‘Voorstel voor nationale dialoog is zand in ogen volk strooien’

30
NDP meeting Ocer

[INGEZONDEN] – De regering Santokhi-Brunswijk heeft na de verkiezingen van 2020 de regeermacht in Suriname overgenomen onder een ongekende financieel–economische deplorabele situatie van het land en de daarmee gepaard gaande algehele malaise, welke direct te wijten is aan 10 jaar wanbeleid door de regering D.D. Bouterse. Nu adequaat optreden van de nieuwe regering, gevolgd door een herstelplan voor duurzame ontwikkeling van Suriname, successen laten zien, wenst de NDP, geleid door D.D. Bouterse, mee te liften op deze successen. 

Het voorstel voor een nationaal dialoog is niets anders dan “zand willen strooien in de ogen van het volk” en politieke macht bij elkaar willen sprokkelen om het volk wederom in de “wurgklem” te nemen. De facto zou een nationale dialoog met de bedoeling om nieuwe verkiezingen uit te schrijven, neerkomen op het achteraf belonen van wanbeleid en de legitimatie daarvan. Een nationaal dialoog met die intentie en resultaat zal in strijd zijn met de soevereine wil van de natie zoals die tot uiting is gebracht op 25 mei 2020 en de bedoelingen van artikel 56 en 64 van de Grondwet. Immers, de leden van DNA, de DR en RR worden gekozen voor een zittingsperiode van vijf jaren en niet voor een ander termijn.   

Trouwens, waar blijft de mea culpa van Bouterse en de NDP? Een nationaal dialoog zou toch daarmee moeten beginnen of niet? De NDP doet er goed aan om na breed dialoog met het volk, een bindend referendum te doen uitschrijven voor een speciaal tribunaal ter berechting van de misdrijven en/of overtredingen begaan tijdens regeringen waarin zij deelnam. Daarnaast de Grondwet en de Kiesregeling te doen herzien naar internationale verdragsrechtelijke normen. 

De huidige regering is sinds haar aantreden al bezig met sociaaleconomische dialoog met de samenleving, het bedrijfsleven, vakbonden, etc. om de achtergelaten puinhoop van de vorige regering op te ruimen en ondersteunt VHP- Nederland dan ook de reactie van VHP- Suriname op het voorstel van de NDP. 

Het Motto nu zal moeten zijn: Het volk werkt niet alleen, maar regeert ook mee. En wie het volk te eten geeft zal het volk winnen. Dus meer burgerdialoog en meer burgerparticipatie! Dat is de kant die VHP Nederland aangeeft om op te gaan.

VHP Nederland Mediacommissie

30 REACTIES

 1. Onvoorstelbaar………de moordenaar die Suriname keer op keer heeft leeggeroofd en elke keer failliet heeft achtergelaten speelt nu wederom de “heilige man’….

  Onvoorstelbaar dat er figuren zijn die hierin participeren al is het maar voor gratis vreten….

  Normen en waarden hebben plaatsgemaakt voor moreel verval mede ook door deze figuren…

  deze figuren worden keer op keer gepakt door de moordenaar voor eigen gewin….ze blijven pinaren als ratten terwijl hun leider/lijder in weelde leeft….

  1 ding staat vast voor mij….geen enkel pakket richting SU…het geld maak ik zelf op samen met mijn vrouw en kids….die zijn tenminste dankbaar..
  gemodereerd

 2. De sociale media commissie van de VHP denkt dat de mensen nog steeds naïef en dom zijn. Wat Lee Mofo Chandrikapersad de mensen heeft aangedaan kunnen zij nooit meer, nooit, nooit meer goedmaken. Mensen zijn niet meer dom. De mensen zijn door VHP en haar sociale media commissie zwaar misleidt. Als men vervolgens na 200 dagen gaat vragen om de beloofde verbetering wordt men geschoffeerd, racistisch bejegend en krijgt te horen jullie zijn lui, ga maar werken. Dat is een dooddoener, een doodskist voor de goodwill die je van de mensen heb gekregen.
  gemodereerd

