Informatiesessie behandeling wetsontwerp Collectieve Rechten Inheemse Volken en Tribale Volken

1
Informatiesessie behandeling wetsontwerp Collectieve Rechten Inheemse Volken en Tribale Volken
Beeld Amazon Conservation Team Suriname.

In het kader van de behandeling van het wetsontwerp ‘Collectieve Rechten Inheemse Volken en Tribale Volken’ in De Surinaamse Nationale Assemblee, organiseert het Amazon Conservation Team Suriname een informatiesessie op zaterdag 5 maart 2022.

Het doel van de wet is de wettelijke erkenning van de collectieve rechten en collectieve rechtspersoonlijkheid van de Inheemsen en de Tribale volken in Suriname en het garanderen van de rechtszekerheid en rechtsbescherming van de collectieve rechten van de inheemse en tribale volken.

Mevrouw Mr. Margo Waterval LL.M zal een introductie houden over Mensenrechten en Grondrechten. Daarna houdt mevrouw Mr. Patricia Meulenhof, voorzitter van de Presidentiële Commissie Grondenrechten, haar inleiding.

Moderator die dag is mevrouw Mr. Gloria de Mees. De sessie vindt van 10.00u – 13.00u plaats in Oxygen Resort Bombaystraat 21.

1 REACTIE

  1. He he eindelijk krijgen de inheemsen aandacht die het verdient. De inheemsen zijn altijd al buitengesloten door de overheid terwijl zij de enige erfgenamen van het land Suriname zijn. Niet de slaven of contractarbeiders maar de inheemsen. Gelukkig is deze regering tot het besef gekomen dat de inheemsen op zijn minst net zo veel rechten als de rest hebben. Dus mijn verzoek aan deze regering is om het gebied van de inheemsen tot ontwikkeling te brengen. Sluit ze niet uit. Laat zien dat deze regering echt opkomt voor het algemeen belang.
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.