Handjevol ‘Weg met Chan’ demonstranten bij Surinaamse ambassade Den Haag

52
Handjevol demonstranten bij Surinaamse ambassade Den Haag
Ilse Adams (l), Gregory Wijngart en Imi Dahoe (r)waren prominent aanwezig bij de demonstratie - Beeld via live stream Gregory Wijngart

Een kleine groep Surinamers in Nederland heeft vanmiddag gedemonstreerd bij de ambassade van Suriname in Den Haag. Op live beelden is te zien dat het om nog geen 20 personen ging, die gehoor gaven aan een oproep tot protest onder de noemer ‘Weg met Chan’.

De demonstranten eisen het aftreden van de Surinaamse president Santokhi. Op de beelden, die live werden gestreamd door actievoerder Gregory Wijngart, is ook te zien dat er flink wat agenten voor het gebouw van de ambassade aanwezig waren.

In onderstaande filmpje noemt Wijngart de opkomst matig en kondigde aan dat er een petitie door mede actievoerders Ilse Adams en Imi Dahoe (foto) zou worden aangeboden aan de ambassadeur van de Republiek Suriname.

De actievoerders waren met een bus vanaf de Bijlmer naar Den Haag gekomen. Onderaan dit bericht de oproep die eerder werd verspreid en de live video.

52 REACTIES

 1. Comedy hour in tata ?! .. Als jullie Suriname willen steunen ga vragen waarom ze onze 19 miljoen nog hebben teruggegeven.
  gemodereerd

 2. dombos wonen in nederland en strijden voor su
  als het zo goed is onder je presi wat doe je dan hier
  gemodereerd

 3. “Vanaf de Bijlmer” dat moet toch al genoeg zeggen !

  Het ergste is dat dit soort gajes onze vlag te schande zet en dan durven ze nog te zingen ook !
  Zij zijn in ieder geval goed herkenbaar in beeld.
  Iedereen moet weten dat zij niet het volk van Suriname vertegenwoordigen maar hersenloze boutisten zijn.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 4. Het waren een stelletje steun trekkers en Junkie’s die protesteerden,en uiteraard
  domme aanhangers van NDP ( Nat. Domme Partij.) Misschien was prof: Dr:
  RobGay er ook !!! Ik ben ook niet eens met bepaalde beleid van Chan maar
  ik ga niet zijn aftreding eisen, ik geef hem nog een jaar de tijd. Priori –
  teit # 1 is de CRIMINALITEIT beteugelen, dat is een doorn in mijn ogen!!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 5. Soema pai gi a bus?

  Mi gado dan san ambassadeur moes doe dan? Sai psa anga deng Sranan sma in eu anga Su? In dies weer anga dies storm? Waarom gaan ze niet naar Su om het land op te bouwen met hun petities?

  Waren ze vrij van werk, zo nee wat is hun beperking en resulteert dit in een uitkering? Werknemersverzekeringsuitkering of gemeente uitkering?

  Ik kon niet verder kijken toen ze het volkslied begonnen te zingen. Gregory no sab ala den wortoe, mi wan bet. Ef a lees a san dies aw go stoeka eng direct da a kong sing eng tap facebook.

  Saide oen tan so he?
  gemodereerd

 6. Ik kijk of jullie daar in nl ook zo geweldig gaan praten als Rusland zn sancties vr jullie zet. Maken jullie je borst nat voor oorlog in europa
  gemodereerd

 7. Als je als Surinamer in Nederland en niet in Suriname woont, heb je niets te vertellen over wie president mag zijn in Suriname. Wij bepalen zelf wel of Chan weg moet of niet.
  gemodereerd

 8. Jullie moeten niet kijken naar de paar Surineds, kijk liever naar de Sranan massa bij de walk van Bouterse. Dit maakt indruk, nu is het aan Santokhi en Brunswijk om ook een walk te houden. Zullen zij de moed op kunnen brengen. Benne benieuwd baia.

