Omstanders voorkomen dat vrouw van Bosjebrug springt

11

Een moeder van twee kinderen trachtte zondagmiddag een einde aan haar leven te maken door van de Wijdenboschbrug te springen in de Surinamerivier. Omstanders hielden haar tegen toen ze tot de daad overging. 

De ingeschakelde politie van Nieuwe Haven bracht de vrouw over naar het bureau. Na het verhaal van haar te hebben aangehoord verzamelden de agenten onderling een bedrag in en overhandigden dat aan haar.

Advocaat Maureen Nibte die voor arrestantenbezoek naar het politiebureau was, werd door de agenten benaderd of zij ook haar bijdrage kon leveren. De raadsvrouw maakte de moeder blij met een goed gevuld pakket en een gesloten enveloppe. 

De vrouw heeft twee schoolgaande kinderen van 18 en 14 jaar. Zij werkt als schoonmaakster voor een Chinese winkelier. Op een dag is haar zoon geslagen door iemand waardoor hij letsel aan zijn oog opliep. De moeder bracht haar kind naar de dokter voor behandeling en verzuimde die dag aan het werk.

Voor de maand februari ontving zij slechts SRD 600 van haar werkgever. Vanwege haar afwezigheid op het werk werd zij gestraft met het inhouden van haar salaris. 

De moeder vertelde dat het leven momenteel financieel veel te zwaar voor haar is. Zij is na een goed motivatiegesprek door de politie thuis afgezet. 

Praten over zelfmoord? Ga naar uw huisarts of bel PCS 477190 of de crisishulplijn 114 (van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 15.00u).

11 REACTIES

 1. als jij van de brug wil springen en je twee kinderen alleen achterlaat , nou jij hebt jou aandacht gekregen , was jij echt gesprongen we denken van niet , maar nu werd je geholpen met geld en cadeaus , ga je het weer proberen als het geld weer op is
  gemodereerd

 2. Goedemorgen …

  Dit vind ik echt ongehoord…

  Deze Zogenaamde Moeder heeft geen Verantwoordelijkheidsgevoel en geen Liefde jegens
  haar kids…

  Omdat het Leven zo moeilijk is, moet je juist ten aller tijde klaarstaan voor jou kids…

  Jij springt van de Brug en dan, wat gebeurd er met die arme kinderen…

  Jij bent dan van alle Zorgen en Pijn af , maar hoe verder met de Kids…

  Als je alleen bent mag of kan je elk moment springen of What ever, maar als Kinderen in het Spel zijn anders denken Mw…

  Dit vindt ik Schandalig…

  Je hebt geen Respect voor jezelf noch jou Kinderen…

  Nu heb jij als moeder de Taak om naar Huis te gaan en een goed gesprek aan te gaan met jou kinderen…

  Je moet je Verontschuldigen…

  Ik ben Kwaad en Emotioneel…

  Weet jij wat je je Kinderen had aangedaan als het gelukt was…

  Mama gaat van Huis en komt never nooit meer terug…🤷🏾‍♀️

  Trauma op Trauma…

  De Politie agenten moesten jou Achter Slot en Grendel geplaatst hebben zodat je tot Bezinning kon komen…

  Kinderen zijn altijd de Dupe…😭

  Neem de Here aan want hij Voorziet‼️‼️‼️
  gemodereerd

 3. Het wordt tijd dat dat de overheid de Chinezen werkgevers zo snel mogelijk onder een vergrootglas zet. Verhalen als deze doen al jaren de ronde. Ze overtreden stelselmatig de regels en lappen arbeidsvoorwaarden aan hun laars. Voor de arbeidsinspecteur hebben ze ook al geen respect want die zijn zo makkelijk omkoopbaar dus kunnen ze hun goddelijke gang gaan om werknemers op onmenswaardige manier te behandelen. Jammer dat Surinames geen winkels meer hebben waardoor we genoodzaakt zijn bij omoe te shoppen.
  gemodereerd

