Op luchthaven aangehouden ondernemer vrij na boete van USD 20.000

7
us dollars

De ondernemer Maurits R. die dinsdag op de internationale luchthaven was aangehouden door de douane recherche, is intussen heengezonden. Dit na afdoening van een transactie boete van USD 20.000.

Maurits R. zou meer Amerikaanse dollars bij zich hebben, dan hij zou hebben aangegeven toen hij dinsdagmorgen met de vlucht aankwam. Hij had USD 66.400 bij zich maar had USD 46.400 aangegeven op het formulier. 

Vernomen wordt dat Maurits bij de douane controle zijn tas met het geld aan zijn medepassagier Anielkoemar K. had overhandigd. Bij de controle gaf Anielkoemar aan dat de tas aan zijn vriend toebehoord en dat hij die voor hem moest houden. Er werd een onderzoek ingesteld in de tas.

Bij telling bleek dat het bedrag zoals op het formulier vermeldt niet klopte. Er was een verschil van USD 20.000. Beide passagiers werden terstond aangehouden terzake overtreding Deviezenwet. Ze werden naar de afdeling fraude van het Korps Politie Suriname overgebracht.

Na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie werd de zaak buiten proces afgehandeld. Na afdoening van de boete groot USD 20.000 werd Maurits heengezonden met het geld dat hij op het formulier had vermeld.

Anielkoemar die niets te maken had met de zaak werd ook heengezonden.

7 REACTIES

  1. Ondernemer, me mars…hij is gewoon een mule die cronto money uit het land probeert te smokkelen. Het risico om betrapt te worden en een boete te krijgen, neemt men op de koop toe. Ze hebben geld zat!
    gemodereerd

  2. Minister van financiën: eerst USD 50.000 en nu weer USD 20.000 aan boete, dat tikt lekker aan, als het zo doorgaat hebben we straks geen staatsschuld meer.
    gemodereerd

  3. de baas van de vinabank zei vorige week al dat ondernemers de overtollige Euro’s niet kwijt kunnen , en dan gaan ze naar Amerika om die Euro’s te wisselen voor US Dollars , ja en als je niets opgeeft of een bedrag lager dan wat je bij je hebt dan loopt je tegen de lamp
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.