 3. Die VHP’ers in Nederland kletsen uit hun nek. Waarom hebben deze bedriegers Chan niet gesteund met de miljarden welke ze voor de verkiezingen hadden beloofd. Geen cent hebben ze Chan gegeven. Laat dit een les zijn voor de VHP, dat het volk voor hun gekozen heeft en dat zij het volk moeten dienen. En niet alleen familie, vrouw, kinderen en vrienden accomoderen. De VHP is voor de rijke Hindoestanen en niet voor het arme en grootste deel van het volk. Dus zou het beter zijn als de VHP eerst met een vinger naar zichzelf wijst.
  gemodereerd

 4. Deze man werpt zich alweer op als de redder van Suriname en de vader des vaderland.
  Vergeet niet dat deze man ongeveer 15 jaar geleden vele beloftes heeft gedaan aan het volk vanaf zijn sound truck en liefs zonder vergunning. Aan u de vraag: Wat heeft hij voor u gerealiseerd. Nu probeert hij het nog een keer.
  Wees gewaarschuwd want iedere keer als deze man aan de macht is is het pure ellende in Suriname. Deze man heeft als metgezel ellende of op zijn Surinaams gezegd: krabita anoe.
  Hij probeert u dus weer te naaien.
  gemodereerd

 5. Het was behoorlijk druk bij Over. Laat me raden:gratis vervoer, gratis eten en gratis drinken. Als ik in Suriname woonde zou ik tegen mijn vrouw zeggen: Schat , je hoeft niet te koken vandaag. Ik ga gratis eten en hopelijk lukt het mij een portie eten voor jou te scoren.
  Als je bedenkt dat een karige portie rijst met kwiekwie 300 srd kost bij Roopram is dit een hele grote financiële besparing.
  gemodereerd

 6. Dit voorstel voor een Nationale dialoog mag linea recta in de prullenbak.
  Het volk wil geen discussie met criminelen.

  Rewind, do you remember:
  Die man is een veroordeelde meervoudige moordenaar en veroordeelde drugsdealer. Welke journalist onderzoekt hoelang je een hoger beroep kunt rekken.
  Dat is het allerbelangrijkste, zoals pres Venetiaan aangaf; met wortel en tak uitroeien!

  Opruimen die rommel, want je spoort niet als je achter zo’n individu staat. Na gado beng pot’ eng drapé en na gado poer’ eng baka.

  Zijn enige echte motief is het volk misbruiken om zijn straf te ontlopen!
  gemodereerd

 7. Nooit meer fascisten aan de macht in Suriname! Deze regering heeft de weg geplaveid voor het volk en de fascisten van de beweging willen nu met andermans veren gaan pronken. 20 jaar lang heeft die beweging tijd en ruimte en miljarden hulp gehad om het land op te bouwen. Het geld werd niet aangewend om het land tot ontwikkeling te brengen maar verdween in de zak ban Hoefdraad, Abrahams , Bouva en de VP en natuurlijk in de zak van de seniele fascist Bouterse.
  gemodereerd

 8. Inderdaad zand in de ogen willen strooien. Maar we nemen die paarse ka van opa D nóóit meer en laten hem zijn eigen paarse ka opvreten.
  gemodereerd

 9. Mensen zijn niet meer dom.
  ===================
  jij bent er in ieder geval niet slimmer op geworden zie ik.
  gemodereerd

 10. Welke dialoog wil men dan voeren? Nog meer lenen en nog meer subsidies verstrekken?
  gemodereerd

 11. De boodschap van Bouterse is ook gericht aan het NDP-volk !
  Dus ook het NDP-volk moet zich nationaal opstellen en moet zich openstellen voor dialoog. Dit betekent stoppen met klagen en meewerken aan oplossingen !
  Bouterse heeft duidelijk aan zijn toehoorders gezegd om bereidheid te tonen om samen te werken.

