Verdachte in mensensmokkelzaak op verzoek van advocaat in vrijheid gesteld

4
Gevangenis
Voorbeeldfoto

Een 29-jarige verdachte die door de politie werd gezien als mensensmokkelaar en pooier van illegale vreemdelingen en op 26 januari door de politie in Suriname was aangehouden, is vandaag op verzoek van zijn advocaat Maureen Nibte in vrijheid gesteld.

De man Hong F. werd door leden van afdeling Trafficking in Persons (TIP) bijgestaan door het Arrestatie Team (AT) van de politie op die bewuste dag bij een inval op een adres in Paramaribo Noord aangehouden. 

Bij deze actie werden vier Dominicaanse vrouwen in de woning aangetroffen. Een van de vrouwen is de levenspartner van de verdachte. Na de aanhouding van F. nam zijn familie advocaat Nibte in de arm. Zij diende een verzoek op basis van artikel 54A in. 

Volgens de raadsvrouw ontkent haar cliënt ten stelligste zich schuldig te hebben gemaakt aan hetgeen hem verweten wordt. De verdachte verklaarde bij de politie dat hij de dames in een appartement had geplaatst, daar zij geen verblijfplaats hadden. Hij betaalde de huur voor hen. Dit gebeurde op verzoek van zijn partner, omdat zij goed bevriend was met de dames. 

“Het trio was geheel vrij in beweging en er was totaal geen sprake van mensensmokkel”, merkte de advocaat op. Op basis van de verklaringen van de buitenlandse vrouwen, de ontkenning van de verdachte en het verzoek van de geachte raadsvrouw, werd Hong maandag in vrijheid gesteld.

Opmerkelijk is dat de Surinaamse politie in dit officieel persbericht had laten weten dat deze verdachte tijdens zijn verhoor toegegeven zou hebben verdiensten te halen uit de seks werkzaamheden van deze vreemdelingen. De helft van het verdiend bedrag moest aan hem worden afgestaan schreef KPS op 29 januari jongstleden.

4 REACTIES

 1. En zo je zie je maar weer, als je onschuldig bent hoef je nergens bang voor te zijn boefdraad.
  we leven in een andere tijd dan in de jaren onder bigi noso
  gemodereerd

 2. weer die nibte he , maar dit zaakje stinkt , ze hebben zeker wat met mensensmokkel
  gemodereerd

 3. Iederéén wordt maar vrijgelaten sommigen, hoven nog geen eens te gaan zitten
  en wordt zelf President en Vieze Plee si dent, van het land. Wat voor K@olo regelgeving is dat ????????

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.