Politieman in berovingszaak Manfowroestraat in vrijheid gesteld 

2
Gevangenis
Voorbeeldfoto

De aspirant van politie Roberto P., is maandag op verzoek van zijn advocaat Maureen Nibte in vrijheid gesteld. Hij werd in verband gebracht met de berovingszaak op klaarlichte dag thuis bij de ondernemer M.B. 

Op maandag 21 februari pleegden vier gewapende en gemaskerde mannen een overval bij de woning van de benadeelde aan de Manfowroestraat. De ondernemer was ten tijde van de roofoverval niet thuis. Zijn arbeiders werden overrompeld en beroofd. 

De familie van de politieman nam advocaat Nibte in de arm, die een verzoek op basis van artikel 54A indiende voor haar cliënt. Volgens de raadsvrouw was haar cliënt op de dag van de beroving aan het werk. Hij had de morgendienst. Op basis van dit alibi werd de verdachte in vrijheid gesteld. 

Op dinsdag 22 februari reed de politie twee verdachten gezeten in een wit gelakte auto klem aan de Ramgoelamweg in Suriname. Bij onderzoek bleek dat de politieman Roberto en zijn vriend Adioso van B., in de wagen zaten. Beiden werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau Geyersvlijt.

Zij werden na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Na de behandeling van het invrijheidstellingsverzoek mocht de politieman gisteren naar huis. Vernomen wordt dat de aanhouding van de tweede verdachte rechtmatig is getoetst. Zijn aanhouding is hierdoor met 30 dagen verlengd.

2 REACTIES

 1. Is er geen enkele onderzoeksjournalist opgevallen dat elke crimineel wordt vrijgelaten onder het mom van artikel 54a.
  Van een mensenhandelaar, rode ibis rovers, kinderverkrachters tot diverse agenten voor roofovervallen met guns.

  Dit is niet normaal, het klopt niet. Graag een uitleg van het tuchtcollege, want dit is niet te bevatten.
  gemodereerd

 2. Bron: DNA.sr

  Artikel 54a-10

  1. Tijdens de periode van inverzekeringstelling kan de verdachte de rechter-commissaris om zijn invrijheidstelling verzoeken. Binnen vierentwintig uur, nadat het verzoek ter kennis van de rechter-commissaris is gebracht, wordt de verdachte gehoord, althans daartoe opgeroepen. Deze is bevoegd zich door een raadsman te doen bijstaan. Artikel 16, laatste lid, is van toepassing.
  2. De Minister van Justitie bepaalt op welke wijze door de inverzekering gestelde verdachte het verzoek in het voorgaande lid bedoeld kan worden gedaan. In daartoe aangewezen gevallen kan de rechter-commissaris bij dringende noodzakelijkheid de termijn van vierentwintig uur eenmaal verlengen.
  3. Nadat de verdachte is gehoord, althans daartoe is opgeroepen, beslist de rechter-commissaris zo spoedig mogelijk op het verzoek; hij oordeelt de rechtmatigheid van de inverzekeringstelling en geeft in zijn beschikking bepaaldelijk de redenen op die tot zijn oordeel hebben geleid met betrekking tot de rechtmatigheid of onrechtmatigheid van de inverzekeringstelling.
  4. Tegen de beschikking van de rechter-commissaris kunnen de vervolgingsambtenaar en de verdachte in beroep gaan bij het Hof van Justitie; het beroep wordt schriftelijk ingesteld bij de griffier van de rechter-commissaris, die het onmiddellijk doorgeleidt naar de griffier van het Hof van Justitie; binnen 24 uur dienen de grieven schriftelijk kenbaar gemaakt te zijn aan deze autoriteit.
  5. De vervolgingsambtenaar kan beroep als bedoeld in lid 4 van dit artikel slechts instellen in geval van een misdrijf waarop naar de wettelijke omschrijving een gevangenisstraf van acht jaren of meer is gesteld na verkregen toestemming van de Procureur-Generaal of van een door hem aan te wijzen vervolgingsambtenaar.
  6. In geval van een ingesteld beroep door de vervolgingsambtenaar als bedoeld in lid 4 van dit artikel, wordt de invrijheidstelling van de verdachte voor ten hoogste drie dagen gestuit.
  7. Het Hof van Justitie beslist zo spoedig mogelijk op het ingestelde beroep, doch uiterlijk binnen drie dagen na de instelling daarvan.

  Dit is niet te bevatten voor de slachtoffers.
  Of men past de wet asap aan.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.