  Ik lees weer hoe domme Surineds zich laatdunkend uitlaten over hun mede Surineds, zelfs ook profiterend van de Hollandse vleespotten, sari tori.
  gemodereerd

 9. Deze laag geletterde paarse kakkerlakken hebben nooit gedeugd en maken zich zelf alleen maar belachelijk voor een bordje Linzensoep.

  Tijdens normale werktijden op een werkdag gaan ze onrust veroorzaken bij de Surinasmse ambassade in Den Haag. Zegt meer dan genoeg over deze paarse kakkerlakken.
  gemodereerd

 10. ja de bijlmer , daar wonen alleen maar aanhangers van de ndp , maar deze kleine groep is gewoon een aanfluiting , ze krijgen allemaal een uitkering , hun ziekenzorg wordt betaald , ze werken niet , ndp Suriname mislukt he , nou kun je zien dat jullie beter kunnen vertrekken naar cuba , vergeet niet die…….. mee te nemen ,
  zaterdag 26 februari is er ook maar een handje vol …….. in ocer
  gemodereerd

 11. para Express , klopt ze staan goed in beeld , nou ze zullen poepen als ze terug keren in de bijlmer , ze hebben gefaald
  gemodereerd

 12. Jacko , volkomen met jou eens , onze President moet nu snel daadkracht tonen om die foute paarse gasten aan te pakken , het was ook zijn verkiezing belofte , hij herhaalde deze week dat men op moet passen voor de ndp , maar daar blijft het erbij , hebt jij die beelden gezien hoe bouterse gisteren door de straten in het centrum liep met wel honderd beveiligers en honderden nietsnutters , en op de centrale markt zeiden velen sorry tegen hem dat ze verkeert gestemd hadden , nou zie je dat onze president bang is voor die gekke ex plesident , net wat jij zegt maar wij geven hem nog een half jaar , geschade mensen willen gerechtigheid
  gemodereerd

 13. Ai Boi,
  Snap je het nog niet, de goeie stap in de goeie richting is om Su weer op te bouwen voor de zoveelste keer. Sa i neh verstang Wijngaart!? NDP pai wang bus, wang brede nanga bruine bonen da weh pier oeng tiefie ina kowroe. Chan moet weg, da yeh tang nah ptata, waaiii boi!!!
  Chan moet weg, da sang, da woh kong pai deng paimang foe oeng djaaso!?
  gemodereerd

 14. faya sigma , dat komt pas terug als jou baasje onder de zoden ligt en ook zijn partij , dus nog eventjes geduld
  gemodereerd

 15. Ze konden beter medeleven tonen aan de Oekraïnse mensen die door Poetiaans geweld moedeloos zijn geworden.
  gemodereerd

 16. De organisator zegt dat er 50 mensen waren, terwijl er ik 16 mensen tel. Bij het station Ganzenhoef, voor het plein bij de AH in de Bijlmermeer hangen veel van deze mensen elke dag rond, omdat ze arbeidsongeschikt zijn en daarom uitkering krijgen. Ze kunnen dit soort grapjes uithalen omdat ze leven op kosten van de belastingbetalers. Het is deze mentaliteit die de NDP ook in Suriname heeft geïntroduceerd. Niet werken, maar op grote voet leven met leningen uit het buitenland.
  gemodereerd

 17. Drie idioten bij mekaar nog geen twintig man en dan heeft die junk het over vijftig man .stuentrekkers en junkies uit de bijlmer . Geen van ze leveren een bijdrage in Nederland . maar wel het domme lef hebben om aftreden van Chan te eisen .Ik kon ook niet verder meer kijken toe ze begonnen met het volkslied . shame on you all .
  gemodereerd

 18. Tang dus men heeft nog steeds niet door dat WW een werkloosheidsuitkering is die je niet krijgt als er NIET gewerkt is, en dat het een verzekering is die je betaald aangezien je het krijgt van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen nadat je werkloos wordt? Schamen voor? Dom zijn en niet verder kijken dan de neus lang is? Ok doe maar
  gemodereerd

