Vuilophaal geschiedt wederom overdag in Paramaribo, Saramacca, Wanica, Para en Commewijne

4
Huisvuil problematiek Saramacca nu op bord Openbaar Groen en Afvalbeheer

Het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) van het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft besloten de vuilophaaltijden vanaf vandaag terug te brengen naar overdag. De vuilophaalwagens zullen niet meer in de middag- of avonduren langskomen, maar tussen 08:00 en 17:00 uur langsrijden om vuil op te halen. De ophaaldagen blijven ongewijzigd.

Het besluit om het ophalen van huisvuil eerder op de dag te doen plaatsvinden is onder andere bedoeld voor een betere controle en veiligheid tijdens de werkzaamheden op de wegen, maar ook op de vuilstortplaats te Ornamibo.

Verder is Openbare Werken bezig zware bezuinigingen door te voeren op het gebied van vuilophaal in zijn algemeenheid wat de operation betreft. Dit initiatief heeft betrekking op de vuilophaal in de districten Saramacca, Paramaribo, Wanica, Para en Commewijne.

Aan de samenleving wordt verzocht mee te werken aan dit nieuwe beleid door het huisvuil voor 08:00 in de ochtend, in gesloten vuilniszakken langs de weg te plaatsen, zodat het ophalen van vuil onbelemmerd kan verlopen.

Het ministerie van OW geeft te kennen dat het argument dat vuilniswagens tussen 08:00-17:00 uur storend zijn op de weg niet helemaal juist is, omdat de meeste mensen in dit tijdsverloop aan het werk zijn en er minder verkeer is op de wegen. Volgens het ministerie moet er verder ook gekeken worden naar het kostenaspect. Dit beleid wordt landelijk uitgevoerd, derhalve zullen binnenkort ook vernieuwingen worden geïntroduceerd met betrekking tot het scheiden van vuil voor de ophaal, laat OW weten.

4 REACTIES

 1. zal ons benieuwen , gisteren was het toch nog avond , maar bij ons in de straat en de buurt hebben ze het vuil niet opgehaald , of het dan donderdag wel gebeurt ??
  gemodereerd

 2. Waarom niet over op de Grijze blauwe en groene container zoals we die hier hebben
  gemodereerd

 3. “Verder is Openbare Werken bezig zware bezuinigingen door te voeren op het gebied van vuilophaal in zijn algemeenheid wat de operation betreft”

  NOG MEER BEZUINIGEN!!! Terwijl er juist flink geinvesteerd dient te worden om te te zorgen voor een hygienische omgeving! Dit laat op sommige plaatsen nog te wensen over! En volgens mij is deze minister blind voor de vele files overdag, maar ja.. het ophalen in de avond was natuurlijk een initiatief van de vorige regering. Dus zijne hoogheid de minister van OW, heeft daar moeite mee..!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.