  Het probleem is echter dat het NDP-volk niet weet wat een dialoog is en wat samenwerken is, omdat het NDP-volk eenkennig is en gewend is aan eenzijdige communicatie !
  Een NDPer kan ook niet brainstormen, omdat een NDPer gebrainwashed is. Een boutist is zelfs brainless !

  Bouta probeerde met zijn optreden slechts een “leyashon” te zijn namens de Nationale Dagu’s.

  Don’t argue with stupid people.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 12. @ RobGay

  Jij als “Academicus van de Spinazie Universiteit Econoom” moet toch weten
  wat jouw Baasje en zijn Aloe Baba rovers in 20 jaar tijd hebben geroofd.
  Niet binnen 200 dagen hersteld kan worden?? Mijn raad aan jou als leek is als volgt:
  Schrijft iets positiefs, of hou je muil dicht paarse riool rat dat je de bent !!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 13. Vlak vóór de verkiezingen deed de fascist Bouterse de belofte om de helft van de VHP leden op te sluiten. Waarom hij hen zou opsluiten werd niet duidelijk. Wat wel duidelijk is geworden, is dat de ballen van de fascist Bouterse uitgedroogd zijn tot doperwtjes want ook hij is een man met een grote kwebbel.
  gemodereerd

 14. RobG(oebbels) uw bankrekening in Zwitserland moet nu toch voldoende gevuld zijn! Telkens storten jullie ons in de ellende. Uw gedrag lijkt op dat van een crimineel. Vertel ons met klinkklare voorbeelden wat je vriend de veroordeelde moordenaar tastbaar gedaan heeft met de miljarden die in de staatskas lagen. Bent u ook familie van de wapendief (kleinzoon) en Marripa de veroordeelde zoon bij een buitenvrouw? Allen waren en zijn personen met een criminele inborst.
  gemodereerd

 15. De vraag aan deze regering waar alle gelden naartoe gaan die ze binnen krijgen, gsaan ze niet kunnen beantwoorden.
  Komt eens naar buiten.
  De namen moeten op internet van de ministers en vragen welke banken hun geld is gezet dan hoor je dat.
  gemodereerd

 16. W,Whome , natuurlijk is die robg familie van de paarse club en wat de opperhoofden van de paarse club beslissen is robg een van de vele ja knikkers , en een dialoog zegt robg niets , robg wat zal dat zijn dan, een gat vullen met zand , of het gat vullen met water , maar robg ziet liever dat het gat gevuld wordt met VHP -ers en dan zand erover , ja en die robg kan dat van afstand , robg jij bent gewoon een lafaard op afstand , als je een held van de ndp wilt worden kom dan op familie bezoek hier in Suriname , maar wij weten al dat jij niet komt , zo wie zo niet met de KLM , en met de slm zonder vliegtuig kan jij niet komen he
  gemodereerd

 17. robg , blijf daar en de VHP Nederland wil met jou in dialoog , ook dat durft jij niet zwakkeling ,
  voor iedereen hier in Suriname is het duidelijk dat jij robg een bangerik bent , van de toren blazen met een luchtpijp
  gemodereerd

 18. Sranan sma lob typ wan lo gewichtige zinnen, en teksten zonder echte feitelijke inhoud, en zelden gericht op langetermijnvisie. Den witman taki, Surinamers kunnen goed gebakken lucht, om en beschrijven.

  Vorige dit, vorige dat. Na daarom huidige kon sdon? Om het maar te hebben over de vorige?

  A gers a huidige e misie a vorige. Ze praten namelijk zelden over iets anders. Je schoonmoeder business class een vakantietje doen namens het Surinaamse volk naar verwegistan, is zeker een grote vooruitgang vh Surinaamse volk.
  gemodereerd

 19. Portie kopen bij roopram? (Really kan dit?) Hell never&nooit. Als je kwie kwie lust moet je het kopen en niet gratis verwachten.