 19. De gemeente uitkering die men krijgt als de uwv uitkering stopt of als je nooit hebt gewerkt is zodanig opgebouwd dat jij al de nodige vaste lasten moet kunnen betalen. DUS OOK DE ZIEKENFONDS DIE NU AL ZO’N €100 p maand kost en dat is de basis, zonder extra’s zoals tandarts. Als je arbeidsongeschikt bent ben je afgekeurd, en dat gebeurd meestal na een ongeval op werk of bij een medische missers. dat betekend JE HAD WERK EN NU KRIJG JE UWV UITKERING. Zelfs met een uitkering betaal je belasting en sociale verzekeringen om hier recht op te hebben. Er wonen nog geen 3 miljoen allochtonen in NL. Dus die 13 miljoen BAKRA’s PAKKEN MEER WW EN ALLE ANDERE UITKERINGEN dommies!!

  Dus te ie wan beledig sma, doe het goed want deng san sa we taki is slap gelul en het slaat kant nog wal

  Denk je dat je alles weet, weet je niets.

  Surineds zullen stoppen met commentaar geven op de Surinaamse politiek, wanneer de Surinaamse citizens en politici stoppen met bedelen en hulp vragen aan NL. Te wan sma foe Sranan sen mi ala moen wan dosoe anga lekkers uit deng srefi, zonder dit andersom te verwachten mi sa stop reageer toe. Rommel
  gemodereerd

 20. Precies hetzelfde volk wat steeds klaagt!
  Idd, de bijlmer, alleen maar uitkerings trekkers.
  Echt medelijden met deze mensen.
  gemodereerd

 21. Suriname is een onbestuurbare land al meer 40 jaren
  wie ook in de regering zit maakt geen bal uit zijn bedriegers
  en rovers vooral de NDP met zijn moordenaar als voorbeeld.
  gemodereerd

 22. Juiste tekst

  De gemeente uitkering die men krijgt als de uwv uitkering stopt of als je nooit hebt gewerkt is zodanig opgebouwd dat jij al de nodige vaste lasten moet kunnen betalen. DUS OOK DE ZIEKENFONDS DIE NU AL ZO’N €100 p maand kost en dat is de basis, zonder extra’s zoals tandarts. Als je arbeidsongeschikt bent ben je afgekeurd, en dat gebeurd meestal na een ongeval op werk of bij een medische misser. dat betekend JE HAD WERK EN NU KRIJG JE UWV UITKERING. Zelfs met een uitkering betaal je belasting en sociale verzekeringen om hier recht op te hebben. Dus, en: Er wonen nog geen 3 miljoen allochtonen in NL. Dus die 13 miljoen BAKRA’s PAKKEN MEER WW EN ALLE ANDERE UITKERINGEN dommies!!

  Te ie wan beledig sma, doe het goed want deng san sa we taki is slap gelul en het slaat kant nog wal

  Denk je dat je alles weet, weet je niets.

  Surineds zullen stoppen met commentaar geven op de Surinaamse politiek, wanneer de Surinaamse citizens en politici stoppen met bedelen en hulp vragen aan NL. Te wan sma foe Sranan sen mi ala moen wan dosoe anga lekkers uit deng srefi, zonder dit andersom te verwachten mi sa stop reageer toe. Rommel
  gemodereerd

 23. Jullie moeten de opkomst niet bagatelliseren, maar zien als een signaal. Er zijn velen die teleurgesteld zijn in dit kabinet en laten dat ook weten. Maar er is ook een groep die niet kiest voor de publiciteit, maar ook een opvatting heeft. Het heeft voor Santhokie geen zin om nu naar Nederland te komen.
  En de bedelaars in Suriname wil herinneren aan al die pakketten en overmakingen vanuit Nederland, om hun noden te lenigen. Vergeten jullie dat niet.
  gemodereerd

