47-jarige man wederom ingesloten voor oplichting en valsheid in geschrifte

6
Gevangenis
Voorbeeldfoto

De recherche van regio Oost heeft op woensdag 23 februari de 47-jarige Rakeshkoemar L. alias ‘Bakba’ opgespoord en aangehouden. Tegen deze verdachte hebben een aantal benadeelden recentelijk aangiften ter zake oplichting en valsheid in geschrifte gedaan, meldt het Korps Politie Suriname.

De man legitimeerde zich als te zijn een bestuursopzichter. Daarbij gaf hij de mensen te kennen contacten te hebben op het domeinkantoor en hen in aanmerking kon laten komen voor een stuk perceel. Hij overhandigde daarbij aan deze mensen een document, met een plakzegel waarop de mensen moesten tekenen. Zo ontving hij geldbedragen van tussen de SRD 1.000 en SRD 2.500 van de geïnteresseerden.

Ook bleek uit de administratie dat Rakeshkoemar in het jaar 2016 in verzekering was gesteld voor hetzelfde gepleegde strafbare feit. Na zijn straf van vier jaar te hebben uitgezeten, werd hij 11 maanden geleden in vrijheid gesteld en hervatte wederom zijn oude oplichtingspraktijken.

Na te zijn voorgeleid, is de verdachte na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Het vermoeden bestaat dat Rakeshkoemar meerdere slachtoffers moet hebben gemaakt. Deze worden opgeroepen zich alsnog in verbinding te stellen met de Recherche van regio Oost op het telefoonnummer 0357107.

6 REACTIES

 1. Ik heb vaak geschreven als ze éénmaal op het dieven pad zijn, moeten ze hen
  gelijk opruimen. ”Jullie zien het wederom dat ik toch bij deze gelijk heb”
  Mensen oplichten en bestelen zit in hun bloed, dus dat verandert niet.
  De juiste straf is gewoon vergiftigen of doodschieten, deze laaghartige beesten.
  Ongeacht welke etnische achtergrond, we hebben niks aan deze soort MPP’angs.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. Beste famiri, klinkt als of deze man geïnspireerd is geweest, door de zgn. lijder van de coup in 1980 of niet?
  gemodereerd

 3. Maar als je 15 onschuldige en ongewapende landgenoten, martelt, foltert, verminkt en standrechtelijk vermoord en daarvoor tot 20 jaar bajes bent veroordeeld, kan je in dat mislukte landje gewoon 40 jaar lang vrij rond blijven lopen.
  gemodereerd

 4. klopt flyer , en deze massamoordenaar wordt ook nog geholpen voor een massa protest die gehouden wordt in ocer
  deze regering kan ook beter vertrekken , ook een en al onkunde , nieuwe verkiezingen wil het volk , maar de vhp , ndp en abob mogen niet op de lijst staan , laat andere partijen het proberen , het zal zeker niet slechter gaan dan nu en de laatste 10 jaren
  gemodereerd

 5. Toen ik in de heading las dat er geen onschuldige burgers mishandeld zijn, wist ik al uit welke hoek de dader komt.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.