President Santokhi naar Belize voor staatshoofden vergadering; vp neemt zijn taken waar

16
President Santokhi naar Belize voor staatshoofden vergadering; vp neemt zijn taken waar
President Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk hebben in verband met het vertrek van het staatshoofd hun handtekening geplaatst onder het protocol van overdracht inzake de waarneming in de functie van president op het Surinaamse grondgebied.

President Chandrikapersad Santokhi is in de vroege ochtend van maandag 28 februari 2022 naar Belize vertrokken. Hij zal aldaar deelnemen aan een Caricom staatshoofden vergadering. Daarnaast zal de Surinaamse regeringsleider ook participeren in een meeting tussen staatshoofden van Centraal-Amerika en Caricom.

De president en vicepresident Ronnie Brunswijk hebben in verband met het vertrek van het staatshoofd hun handtekening geplaatst onder het protocol van overdracht inzake de waarneming in de functie van president op het Surinaamse grondgebied. Gedurende de afwezigheid van president Santokhi zal de vicepresident hem in de functie van waarnemend president vertegenwoordigen op het Surinaamse grondgebied.

Het staatshoofd zei voor zijn vertrek ten overstaan van vicepresident Ronnie Brunswijk dat hij constateert dat Caricom nog te weinig samenwerkt om projecten uit te voeren. De regeringsleider zegt binnen Caricom kenbaar gemaakt te hebben dat Suriname over vruchtbaar grond beschikt. Hij vraagt daarom welke Caricom leiders bereid zijn in Suriname te komen investeren op basis van gedeelde inspanning, gedeelde verantwoordelijkheid en gedeelde kosten.

President Santokhi zegt dat tijdens de Caricom staatshoofden vergadering klimaatverandering, de financieel-economische situatie, politieke zaken, luchtvaart en toerisme aan de orde zullen komen. Ook zullen regionale en internationale disputen besproken worden. Het staatshoofd doelt hiermee op onder andere grensdisputen tussen landen en ook de militaire aanval van Rusland op Oekraïne.

Verder zal het staatshoofd participeren in een meeting tussen regeringsleiders van Centraal-Amerika en Caricom. Daarbij zullen gemeenschappelijke vraagstukken besproken worden. Het gaat onder andere om klimaatverandering en de financieel-economische situatie.

16 REACTIES

 1. Waar staat Suriname als het om Ukraine gaat? Zie het standpunt van ddb tijdens zijn regering t.a.v. de Krim en wat is het standpunt van Suriname nu Rusland Oekraïne is binnen gevallen?

  Venezuela, Cuba, Peru, Nicaragua zijn allemaal landen waarmee ddb nauwe relaties mee heeft gehad en een Russische/linkse of communistische koers op ging.

  Zie maar dat grootste vrachtvliegtuig,Antonov An-225 “Mrija, van de wereld dat door Rusland is gebombardeerd op de Luchthaven van Kief afgelopen nacht. Dit vrachtvliegtuig was ook in Suriname een keer aangekomen tijdens het bewind van ddb en op Zanderij JAPI-Airport geland en weer vertrokken in die periode.

  De Antonov An-225 “Mrija is zwaar beschadigd. Zie de kleuren van de vlag van Oekraine blauw en geel op het vliegtuig en dat het van de Ukraine was. Dit ter zijde.

  Maar ddb zijn koers is links en had banden met het communisme, ook met Poetin van Rusland. Ook de minister Sergej Viktorovitsj Lavrov van buitenlandse zaken van Rusland is in Suriname gekomen tijdens het bewind van ddb.

  De president van Suriname Z.E. president CS en de minister van buitenlandse zaken Albert Ramdin moeten geen schuiltje spelen, omdat het standpunt van de republiek Suriname wel degelijk bekend is in het buitenland.

  Zie ook dat tijdens de gerering van president Donald Trump de minister Mike Pompeo van Buitenlandse zaken van de USA naar Suriname is gekomen om hier over duidelijkheid te verkrijgen van de regering van Z.E. president CS van Suriname.

  Suriname heeft aan de wereld niet laten zien aan welke zijde ze staan. Kies Suriname voor het westen of voor het Communisme van Poetin.

  Suriname ligt in Zuid-Amerika en dat moet duidelijk zijn en dat Suriname voor het westen moet kiezen. Ook de president Jair Bolsenaro van Brazilie heeft Z.E. president CS duidelijke taal hierover laten weten toen hij op bezoek was in Suriname, maar deze informatie is niet bekend bij de Surinamers, omdat hierover gezwegen wordt door de minister van BIBIS Albert Ramdin en president CS.

  De journalisten in Suriname moeten hun werk beter doen en aan president CS en minister Albert Ramdin nu duidelijke taal laten spreken of kleur laten bekennen. Het gaat om het algmeen belang van Suriname en de Surinamers.
  gemodereerd

 2. Belachelijk dat een crimineel en veroordeelde waarnemend president van Suriname is. Wanneer komt een einde aan deze poppenkast. Trouwens, het is een mooi moment voor de president om de grenskwestie, het Tigrigebied op de agenda te plaatsen. Ik hoop van harte als er een keertje wat daadkracht getoond gaat worden.
  gemodereerd

 3. “Hij vraagt daarom welke Caricom leiders bereid zijn in Suriname te komen investeren op basis van gedeelde inspanning, gedeelde verantwoordelijkheid en gedeelde kosten.”

  Wat een idioot!
  Waarom delen?

  Laat de eigen Surinaamse bevolking maar werken voor hun geld, werkelozen genoeg!
  Zorg dat je nou eens zelf kennis opdoet en investeer in eigen volk/scholing zodat je eens een keer op eigen benen kunt staan en van niemand afhankelijk bent!