 24. Denise 25 februari 2022 Bij 06:34
  De organisator zegt dat er 50 mensen waren, terwijl er ik 16 mensen tel. Bij het station Ganzenhoef, voor het plein bij de AH in de Bijlmermeer hangen veel van deze mensen elke dag rond, omdat ze arbeidsongeschikt zijn en daarom uitkering krijgen. Ze kunnen dit soort grapjes uithalen omdat ze leven op kosten van de belastingbetalers. Het is deze mentaliteit die de NDP ook in Suriname heeft geïntroduceerd. Niet werken, maar op grote voet leven met leningen uit het buitenland.
  =========================================

  Denise, je had het niet beter kunnen verwoorden. Lieden zoals Pony snappen het niet en zitten alleen maar de boel te saboteren in plaats van dat ze deze regering steunen tegen het kwaad van de NDP. Zowel Santokhi als Brunswijk hebben niets te bewijzen tegenover een NDP die op sterven na dood is.
  @ Pony, “Ik lees weer hoe domme Surineds zich laatdunkend uitlaten over hun mede Surineds….”. Dus jij super intelligente Surinamer bent totaal niet laatdunkend bezig en wil wel bepalen dat sommige Surineds dom zijn……. spiegeltje, spiegeltje aan de wand, houd je liever bij je Jip en Janneke in het land.
  gemodereerd

 25. Het uitschot uit Suriname! Helemaal geen of zeer laag opgeleid, ze hebben ook hier in Nederland de club opgericht ‘Nothing doing hanging begging Company’
  Ze mogen de sympathie van Pony hebben, maar voor mij zijn het ezels., ze deugen niet, kunnen niks, houden alleen hun handen op en zijn een schande voor alle hardwerkende Surinaamse Nederlanders.
  gemodereerd

 26. Wat een gezeik… het filmpje is echt afschuwelijk met de camera gericht op die kloot met droge speeksel in zijn bek. Echt walgelijk gewoon, smerig!
  Zo een bende altijd wanneer Suri’s/ Suri neds bij elkaar komen met hun achterlijke manier van praten en doen.
  Deze hele waardeloze aktie brengt jullie nergens hoor dus knoop dat goed in jullie oren.
  Stelletje rot aandacht zoekers, wat een losers!
  En dat gezang erbij hahahaha dit moet een grap zijn, kan niet anders.
  Walgelijk walgelijk walgelijk!
  gemodereerd

 27. éénheid maakt macht. na het lezen van alle reacties kan ik alleen maar trotst zijn dat ik niet een aanhanger ben van de NDP. de nietsnutters uit de bijlmer met een gehuurde bus naar Den Haag? beste pres. als je hier leest dan doe je het goed, wij geven je de tijd om de welvaart maar ook de financiééle situatie van het volk te verlichten.

  tjee
  gemodereerd

 28. Ilse Adam en haar kornuitjes die niets anders doen dan alleen maar racistische bullshit bij Salto spuiten. haar bek steeds vol met witman witman, hindustani hindustani. Terwijl ze zelf een witte man heeft gehad. Ik heb plaatsvervangende schaamte als Surinamer van Afrikaanse afkomst.
  gemodereerd

 29. Venetiaan heeft 15 jaar over gedaan om Suriname weer op te bouwen. Waarom moet Chan nu weg ? De man heeft steun van het IMF en schuldeisers. Als Bouterse weer aan de macht komt eisen de schuldeisers hun vorderingen op. Gaat grote problemen geven.
  gemodereerd

 30. De opkomst maakt niets uit, de boodschap is een signaal dat het weer niet goed gaat in het land. Het land wordt bestuurd door een stelletje amateurs
  gemodereerd

 31. HUHhh?? wat gebeurt met die tata’s daar??
  Un lib’ mi Pres Chan yere..
  jullie zijn helemaal aan de andere kant….als jullie Sranan willen steunen met die “noemer” kom naar Sranan en niet daar…..en begin na te dneken over dat geld waarover Faya Chiga typt.