  Niet omdat jij je kerrie kwie lust tra sma e lostoe eng toe. Riool vis (JA DAT IS KWIE) met kerrie wordt veelal door die ene groepering gegeten, en de mensen van buiten de stad, tegenwoordig ook met roots ID STAD.

  Moeder de vrouw, stad mens nu 88 jaar heeft id afgelopen 50 jaar never deze vieze vis gekookt. Wij eten alleen botervis en anjumara.

  Warme vis is standaard en altijd kandra of snoek. Deze vissen eten wij verder NOOIT gebakken naast de rest van onze maaltijd.

  Ratten van welke kleur dan ook, eten geen dure vissen😘
  gemodereerd

 20. De oproep is door de voorzitter van de NDP gedaan, een partij met 16 zetels in het parlement, de op één na grootste partij in Sranan en de grootste oppositie partij. Het zijn geen “twee” mensen die zij vertegenwoordigt, het is een grote potentiële kiezers schare, die de regering toch naast haar zijde moet willen hebben. Waarom de aversie (vijandigheid) tegen de persoon Bouterse niet even aan de kant zetten en met gedelegeerden (afvaardiging) uit de NDP te gaan praten, kan toch geen kwaad. We willen toch allemaal een “switi Sranan.

  Reactie op VHP-NL:

  Citaat, ‘ Een nationaal dialoog met die intentie en resultaat zal in strijd zijn met de soevereine wil van de natie zoals die tot uiting is gebracht op 25 mei 2020 en de bedoelingen van artikel 56 en 64 van de Grondwet. Immers, de leden van DNA, de DR en RR worden gekozen voor een zittingsperiode van vijf jaren en niet voor een ander termijn’@@
  VHP-NL, wie opperde het idee om vóór 25 mei 2025 vervroegde verkiezingen te houden, was het niet president Santokhi, op werk bezoek in NL, die als partijvoorzitter deze mogelijkheid opperde en de VHP-NL structuren al opriep ready te zijn. Alom applaus onder VHP-NL selecte leden.( ook in NL bestaat de politieke arm van Sranan partijen uit een opgedrongen elitaire groepje, ze vertegenwoordigen niemand dan enkel zichzelf )). Is de angst ingetreden!!!!!

  Citaat, ‘Daarnaast de Grondwet en de Kiesregeling te doen herzien naar internationale verdragsrechtelijke normen’.@@
  Wauw, wat een ordinaire bemoeienis met een interne aangelegenheid van Sranan, door lieden die geen stemrecht hebben en gemakshalve vergeten dat immers het de Sranan kiezers zijn die hieraan hun steun moeten geven. Ik zou zeggen VHP -NL ga zelf je eigen weg op en laat dit onderwerp aan de Sranansma over.
  gemodereerd

 21. “De regering Santokhi-Brunswijk heeft na de verkiezingen van 2020 de regeermacht in Suriname overgenomen onder een ongekende financieel–economische deplorabele situatie van het land en de daarmee gepaard gaande algehele malaise, welke direct te wijten is aan 10 jaar wanbeleid door de regering D.D. Bouterse. Nu adequaat optreden van de nieuwe regering, gevolgd door een herstelplan voor duurzame ontwikkeling van Suriname, successen laten zien, wenst de NDP, geleid door D.D. Bouterse, mee te liften op deze successen.”

  Meer hoeft het volk niet te onthouden. Het is nog steeds de one and only Desiré Delano Bouterse die samen met zijn NDP kornuiten het land elke keer weer in chaos en ellende heeft achtergelaten. En elke keer moet het volk weer opnieuw beginnen….
  gemodereerd

 22. Nu adequaat optreden van de nieuwe regering, gevolgd door een herstelplan voor duurzame ontwikkeling van Suriname, successen laten zien,

  uhhh welke successen?
  slechte koers, stijgende prijzen, niet mee stijgende lonen.
  het volk gaat achteruit en dan ga je het over successen hebben?

