Verdachte in zaak diefstal buitenboordmotor vrij 

6
buitenboordmotor
Ter illustratie - buitenboordmotor

Lorenzo L., die eerder deze week in een diefstalzaak van een buitenboordmotor was aangehouden, is woensdag op verzoek van zijn advocaat, Maureen Nibte, in vrijheid gesteld. De raadsvrouw diende dinsdag een voorlopig invrijheidstellingsverzoek in, waarmee het Openbaar Ministerie in Suriname akkoord ging en de verdachte in vrijheid stelde. 

Op 20 februari is Lorenzo met drie anderen aangehouden en in verzekering gesteld, aangezien hij verdacht wordt van heling en diefstal van een buitenboordmotor. De verdachte ontkende vanaf zijn aanhouding ten stelligste, zich schuldig te hebben gemaakt aan hetgeen hem verweten wordt.

Hij gaf aan dat hij door zijn vriend Clyde, die als taxichauffeur de route Albina- Moengo- Paramaribo vice versa onderhoudt, gevraagd was om met hem mee te rijden. Clyde gaf aan dat hij een ‘charter’ rit had vanuit Albina naar Paramaribo, maar dat hij niet alleen terug wilde rijden.

Clyde haalde twee passagiers op te Moengo, waarna deze met een buitenboordmotor in het busje van Clyde stapten. Lorenzo had niets te maken met de diefstal van de buitenboordmotor. Volgens de raadsvrouw bevond haar cliënt zich in het voertuig enkel en alleen omdat Clyde hem had benaderd om hem te vergezellen. Hij is twee dagen onrechtmatig van zijn vrijheid beroofd.

6 REACTIES

 1. Onrechtmatig van z’n vrijheid beroofd? Dus ouw kiesie schadevergoeding?

  In NL minstens barki gi 2 dei
  gemodereerd

 2. Het valt me op dat deze Nibte een levendig crimineel deal heeft met de OM.
  Deze mevrouw krijgt ieder crimineel vrij,hoe dan.Suriname is geen rechtstaat meer.
  gemodereerd

 3. Het is vechten tegen de bierkaai… Politie- en OM zetten criminelen vast, Nibte zet ze vrij….
  gemodereerd

 4. boesboes dat betekent dat je goede en betrouwbare rechters hebt al zegt kanhaai van niet hij rekt en rekt en trekt boefdraad af, sorry ik bedoel leeg. alle gestolen tientallen miljoenen gaan naar kanhaai
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.