  Ik citeer JZwartmans:
  “Ik ben ook niet eens met bepaalde beleid van Chan maar
  ik ga niet zijn aftreding eisen, ik geef hem nog een jaar de tijd”.

  en ik ben hetmet hem volkomen eens!

  @Wat: heb je ook gezien dat Bouta ook naar het binnenland is geweest om daar aanhangers aan te trekken….

  Un lieb mi anga mi pres anga mi Chanisten yere!

  @Boskopoemang: ie abi leti, yere. zeg ze…ie so wang kowru weer in tata..late ze maar terug gaan onder hun deken hoor
  gemodereerd

 32. Eenheid onder Surinamers is een fabel. Omdat mensen uit de bijlmer komen. Zijn ze crimineel en ongeschikt om een mening te hebben. Chan is op dit moment, niet erg geliefd bij velen. Dit vanwege zijn hoogmoed en arrogant gedrag. Terwijl het Volk door een erg zure appel moet bijten. Demonstraties zijn een middel om aan te geven, dat de overheid niet luisterd en zijn eigen zin doordrukt
  gemodereerd

 33. @ Debby

  Maakt je geen zorgen, dan komen wij met zijn allen, bij jouw intrekken en
  profiteren van jouw rijkdom die je geerfd hebt van NDP.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 34. Men moet deze landlopers geen platform geven. Stelletje steuntrekkers die meestal criminele activiteiten ontplooien. Mislijkmakende tuig.
  Ga protesteren bij de Russische ambassade.
  Ga demonstreren om het geld dat onder de drugsbende is verduisterd.
  Bepaalde stamvolkeren zullen het nooit begrijpen en leren.
  gemodereerd

 35. Suriname heeft deze mensen niet nodig. Ze kunnen niets betekenen voor ons. Ze wonen in huurwoningen en hebben een ww uitkering. Het woord werken is hen vreemd.
  gemodereerd

 36. Jullie kunnen all niet goed eten en wat doen voor jullie families hier in su. Dan kletsen jullie van weg met Chan. Stelletje billenlikkers van ndp
  gemodereerd

 37. JZwartmans 24 februari 2022 Bij 21:23
  ” Ik ben ook niet eens met bepaalde beleid van Chan maar ik ga niet zijn aftreding eisen, ik geef hem nog een jaar de tijd. Prioriteit # 1 is de CRIMINALITEIT beteugelen, dat is een doorn in mijn ogen!!!”
  <<<<<<<<<<<<<<<

  Beste JZwartmans …. nog een jaar Chan de tijd geven. Als na een jaar {misschien koffie dik kijken } … de zaak niet verandert of verergert …. ben ik benieuwd naar je standpunt op dat moment … we houden je eraan. Chan heeft de intellectuele, technologische kennis/bagage niet dit land naar grote hoogte te brengen.

  Chan gaat nergens zonder die andere leeghoofd … de minister van Bibis. Ramdin is de spreekbuis van Chan. Hij moet Chan alles influisteren.

  Als er één {1 }land ter wereld is dat ontwikkeld wordt met veel ge…, zou Suriname het meest ontwikkeld land te wereld zijn. Praten/lullen dat kunnen wij m.n de parlementariërs als de beste, maar doen/handelen …. ho maar!!!!!!
  gemodereerd

 38. De mensen die op dit forum schelden op de Surineds ….. shame on you. Het zijn die zelfde steuntrekkers die jaarlijks honderden miljoenen Euro’s en paketten sturen of het land binnenbrengen. Zonder die miljoenen en/of paketten zouden jullie anders bleren.