 4. Wanneer nemen sommige mannen.de verantwoordelijkheid om voor hun eigen kinderen te zorgen. De verantwoordelijkheid ligt niet alleen bij de vrouwen. Ik word zo misselijk van zulke mannen. Vrouwen wees vooorzicht met wat voor lafbekken jullie kinderen krijgen. Ik heb zelf zo’n vader meegemaakt, vandaar mijn woede tegen zulke mannen. Ik heb zelf 2 kinderen die nooit hetzelfde rot leven heeft meegemaakt als ik en mijn moeder. Gelukkig was mijn moeder een heel sterke vrouw, zodat wij heel goed terecht zijn gekomen. Surinaamse mannen… zorg aub voor uw kinderen al ben je niet meer met de moeder… Ik hoop dat alles goedkomt met deze vrouw.
  gemodereerd

 5. Veel mensen weten de weg naar financiële en mentale hulp niet te vinden of zijn er niet toe in staat om de nodige stappen te nemen terwijl hulp en bijstand er wel is.

  Regering Santokhi,
  de nood is hoog !
  Stuur een groep maatschappelijk werkers het veld in. Een groep maatschappelijk werkers die de “verborgen” hulpbehoevenden gaat registreren en hulp biedt.

  Mensen kunnen of willen uit schaamte, uit wanhoop, uit ontmoediging, uit wantrouwen in de politiek of om andere redenen niet de nodige stappen nemen.
  Het is van groot belang om actief en persoonlijk met vooral de laaggeletterden en met het minder ontwikkelde deel van de bevolking contact te houden !

  Wij zijn allemaal (m.u.v. boutisten) hosselaars voor een beter leven.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 6. Voor de ene dag dat ze niet op haar werk verscheen wordt er loon ingehouden ???
  Werkgever op sporen en van de brug pleuren, deze K..t chinees is niet menselijk !!!
  Als het @Debby was vond ik het niet erg, het is toch maar een domme gans!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 7. @ S. Griffith

  Ik neem aan dat jij net als ik, de ware toedracht niet kent. Maar …. je staat klaar
  met je negatieve oordeel richting deze wanhopige dame die bijna van de brug
  springt. Ben jij soms een Psychologe om dingens te schrijven die nergens op slaat.
  Mensen die zelfmoord willen plegen zien het niet meer zitten, dat heb ik
  meegemaakt bij een goede kennis van mij! Ondanks dat hij goed werd opgevangen, heeft hij zich alsnog opgehangen!!!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 8. Rare zwartmans, welke toedracht? Ze had het niet beter kunnen zeggen.. Er zou nooit een reden mogen zijn om jezelf te doden want er is altijd nog iets om voor te leven. Zelfdoding wordt ook afgekeurd in alle heilige boeken. Persoonlijk nooit medelijden gehad met iemand die zichzelf van kant maakt eerder voor de nabestaanden! Ik hoop ook dat er nog iets gruwelijks op hun te wachten staat in het hiernamaals! Zo gemakkelijk mag een lafaard er niet vanaf komen!
  gemodereerd

 9. Wanhoop van de economische crisis die door de vorige regering zijn veroorzaakt.
  Mensen worden wanhopig van wanneer er geen perspectieven in het vooruitzicht zijn.
  Over de president en de vice president kunt u zelf beoordelen.
  gemodereerd

 10. Jacko , we denken dat deze vrouw geen zelfmoord wilde plegen , want dan had ze wel een ander tijdstip gekozen , en als je het verhaal verder leest kon deze vrouw gewoon haar ding zeggen , en ze werd financieel geholpen door agenten , en wat toevallig dat die nibte daar was en en ook een duit deed , als die vrouw echt wanhopig was geweest dan was er geen woord uit haar gekomen.
  Triest dat jou kennis toch nog zelfmoord pleegde , we denken dat iedereen wel in zijn familie kring en vriendenkring of op het werk weleens geconfronteerd werd met dat iemand zelfmoord pleegde ,wij ook hoor en je ziet en hoort niet wat die persoon dan dwars zit voordat ze zich zelf beroven van het leven.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.