  domme sukkel santokhi heeft nog geen reet gepresteerd en heeft sinds de verkiezingen alleen maar mooi weer gespeeld en veel staatsgelden misbruikt voor zichzelf en fam/friends.
  meer heeft die sukkel niet gedaan.
  vanaf dag 1 is deze minkukel al gezakt voor zijn functie omdat hij nog steeds bouta niet op heeft gepakt, wat zijn wettelijke plicht is al president…de uitvoerende macht van suriname.

  al die vhp gladjakkers zijn net zo erg als die dom trieste ndpers, lopen allebei achter opvreters van staatsgelden en criminelen aan.
  ja bouta is begonnen met de afbraak van suriname, maar chan doet niets om dat weer beter te maken behalve domme kostbare achterlijke dingen doen
  gemodereerd

 23. “… De oproep is door de voorzitter van de NDP gedaan, een partij met 16 zetels in het parlement, de op één na grootste partij in Sranan en de grootste oppositie partij.
  …”

  Gezien de opkomst kan gezegd worden dat in het verleden behaalde resultaten niet gelden voor de toekomst !
  M.a.w., gezien de opkomst is de NDP met paarse piraterij nu maximaal 6 zetels waard.

  Niet storen.
  Wij werken aan een beter Suriname.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 24. @RobG
  U bent langzamerhand de laatste DDB apostel. De huidige regering is verre van effectief en efficiënt noemen. De oorzaak is veelvoudig:
  1>> opportunisme. NPS en VHP hebben geen 26 plus zetels en daardoor kan Brunswijk machtspolitiek bedrijven.
  2>> Santhoki is een man van wet en regelgeving en daar door traag. Hij heeft de a la dol ingehuurde ambtenaren op basis van bewijs, redelijkheid en billijkheid opgenomen en er wordt onderzocht of zaken werderrechtelijk plaats gevonden hebben.
  3>> de nieuwe regering moet haar plan trekken met het vervuilde ambtenarenkorps met boter op hun hoofd en dat met ABOP als partner.
  4>> Om vertrouwen te houden liep Santhoki in de val van Neopthisme door zijn vrouw bij veel zaken te betrekken. Bekwaam of niet bekwaam is niet zo relevant. Deze mevrouw had de NL opleiding tot rechter goed door lopen tot dat Bouterse/Belfort haar uit de opleiding verwijderden. Alle certificaten van de NL opleiding waren op het internet in te zien.
  5>> De schatkist was letterlijk leeg zodat de regering Bouterse Boefdraad vroeg om een versnelde overname. Boefdraad maakt nog snel het laatste geleende geld over naar de SPSB voor dat hij met wat harde schijven verdween.
  6>> Als nieuwe regering over te nemen nadat duidelijk werd dat Boefdraad alle financiers belazerd had en er geen overzichten waren en de Centrale Bank in Mei nog even SRD 6.000.000.000 aan staatsschulden bij boekte.
  7>> Na het voorgaande duurt het even voordat men overzicht heeft en duurt het dus een jaar extra voor dat er internationaal het vertrouwen ontstaat om tot afspraken te komen en dan nu zonder de mogelijkheid te sjoemelen.

