KPS zoekt familieleden van personen opgebaard in mortuarium

5
Kist met lijk bij mortuarium Suriname
Archieffoto: Kist met lijk bij mortuarium

In het mortuarium van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo liggen momenteel acht lijken van personen opgebaard, van wie geen familieleden bekend zijn. Familieleden worden door de Surinaamse politie opgeroepen om contact te maken met het Korps Politie Suriname in verband met het afstaan van de lijken  voor eventuele begrafenis/crematie.

Het gaat daarbij onder andere om de lichamen van drie zwervers, een aangespoeld lichaam dat al bijna een jaar in het mortuarium is, een lichaam van een doodgeschoten Chinees en een lijk dat werd aangetroffen achter de Centrale Markt. Ook zijn er lichamen van twee buitenlanders te weten een overleden Guyanees (62) op een vissersboot en een 43-jarige Braziliaan.

Familieleden kunnen contact maken met KPS en wel de deelstructuur Forensische Opsporing op het telefoonnummer  404022  of  het mortuarium van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo op het  telefoonnummer  442222 toestel 287.

5 REACTIES

 1. Effe kijken, misschien ligt G.Boefie er tussen. Nee hoor, G.Boefie zit hoog en droog in
  Granada of Cuba, van zijn gestolen geld te genieten!!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. De politie kan lang wachten. Denken ze serieus dat met de verstrekte informatie over de overleden personen, de nabestaanden zich massaal zullen komen aanmelden?
  gemodereerd

 3. Oplossing is simpel, hoewel in Suriname altijd moeilijk want moeten 10 ambtenaren nodig zijn. Misschien ben ik een nul vergeten.

  Gegevens goed registreren. DNA afnemen en goed bewaren (ingevroren). Stroomstoring???
  En dan de lijken op een speciale plek voor onbekenden begraven. Doen ze in NL ook. Maar ja. Dan moeten er weer SU ambtenaren gaan werken en vooral gaan denken.

  PS: ik vroeg 3 jaar geleden op Zanderij aan een MP wat ze met al die formulieren doen. Hij zei dat hij het echt niet weet maar hij vermoed dat iemand ze later in de fik zet. Echt gebeurd. Vraag maar als je ooit op Zanderij bent wat er met al die ingevulde formulieren gebeurd als je aankomt.
  gemodereerd

 4. iemand zei al begraven als onbekende , je kunt deze personen beter cremeren en de as in een pot doen , mocht zich later alsnog familie melden , hoeven ze niet met zo’n loodzware doodkist te sjouwen , een urn is makkelijk mee te nemen
  gemodereerd

 5. @ WAT

  het kist wat je ziet is een speciale kist met lood ingelegd ( ter voorkoming van lekkage van het stoffelijke vocht.) Als de familie zich meldt, dan moeten ze zorg
  dragen dat de stoffelijke stoffelijke overschot, netjes in een kist meeneemt voor de verder afwikkeling crematie of begrafenis !!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.