Medische verbruiksartikelen voor poli’s Wayambo en Apoera

1
‘Griep in Suriname komt uit Nederland’ zegt Surinaamse arts

Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) mag binnenkort een bedrag van ruim SRD 114.000 tegemoet zien. In de raad van ministers is op 17 februari goedgekeurd dat dit bedrag aan het bedrijf moet worden betaald.

BGVS heeft deze maand nog medische verbruiksartikelen geleverd aan de poli’s van Wayambo en Apoera in het district Nickerie. Dit vanwege de schaarste aan medicatie op de poliklinieken aldaar. De vicepresident heeft onlangs tijdens een bezoek aan dit gebied lege medische kasten moeten aanschouwen. Van overheidswege is besloten om geijk actie te ondernemen.

Geneesmiddelen voorziening is staatszorg, welke zorg is toevertrouwd aan het BGVS. De leidraad om over te gaan tot goedkeuring van het voorstel van het ministerie van Volksgezondheid, vond zijn basis in de kernwaarde dat de geneesmiddelenvoorziening gegarandeerd blijft.

Het is van belang dat de facturen van BGVS tijdig betaald worden, zodat de geneesmiddelenvoorziening gegarandeerd blijft, gaf minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid aan.

1 REACTIE

  1. regering er is een medicijnen te kort hier in Suriname , verdomd , je ligt in het ziekenhuis en je naaste of een familie lid moet land en stad af bij alle apothekers of ze die medicijn hebben , en ook nul op het rekest , regering u zou toch de gestolen gelden terug halen , maar nee u steunt de ndp dat ze een feest kunnen geven met meer dan duizend mensen , volgende week zeker een feest van de vhp met duizenden mensen , en een week erop het grote feest van de abob met tienduizenden mensen , Suriname zal ten ondergaan voordat de eerste druppel ruwe olie naar boven komt
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.