  Beste RobG er zijn veel fouten gemaakt en het duurt langer maar wat in 10 jaar vernietigd is herstel je niet in 200 dagen en ook niet in 10 jaar tenzij er grote gelukjes gescoord worden.
  Men is op een goede weg.
  1>> De schulden gaan gesaneerd worden met een haircut, een uitstel van een jaar of 3, een forse rente reductie en een fors langere looptijd. Daar waar Boefdraad vrijwel alle inkomsten nodig zou hebben voor de staatsschuld kan de huidige regering in beperkte tijd de staatsschuld bijna negeren en zich zelf gaan bedruipen.
  2>> De ook door u verketterde subsidies worden afgebouwd. Helaas worden EBS en SWB nog niet echt gesaneerd.
  3>> Er ontstaat ruimte om de gevolgen van de inflatie en misbruik te gaan bestrijden.
  4>> De rechtelijke macht wordt versterkt waardoor de fraudes/corruptie in beeld gaan komen. In tegenstelling tot de tegenwerking van de regeringen Bouterse laats deze regering de onderzoeken ongestoord. De wegen van Justitie zijn helaas traag en er ligt veel echter de eerste veroordelingen zijn er terwijl onder Bouterse niemand voor de rechter kwam omdat overal zand overheen ging.
  5>> Met het geluk dat de olie en goudprijzen mee zitten en de olie sector niet onredelijk afgeroomd wordt maar naar redelijkheid. Bouterse had staatsolie vol gehangen met schulden en alle winst er uitgetrokken tot het niveau dat ING en Credit Suisse hun krediet overeenkomst introkken en aflossing eisten met als gevolg dat Oppenheimer nodig was voor noodhulp. Het gevolg kent u.

  Beste RobG de koers is ondertussen rustig aan het dalen. Sinds de deal met IMF van 21,53 naar 20,45 ofwel een procent of 5% voeg dat toe aan de Haircut, het herstel van de CBvS etc. en u en vooral de NDP top zullen begrijpen dat ze kansloos zijn en dat het een kwestie van tijd is voor dat ze of in Santo Boma, huisarrest of ingeslapen zullen zijn.

  Afonsoewa bedelde niet voor niets of Missiekaba aub terug wilde komen en Missiekaba bedankte voor de vraag maar ziet er hoffelijk vanaf.

  RobG deze regering heeft handicaps. Die zijn over als men het kiesstelsel herstelt.
  Er zijn best redelijke NDPers maar met mensen als Bouva, Adhin, Tjang en Parmessar (geen stemmen trekkers) is de NDP aan haar einde. De ABOP heeft met Belfort en Pokie ook een fors dilemma.

  Ocer was verre van vol ofwel er is niets meer te winnen als de NDP stemmers grotendeels weg gaan blijven bij volgende verkiezingen omdat er niets meer te verdelen valt.
  gemodereerd

 25. De definitie van de gemiddelde suri voor ‘groei’ is een bordje eten of een pakket.
  Hoe de overheid aan de middelen komt zal ze een worst wezen. Ze staren zich blind op olie die nog in de grond zit.

  Suri is vooralsnog failliet, junk status, net als Rusland vandaag. Dat wil zeggen no business at all cost.
  Verder is suri onder curatele gesteld, dat betekent óf je treft een regeling om je schulden af te lossen óf je lost alles in één keer af.

  Een pakket of een bordje eten is slecht voor je gevoel van eigenwaarde. Je hebt jezelf in deze situatie gemanoeuvreerd door een criminele populist zijn gang te laten gaan.
  gemodereerd

 26. Para, ik dacht dat jij iemand was die opkwam voor de ontwikkeling in Sranan, maar gezien jouw ondoordachte reactie is het een utopie. Met wie wil je Sranan ontwikkelen, met de Guyanezen, Brazilianen en enkele ‘slimme Surinamers’ die niks te vertellen hebben in Sranan. Het wordt tijd dat je zelf een fiets aanschaft en een “eind” gaat fietsen,hahaha.
  gemodereerd

 27. @ Debby (Alias domme gans)

  Begin maar bij je eigen toko waar het geld is gebleven, die je Baasje
  heeft geleend toen hij nog Pleesi dent was. En uiteraard het geld wat
  G.Boefie achterover heeft gedrukt! Jij als een (die hard) lid van de Nat. Domme
  Partij moet toch op de hoogte zijn ???? Over de hele wereld heeft hij schulden gemaakt, en jij weet z.g. niks domme Gans dat je de bent !!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 28. Jojo, de enige die heeft gezegd dat de “rotzooi” binnen 9 a 12 maanden kon worden opgeruimd is Santokhi zelf geweest. Hij heeft mandaat gevraagd en gekregen omdat hij steeds beweerde dat hij binnen 9 a 12 maanden de rotzooi kon opruimen. Het zijn niet zijn tegenstanders die dat beweerden zoals je beweert. Wo set ing ini 9 maanden was tijdens de verkiezingstijd zijn adagium, zijn motto. Met een groep van meer dan honderd top deskundigen, weet je dat nog, in binnen- en buitenland, vele plannen lagen al klaar.

