WOOW ontstemd: verbreekt persstilte en pakt opgeschorte acties weer op

8
WOOW voorzitter Michael Sallons
WOOW voorzitter Michael Sallons

De Werknemers Organisatie Openbare Werken (WOOW) heeft vandaag in een brief laten weten dat zij genoodzaakt is per direct de afgesproken persstilte te verbreken en op zeer korte termijn de opgeschorte acties weer op te pakken. De brief van voorzitter Sallons is gericht aan de heren E. Snijders en  A. Zunder die zijn overgegaan tot bemiddelen tussen de WOOW en de minister van Openbare Werken.

De WOOW zegt in de brief de bemiddeling van de heren ten zeerste te appreciëren en tot nu toe hoopvol gestemd te zijn dat hun bemiddeling vruchten zal afwerpen. De WOOW is echter zeer ontstemd met de harde informatie die zij hebben gehad dat het ministerie c.q. de minister op dit moment hard bezig zou zijn een nieuw opgerichte vakbond te faciliteren.

In de brief zegt voorzitter Sallons:

“Het is namelijk zo, dat terwijl u bezig bent te bemiddelen er waarschijnlijk een loopje genomen wordt met u en de WOOW. Dat concluderen wij omdat het ministerie c.q. de minister op dit moment hard bezig is met de nieuw opgerichte vakbond door ene D. Grep te faciliteren met een bus, chauffeur voeding en verblijf naar de districten toe. Om zodoende de WOOW en de ABPM te ondermijnen en mensen met valse voorwendselen en bedreigingen zover te krijgen lid te worden van de nieuw opgerichte organisatie.

Afgelopen vrijdag is die groep ook al gefaciliteerd met vervoer naar Meerzorg en op donderdag aanstaande vertrekt de groep naar Coronie, Wageningen en Nickerie en zijn dan zaterdag terug. Aan de hand van de boven aangehaalde ontwikkelingen, is de WOOW genoodzaakt per direct de afgesproken persstilte te verbreken en op zeer kort termijn de opgeschorte acties weer op te pakken.

Het kan nimmer zo zijn, dat terwijl er bemiddelt wordt om partijen weer aan tafel te krijgen, het ministerie c.q. de minister bezig is met de nieuw opgerichte bonden op het ministerie middels het faciliteren van alle kosten naar de districten om de WOOW onder leiding van M. Sallons en de ABPM onder leiding van H. Blanker te ondermijnen

Het bestuur van de WOOW vindt het erg jammer om de persstilte te verbreken en de acties weer op te pakken, maar hebben geen andere keus, dan ons niet in alle stilte te laten ondermijnen. Nogmaals wij waarderen uw poging tot bemiddeling ten zeerste, maar kunnen onmogelijk stil blijven toekijken hoe wij met behulp van het ministerie c.q. de minister ondermijnd worden.”

8 REACTIES

 1. De werknemers hebben al heel lang geen vertrouwen meer in Sallons, omdat hij niet bezig was met het behartigen van de belangen van de werknemers, maar met het saboteren van het beleid van de regering. Het is geen geheim dat Sallons, die handlanger is van de NDP, de andere kant opkeek toen er op grote schaal corruptieve handelingen werden gepleegd. Honderden partij genoten kwamen nooit werken, maar werden onderhouden door de belastingbetalers. Op de valreep werden nog eens honderden partijgenoten in dienst genomen die niks te doen hadden. Al deze mensen worden nu ingezet en keren zich tegen het beleid, omdat ze liever in de hangmat liggen (net als hun partij leider) i.p.v. te werken. Sallons was ook in geen velden te bekennen toen auto’s en andere waardevolle spullen van het ministerie van Openbare werken voor een habbekrats van de hand werd gedaan aan zijn vrienden en familieleden. Werknemers zijn geen privé bezit van Sallons en mogen in een beschaafde democratische samenleving zelf beslissen wie hun belangen mag behartigen.
  gemodereerd

 2. De minister is een zwakkeling, die durft de vakbond niet aan. Hij wil iedereen een lesje leren, want iedereen die kritiek op zijn doen heeft wordt door hem gezien als een dwarsligger. Het is een en al een likkepot op OW, alleen maar jaknikkers. Waarom denk je dat de minister een nieuwe vakbond tegenover zich wil zien, deze gaat hij ook nog faciliteren, om ze in zijn zak te hebben. Deze minister is gewoon destructief bezig met het desavoueren van zijn personeel. Had niks anders verwacht met deze brulaap.
  Waarom een nieuwe inspraak orgaan, wil hij zijn personeel onderdrukken met een nieuwe vakbond als wapen, zo doen machthebbers elders in de wereld het, wanneer zij arrogant besturen en het sociale aspect uit het oog verliezen, deze gasten accepteren geen enkele inspraak. Kijk naar zijn baasje Brunswijk, die publiekelijk zei: kritiek uit het volk interesseert hem niet. Je ziet het ook bij “grote” baas Santokhi, die doet alsof hij met iedereen aan tafel zit en onder tussen zijn eigen plan trekt, vraag maar aan de ontevreden, kritische adviseurs en baantjes jagers. Dit gedoe gaat ten koste van de georganiseerde werkenden, WOOW, aub, laat het niet gebeuren.
  gemodereerd

 3. De minister doet het goed!
  Een vakbond is ten bate vd werknemers en niet bedoeld voor een minister.
  Dit fossiel is al boven de wettelijke pensioenleeftijd en politiek gelinieerd, hij moet optieven. De komende reorganisatie moet ook leeftijdsgebonden zijn.

  Nog een middeleeuwse spreuk die geschrapt mag worden; “Wijsheid komt met de jaren”.
  Absoluut niet op een ieder van toepassing.
  gemodereerd

 4. lullo, dacht je nou echt dat die klaplopers zouden mogen blijven zitten.
  doe niet zo dom, probeer niet zo dom te doen.
  de minister moet precies doen wat die vorige pleesident deed, niets nieuws bedenken.
  ze gewoon fusilleren dat is beter dan desavoueren. niet waar domme lul

  Btw die achterlijke die 1 dag voor de overdracht door Miesiekakba was benoemd tot advizeur wat doet zij
  gemodereerd

 5. pony , kom naar Suriname woow heeft jou nodig , die paarse lui bij woow weten niet meer wat ze ermee aan moeten , zij zijn ongeschoold en de minister is wel naar school geweest , dat is het verschil , dus pony als jij wel geschoold bent of denkt dat je naar school bent geweest , moet jij echt komen , want jij zal toch die minister kunnen aanspreken wat de vakbond zonder leden wilt toch , nou pony pak je koffer in en kom met de slm die geen vliegtuig heeft
  gemodereerd

 6. WAT, er hoeft niet gevlogen te worden, ben al om de hoek. Denk je dat deze minister plaats gaat maken voor een gepensioneerde. Als hij zover is neem ik jou als mijn rechterhand, WOOW vindt dit zeker een wauw waard. We kunnen dan samen een symbiose maken tussen de ‘geleerde’ minister en de ‘domme’ WOOW, dan is een destructieve vakbond niet nodig. Wat moet jij hiervoor “nemen”, de trein, vliegtuig, de auto of gewoon de bysiegrie. Ik zie je of moet je eerst langs de toetsenbord🙋🏿‍♂️🙋🏿‍♂️
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.