inzet van het personeel op prijs. Hij is de mening toegedaan dat naar aanleiding hiervan er daarom voortdurend gewerkt moet worden aan de rechtspositie van het personeel. Ook heeft hij een reflectie moment gehad en enkele gebeurtenissen van het verleden belicht. Merlien Nelson en Ashwin Ori, regionaal hoofden bij Arbeidsinspectie, hebben aandacht besteed aan de werkzaamheden en bereikte resultaten van het directoraat. Ook hebben zij aangegeven dat er vanaf de COVID-19 pandemie meer inzet vereist was van het personeel, gezien het directoraat belast was met extra controlerende werkzaamheden.

Inspecteur- Generaal, Rowan Noredjo, heeft het personeel tijdens zijn toespraak bedankt voor de samenwerking en de bereikte resultaten. Volgens Noredjo heeft de Arbeidsinspectie haar plaats kunnen opeisen in de samenleving zoals zij het verdient. Ook heeft hij het personeel bemoedigd om gemotiveerd de werkzaamheden te blijven verrichten en zodoende gezamenlijk grotere hoogtes voor het directoraat te bereiken.

Minister Rishma Kuldipsingh heeft aangegeven dat Arbeidsinspectie heeft laten zien dat zij de plek heeft kunnen bemachtigen onder andere door haar werkzaamheden als de co√∂rdinator van het COVID-19 clusterteam. Zij benadrukt dat er direct opgetreden wordt wanneer  bedrijven zich niet aan de regels houden. Kuldipsingh geeft aan dat de Arbeidsinspectie heel wat uitdagingen heeft en het goede werk moet blijven voortzetten. Zij heeft directie en personeel bemoedigd om onder welke omstandigheden dan ook zich te blijven inzetten om succes te bereiken. Tot slot heeft zij haar felicitatie en dank uitgebracht aan een ieder die heeft bijgedragen aan de successen van de Arbeidsinspectie.

1 REACTIE

  1. Arbeidsinspectie , na 75 jaar wordt het wel eens tijd dat U inspectie moet gaan houden bij bedrijven , winkels , bouwmarkten en vooral bij bouwondernemers , U zult dingen zien waar U direct moet ingrijpen , na 75 jaar luieren komt nu het echte werk.
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.