Suriname veroordeelt Russische militaire interventie in Oekraïne

15

De Republiek Suriname heeft met grote verontrusting kennisgenomen van de Russische militaire invasie in Oekraïne en spreekt middels deze haar veroordeling uit voor deze militaire agressie. Suriname ondersteunt de leidende beginselen van het internationaal recht, zoals vastgelegd in het Handvest van de Verenigde Naties en onderstreept in dit kader de onafhankelijkheid en territoriale integriteit van Oekraïne.

De Russische invasie in een soeverein en onafhankelijk land kan onder geen enkele voorwaarde worden geaccepteerd. Deze inval zal verregaande consequenties hebben voor de bevolking van Oekraïne en een ernstige bedreiging voor de vrede en veiligheid in de regio en de wereld vormen.

In dit verband wil de Regering van de Republiek Suriname haar principiële standpunt herhalen met betrekking tot vreedzaam samenleven en het herstellen van de dialoog in elk bestaand conflict, ongeacht de aard, het handhaven van internationaal aanvaarde principes van niet-inmenging in de interne aangelegenheden van Staten, non-interventie, respect voor de soevereiniteit en territoriale integriteit van Staten.

In dit opzicht sluit Suriname zich aan bij het standpunt van de CARICOM, waarin is aangegeven dat alle betrokken partijen worden opgeroepen om verantwoordelijk en met zelfbeheersing te handelen om destabilisatie in die regio te voorkomen.

De Republiek Suriname onderhoudt diplomatieke en vriendschappelijke banden met Rusland en Oekraïne en zal zich onder alle omstandigheden blijven inzetten voor processen van dialoog en diplomatie, als essentiële elementen om bij te dragen aan democratie, vrede, stabiliteit en veiligheid.


15 REACTIES

 1. Poetin heeft de schijt wat Suriname vindt, van de interventsie in Okraine!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. Me beg’ oenoe jere. Begin bij jezelf.

  En al dat gebedel voor die Sputnik vaccins, en eco duku? Wo si

  Waar zijn trouwens al die duku’s die suriname heeft gekregen om vaccins te kopen? No wan oen no bai. Soso begie. Zou vorig jaar in 2e week van mei bezorg worden minister foe gezondheidszorg takkie. Te lek tidei nooit a no doro
  gemodereerd

 3. Suriname zal kleur moeten bekennen en de wereld duidelijk moeten maken dat we voor het westen kiezen, democratische rechtsstaten, Trias Politica; Wetgevende Macht, Uitvoerende Macht, Rechterlijke Macht, Internationale Verdragen; Het Kapitalisme met een sociaal randje.

  Dat Suriname een klein Zwitserland aan de Wilde Kust van Zuid-Amerika op gaat en bondgenoten wil zijn van het westen. USA, Guyana, Frans-Guyana/ Frankrijk, Brazilië, EU.
  gemodereerd

 4. Suriname klets uit zijn nek. Laten ze Guyana gaan veroordelen als ze echt ballen hebben. Guyana heeft een stukje grondgebied van Suriname, het Tigrigebied geannexeerd. Lafaards. Ze willen altijd meepraten als papegaaien.
  gemodereerd

 5. Suriname moet zn bek effe dichthouden. Snappen ze dat niet?? Wat doet Europa voor ons??
  Kijk hoe wij de banden met Cuba hebben verziekt en nu is Guyana bezig met Cuba.
  Dus laten Rusland en de rest hun problemen oplossen en wij van ons.
  Je hoeft niet altijd iets te zeggen.
  gemodereerd

 6. Regering als jullie dit echt menen neem dan afstand van rusland en cuba en china , jullie maken de zelfde fout als bouta , die hield ook van dictator landen
  Mensen de prijzen hier in Suriname en in vele landen van de wereld gaan weer fors stijgen door dit wapen geweld van de russen , deze regering kan dat niet tegen houden , maar ze moeten die schurkenstaten afzweren.
  gemodereerd

 7. Ha,ha, ha….De sukkels in de Surinaamse regering denken met een verklaring een almoes te zullen krijgen van Nederland. Vergeet het maar. De historische band tussen Nederland en Oekraïne is 0,00 geweest. Maar de Nederlandse regering heeft wel miljarden Euro’s in Oekraïne gestopt om het land Economisch op te bouwen. De regering van Suriname krijgt niets. De regering Santokhi heeft de kredietbeoordelaar Fitch in de maling genomen en Fitch wil niets meer met Suriname te maken. Voor het eerst kreeg Fitch met leugenaars van dit formaat te maken. Zij kwamen erachter dat een gigantisch groot bedrag in US dollars door de regering Santokhi is achterovergedrukt. Men geeft de vorige regering de schuld terwijl het geld door corruptie in de zakken is verdwenen van Santokhi en vrienden. Dit nieuws geeft Fitch natuurlijk ook door aan de Nederlandse regering.
  gemodereerd