  Ze hebben de “job” onderschat, de alertheid van het volk heeft ze ook geen goed gedaan, men dacht snel snel alles te regelen. Nu zijn zij vaak teruggefloten om zaken te herstellen, denk maar aan de grote “missers”, ik hoeft geen lijst te maken, ze zijn bekend. Dit heeft de traagheid hoofdzakelijk veroorzaakt.
  Wat ook mee heeft gespeeld, is de energie die men verspild heeft aan het bekladden van de NDP, door van alles te zoeken om maar aan te tonen wat er allemaal fout is gedaan door de NDP. Men verkeerde nog maandenlang in de verkiezingstunnel.

  In mijn beleving is Santokhi geen man van recht en regelgeving als hij, die daarvoor verantwoordelijk is, gaat samenwerken met een veroordeelde drugsbaron. En dan lopen zeuren dat het opportunisme van de Abop het beleid tegenwerkt. Er zijn toch afspraken gemaakt, men wist toch van tevoren wie of wat Abop vertegenwoordigt. Dit maakt Santokhi ook onbetrouwbaar. Het grootste struikelblok vermoed ik, is dat er geen eenheid in beleid is, de coalitie partijen hebben elk hun eigen “eiland”, bemenst met hun eigen mensen, en communiceren weinig met elkaar.l
  Men kan ook beweren dat Santokhi geremd wordt, in zijn streven naar meer macht, door de Abop, gezien de opmerking van Santokhi dat hij liever meer dan 28 parlementszetels voor zijn partij had gewild om zijn ‘eigenzinnig’ beleid uit te voeren, dit is geen bromtjidjarie. VHPers geven elke keer als het fout gaat de schuld aan “anderen”, aan de ‘opportunistische’ Abop bijvoorbeeld (deze opmerking suggereert dat vhpers niet opportunistisch zijn ingesteld!!!!). Het doet mij denken wat er nu gaande is met die gekke Putin, dat de (witte) vluchtelingen uit de Ukraine nergens als economische vluchteling, gelukszoekers worden aangemerkt zoals bij de vluchtelingen uit bijvoorbeeld Afghanistan.
  gemodereerd

 29. Esmeralda, ben je nog niet uitgekletst, je kotst de Suri’s uit, elke keer in de zelf uitgekozen gewauwel, vindt je het leuk om de ernstige situatie onder de Suri’s belachelijk te maken. Wie heeft schuld aan de situatie in Sranan, denk je dat het alleen de schuld is van het armste deel van de bevolking, deze mensen hebben, als je de sociale context in Sranan een beetje kent, weinig te brokkelen in de politiek. Zij worden steeds als stemvee gebruikt, hun zwakke positie wordt steeds uitgebuit. Wees blij dat je in NL mag wonen (als het Putin aan ligt niet lang meer) en jou sarcasme vrijelijk kunt spuien. Steeds over de verkeerde groep🤮
  gemodereerd

 30. Je bent zo dom, dat je niet eens een ‘nickname’ goed kunt schrijven.

  Begrijpend lezen is duidelijk je zwakke punt. In welk deel v mijn reactie staat arm?
  Ook een overduidelijk gebrek aan geopolitiek. Suri is gelegen op een andere planeet, is ver weg. Verhoging vd benzine is geen bewijs hé, als je maar je broodje batjauw kunt eten. Nou we zullen zien, hoe lang nog.

  Zoals para express aangeeft; ga fietsen stelen grannie! Wal-ge-lijk.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.