  Denken figuren als ….Wat …. dat Suriname de gevolgen van de oorlog in Ukraine niet zal voelen? Wij hier gaan de rekening extra betaald krijgen. Olie, Gas, levensmiddelen; alles zal duurder worden. In die gevallen zullen jullie ook de Nationale Dieven Partij de schuld geven.
  gemodereerd

 39. Lang leve de uitkeringen!

  Video opnames voor een re-mix van “Busje komt zo”?

  Wat zie ik, zuster Debbie noemt zich nu zuster Diana.

  Wat een opkomst, als beroepsactievoerder wil je hier toch niet dood aangetroffen worden.
  gemodereerd

 40. Ik heb een van de demonstranten gevraagd, ik zei meneer u trotseert de kou, de wind en de regen om te demonstreren, ik heb een baan voor u, u krijgt een dienstauto en een secretaresse, u krijgt ook een dienstwoning met zwembad, de demonstrant zei: Waarom vraag je het aan mij, vraag aan de andere demonstranten “.
  gemodereerd

 41. Het niveau van bepaalde reacties vind ik wel minder.
  Iedereen heeft het recht zijn mening te geven ook als men anti is, maar wederzijds respect is
  is ook belangrijk.
  gemodereerd

 42. pony dat waren geen surineds maar bouta aanhangers en jij staat daar links op de foto als i.a , ja jij wordt telkens herkent , dus pony
  hebt jij genoten van het optreden van de duivel hier in Suriname , hij ging ook naar de markt , maar hij betaalde niet voor de groente en het fruit , terwijl hij miljarden SRD bezit , en bij het bezoek aan het revo monument ( de dodenzuil) zit hij als een duivel te spreken , nou pony jij laat zeker verstek gaan als jou liefje weer een toneelstukje op zaterdag 26 februari gaat uitvoeren , maar alleen begrijpt hij het niet , zeg maar gewoon dementie
  gemodereerd

 43. mensen mensen toch wees gewaarschuwd alles word gefilmd en later tegen je gebruikt. alles wat je zegt en doet word opgeslagen. als je een woning zoekt als je werk zoekt als je ander hulp nodig hebt zullen ze de stok tevoorschijn halen.
  pony toont weer eens zijn ware aard.
  gemodereerd

 44. @Pieter
  Dit zijn ex-leden van jou partij NPS.
  Hebben jullie al nagedacht waarom ze jullie massaal hebben verlaten. Enne… het excuus vd leiding is bullshit. “Charisma” waarover jullie vallen slaat helemaal nergens op. Een populist zorgt alleen voor zijn eigen kring, de rest wordt dom gehouden en moet het zelf zien te klaren.
  Als het “weer niet goed gaat”, zijn jullie medeschuldig, omdat je in de coalitie zit. Jullie zijn zo makkelijk te manipuleren, ongelofelijk.
  gemodereerd

 45. Het recht om te demonstreren is een fundamenteel mensenrecht dat nauw samenhangt met bijvoorbeeld de vrijheid van meningsuiting. Wees respectvol naar elkaar toe.
  gemodereerd

 46. @ishikara
  U hebt volkomen gelijk. Deze mensen mogen protesteren, zo lang ze dit maar in hun vrije tijd doen en anderen niet tot last zijn. Ik heb nergens gelezen dat ze wie dan ook tot last waren.
  Maar ze moeten wel weten dat als Poe tin(gie) een bom op jullie gooit ze hier niet welkom zijn, ze moeten hier niet komen schuilen, want dan zal de president zeggen
  weg met dit gespuis. ze wilden mij toch niet en nu komen ze hier dokken. NO WAY
  Surinamers first, dan zij die we kunnen gebruiken en voor hun is geen plaats.
  Namen en gezichten zijn bekend
  gemodereerd

 47. haha de schijthond pony komt uit de schijthol van bouterse gekropen.
  wel lullo, ook jij net als deze idioten die roepen weg met chan zijn niet welkom als poe tin zijn massavernietigingswapens tegen jullie inzet. Jullie zijn hier niet welkom, knop dat in je oren en in je bigie noso
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.