1 voor 12 zoekt hulp voor bouw woning moeder van zes

9
1 voor 12 zoekt hulp voor bouw woning moeder van zes

De Stichting 1 voor 12 in Suriname is naarstig op zoek naar hulp voor de bouw van een woning voor Natascha Bruinings. Zij is een alleenstaande moeder van zes kinderen en woont in het district Para. Het gezin leeft in zeer erbarmelijke situatie en de moeder zit zonder werk.

De voorzitter van 1 voor 12, Louis Vismale heeft gelet op de situatie van Bruinings, haar in dienst genomen bij de bakkerij van de stichting als interieurverzorgster. De stichting vraagt de gemeenschap in het bijzonder de ondernemers in Para en het districtscommissariaat Para om hulp om de woning te kunnen bouwen.

“Ik vraag alstublieft om hulp. God gaat u zegenen. In de avonds kan ik niet slapen, overdag ook niet, alles is gebroken. Ik was bezig met een huis, maar alles is duur geworden, ik kan niet doorgaan, alles is duur geworden en ik heb niemand die naast me staat om me te helpen. Ik vraag u alstublieft in de naam van Jezus om mij te helpen. Ik ben moeder van zes. Ik kan niet alle zes verzorgen en heb daarom twee aan mijn broer moeten geven. Ik ben niet de enige moeder die geen werk heeft of een kind afstaat, maar mij situatie is helemaal niet goed”, aldus een emotionele Bruinings.

Van donateur mevrouw Astrid ontving zij een levensmiddelenpakket en een enveloppe. 1 voor 12 heeft uit eigen kas SRD 5.000 ter beschikking gesteld voor de bouw van de woning. De stichting wil in de eerste week van maart starten met de bouw. 

9 REACTIES

 1. waar is de vader , hij moet toch zijn gezin verzorgen, en dan zes kinderen , zijn ze wel van een vader , sorry maar dit is toch te gek van woorden dat de gemeenschap hier voor moet opdraaien
  gemodereerd

 2. Waarom zoveel kinderen nemen, als je niet kan voorzien in de minimale levensonderhoud en waar is de vader van de 6 kinderen? Moeten dergelijke gedragspatronen afgewenteld worden op onze samenleving, terwijl het hier gaat om de eigen verantwoordelijkheid van de ouders?
  gemodereerd

 3. Wat en denise, ik sluit me aan bij jullie commentaar.
  Trouwens niet alleen in su is alles duur geworden maar over de hele wereld is alles duur geworden.
  Hopenlijk is dit ook een les om ook voor morgen te denken en de dagen die komen gaan!!!!
  gemodereerd

 4. Als die man je geen onderdak of eigen onderkomen kan bieden, houd je benen gesloten.

  Ik ben deze mensen echt zat.
  gemodereerd

 5. Beste famiri, lastige situatie.
  Ik hoop dat mevrouw ook voor de toekomst een goed besluit neemt, nl geen kinderen meer.
  Misschien kan de kerkelijk gemeenschap waar ze eventueel lid van is haar helpen?

  Gado de wi fesi mang.
  gemodereerd

 6. Het enige wat helpt is de invoering van alimentatie. Die mindset kun je niet veranderen, moet ze zelf doen, je bent geen broedkip.

  KIVC vrouwencollectief, kan misschien hier iets betekenen: extra preventieve voorlichting, vooral voor de binnenlandbewoners en hard maken voor de invoering van de alimentatiewet.
  De verwekkers hoeven niks te doen, je bankrekening# is voldoende.

  Hulp op korte termijn, vraag ronnie b.
  gemodereerd

 7. Goed werk van de Stichting 1 voor 12. Terwijl regeringsfunctionarissen met volgauto’s nodeloos rondrijden, meestal niet voor het werk maar privé, pienaart een groot deel van het volk. De DNA-leden van de VHP, Sharman en Jogi hebben nu pas gemerkt dat de BAZO kaarten van heel veel arme mensen ten onrechte zijn ingetrokken. Nu zitten ze met hun grote mond te schreeuwen, omdat de heer Somo in Nickerie de BAZO-kaarten aan de aanhangers van de PL uitdeelt. Waar is de leugenaar “wo set eng” met zijn grote mond.
  gemodereerd

 8. Heel goed dat de stichting een huis wil bouwen voor het gezin. Eigenlijk geeft de zoon die naast de heer Louis Vismalen staat ongevraagd advies in welke hoek steun gezocht moet worden. “Kruistocht tegen ndp armoede”. Het moorden en roven is 42 jr. geleden begonnen (van de 42 jr. is de moordenaar zeker 30 jr. alleenheerser geweest).
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.