 8. Die Robg wil ook een woordje meepraten, maar komt met een hoop verzinsels en verdraaiingen hier de boel provoceren.
  Get your facts straight boi…het is niet de regering Santokhi die Suriname in chaos en ellende heeft achtergelaten.
  En als je zoveel bewijs hebt dat de regering Santokhi zo’n “gigantisch groot bedrag in US dollars” achterover heeft gedrukt, moet je dit bij het OM neerleggen. Precies zoals je afgod dat zou hebben gedaan toen hij aan de macht kwam in 2010. Maar met lastercampagnes gaan jullie niets bereiken en Suriname zeker niet tot ontwikkeling kunnen brengen.
  gemodereerd

 9. Heel goed dat Suriname, als lid van de United Nations, samen met het Caricom een duidelijk statement afgeeft.
  Als geen ander weten de suri’s wat de gevolgen zijn voor de Oekraïense inwoners.

  Kwestie van universele waarden en normen, het is verboden om in te breken in andermans huis, ergo je bent van de ratten besnuffeld als je je eigen volk vernietigd (daar weet suri alles van). Want dat staat de russen te wachten. Voorbeelden genoeg in latina Americana, Cuba en Venezuela, Haiti.

  Je mag nog zoveel olie bezitten, je mag ook je goud verkopen aan de russen, zoals Venezuela doet, het zal niet helpen. De internationale sancties hebben een lange adem. Daar is er sprake van echte honger.
  gemodereerd

 10. Alweer een heleboel uit de duim gezogen oneliners. Het wordt steeds erger @robg.
  Wie wil je wijsmaken dat suri een statement afgeeft in de hoop geld te ontvangen van Holland? Wat een rare kronkelingen.

  Iedereen zal hieronder lijden, want dure olie veroorzaakt een kettingreactie: verhoging containers en goederen ook voor suri.
  Daarnaast heeft dit zeer zeker gevolgen voor de privé bijdragen aan fam, vanuit Holland. Positief is dat Suri nu gedwongen wordt om te zorgen voor eigen voedsel.

  Deze regering heeft een junkstate rating overgenomen. Boefdraad heeft dit stopgezet en niet de regering. Denken jullie dat de informatie gratis wordt verstrekt.
  Ben je ergens lid van dan moet je betalen. Dat is ook een rommel die ndp heeft achtergelaten. Jaren niet-betaald lidmaatschap van Caricom, UN, Unicef, Fitch, mensenrechtenorganisatie, WHO, etc etc.

  Dus jij gaat er vanuit dat het IMF en de IDB achterlijk zijn, ze hebben geen vooronderzoek verricht en totaal geen idee wat de suri financiële status is. Ach jee, PROEST!
  Suri is lid van Moody’s, das voldoende voor zo’n kleine economie.

  Is er nog iets over in die krabbenton.
  Kom maar op!
  gemodereerd

 11. robg, jij lult, hebt je je verslikt in het eten van paarse stront, ja robg jou paarse vrienden heeft ons land in deze shit gebracht , en jou baasje zal poetin steunen en jij zeker ook, lafaards
  vandaag gaat jou baasje weer naar het revo monument om het te eren en de eerste slachtoffers te kleineren
  gemodereerd

 12. @ RobDay

  En wat heeft je Baasje dan gedaan ???? Hij en en zijn vrienden, hebben het volk
  toch ook genaaid !!!!! dus hou aub je muil dicht man. Oooooh ja sorry, hij heeft
  een spoorlijn, Cassave fabriek, de Surinaamse rivier laten uitbaggeren etc etc.
  En niet vergeten de suiker fabriek. Dus hou maar je muil dicht idioot, de huidige
  regering moet de schulden wat je baasje gemaakt heeft nu betalen. En misschien
  tot de eerst komende, 5 generatie’s nog. Ooooooh ja, hij je baasje dus: kwam ook
  op het idee voor een verbranding oven, en hij kwam met een magnetron(Micro wave)
  Zelfs zijn slappe geslachtdeel, past er niet in zo klein was het !!!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 13. Suriname veroordeeld militaire interventie ??????…….40 jaar geleden hebben ze precies hetzelfde gedaan. Dat misselijkmakende, hypocriete narcoland met zijn veroordeelde misdadige politieke kopstukken uit die tijd moet zijn grote bek houden.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.