  Sukkels leren het ook nooit.
  Maar ja , wel weer een leuk reisje zo tussendoor.
  gemodereerd

 4. Baka djeng? Ma oten den vruchten o sori dang?

  Dit x zonder aanhang of uitgeleide? Pe schoonmoeder de gi, emotionele ondersteuning? Waar zijn de camera’s om te bewijzen dat hij gemist zal worden 😂 😂

  Poppenkast show
  gemodereerd

 5. Laat chan importen uit de caricom stopzetten want zij willen onze producten ook niet. Een hoop rommel van de caricom importeren we..een hoop dranken, koekjes, blikwaren….zelf cocosolie terwijl we een cocosdistrict hebben!! Laat Suriname zelf produceren voor de lokale markt want er is potentie. Hij hoeft ze niet te gaan uitleggen dat we vruchtbare grond hebben maar stamp t in de hoofden van de surinamers….leer je eigen volk zelfredzaam te zijn…zelf planten. De doorsnee hindoestaan plant groenten….wat plant de neger…..faja-lobi bomen in alle kleuren. Ik heb van mij allemaal weg gehaald en plant groeten nu..
  gemodereerd

 6. Er is geld voor alle soorten reizen maar er moet weer een kindje naar buitenland maar er is geen geld. Waarom is er geen fonds voor dit soort zaken,??
  Voor Dubai was het geld er wel. Niets voor ins opgeleverd. Waarom moet men bedelen voor zieke mensen die hulp nodig hebben??
  gemodereerd

 7. @@@Moen### ik kan mij ergens in vinden.
  Suries weten de term niet wat zelfredzaamheid is. Ze zitten liever uit te kijken wanneer de postbode langs komt. En zo vliegt de tijd voorbij en is de kalf verdronken!!!!
  gemodereerd

 8. he debby , waarom ging bouterse naar china en cuba en venzuela , en waarom ging adhin naar india , en wat denk jij van hoefdraad , hij ging de hele wereld ( bij alle schurkenstaten) langs om leningen aan te gaan , maar terug betalen moet deze regering doen , klojo’s zijn het , debby alles wat dat gekost heeft , hadden die onkundige moeten gebruiken , voor de zorg , voor het onderwijs , voor onderhoud wegen en kanalen , en sluizen en pompgemalen , maar waar dacht jij waar dat geld gebleven is
  gemodereerd

 9. debby , noem eens een paar projecten die inderdaad totaal betaald zijn zonder gestolen geld , we kunnen je wel vertellen dat de eigen weg van a naar b van jou baasje , en ook nog naar hem genoemd is , nog 70% betaald moet worden , en dat het nieuwe ziekenhuis in Wanica voor de helft maar betaald is , en de renovatie van het AZP ( wat er niet uit ziet) moet nog voor 60% aan de chinezen betaald worden , dit zij enkele voorbeelden , maar er zijn er veel meer , en wie moet die achter gebleven kosten betalen , ja debby het volk moet dit nu betalen , want de vorige regering heeft 5 miljard US Dollar aan schuld bij de bevolking neer gelegd , , voel jij je nog wel lekker daar in Nederland
  gemodereerd

 10. WAT jij bent de grootste debiel. Maar die zijn zat in VHP de vorige regering leende geld om Su op te bouwen, deze regering leent geld om te reizen en hun zakken te vullen.
  Jij bent vast een schoothondje net als Idris Naipal.
  By the way, nl is laatste plek waar ik zou willen wonen.
  Chan is zwak en boetseerd maar wat hem gezegd wordt door Ramdhin
  gemodereerd

 11. Daar heb je ons onopgeleide Watje weer die mensen eens gaat uitleggen hoe het allemaal werkt. Hij weet niet eens wat percentages zijn maar praat over 70% dit en dat.. kon nooit snappen wat een mortaliteit van 0,23% was en gaat nu over procenten praten. Echt schandalig hoe zulke mensen anderen willen beïnvloeden terwijl ze weer naar school moeten. Ga ook eerst Nederlands leren schrijven in goede zinnen als je een beetje serieus genomen wil worden. Zeker teveel vaccinaties ingenomen en t is naar zn hoofd gestegen. Zeker Surinaams onderwijs genoten..
  gemodereerd

 12. Het fonds voor buitenlandse medische hulp is verdampt door de ndp friends & family.

  Reminder!
  Wie ging jaarlijks met de SLM, misbruikt als privé jet, naar Cuba voor een medische checkup. Begeleid door friends & family, dacht hij dat hij heel wat was.

  Zelfs bondsman Laaghart is uitgebreid op kosten vd staat met fam voor medische hulp naar het buitenland geweest. De duurste hotels, vol pension, etc, werden toen geboekt.
  Eindstand, miljoenen niet betaalde buitenlandse valuta rekeningen in Cuba, Columbia en Nederland. En wie moest dit oplossen….

  En maar zeiken over een uitgeholde gezondheidszorg hé debby.
  Walgelijk!
  gemodereerd

 13. Waarom stuurt Santokhi niet Brunswijk een keertje naar zo’n bijeenkomst?
  gemodereerd

 14. Debby 1 maart 2022 Bij 07:31
  WAT jij bent de grootste debiel. Maar die zijn zat in VHP de vorige regering leende geld om Su op te bouwen, deze regering leent geld om te reizen en hun zakken te vullen.
  ============================================

  Moet je toch wel even uitleggen wat de NDP heeft opgebouwd. Volgens mijn informatie hebben ze het land volledig bankroet achtergelaten met een schuld van bij 5 miljard…
  Je maakt jezelf wel onsterfelijk ……..belachelijk met dit soort stommiteiten.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.