287 rekruten starten met Basis Politieopleiding

7

Vanmorgen heeft minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie de nieuwe lichting politie rekruten toegesproken. Deze groep rekruten is, met 287 personen, de grootste ooit. Aanwezig waren ook de waarnemend korpschef (KC), hoofdcommissaris Ruben Kensen, hoofd van de Politie Academie Maureen Palmtak en kampcommandant Revelino Eijk. De lichting start vandaag met hun opleiding tot aspirant-agent van politie. De opleiding begint met één week in een trainingskamp buiten de stad.

Amoksi heeft vertrouwen dat de juiste keuze is bij de selectie van de groep. Hij riep de rekruten op om zich in te zetten en elkaar te ondersteunen omdat de introductieweek altijd een zware week is. De bewindsman vertelde de rekruten dat het ook in het vooruitzicht ligt dat ze reeds in een vroeg stadium als Buiten Agent van Politie (BAVP) ingezet zullen worden. Dit zal dus onderdeel vormen van hun werkstage.

De waarnemend KC Ruben Kensen maakte de rekruten een compliment voor hun inzet tot nu toe en noemde het een positieve indicatie voor de trainingsweek. Hij meldde de rekruten dat er in de komende week sterk gelet zal worden op de discipline. Het laatstgenoemde is bepalend voor het doorstromen van de rekruten binnen opleidingstraject.

Hoofd van de Politie Academie Maureen Palmtak, gaf de instructie aan de kampcommandant om zoals verwacht wordt, goed getrainde politiemensen terug te brengen in goede gezondheid.

Kampcommandant Revelino Eijk benadrukte het maatschappelijk belang van de politie voor een leefbare en veilige samenleving. Agenten moeten hun plichten kennen maar ook de rechten van de burger hoog in het vaandel houden. Eijk riep de rekruten op om inzet, saamhorigheid, teamgeest en doorzettingsvermogen te tonen.

7 REACTIES

 1. Ik hoop dat de heer die zo graag met de opleiding wilde beginnen en maar niet aangenomen wordt, omdat hij volgens hem geen connecties heeft, niet meer huilt op facebook, maar eindelijk aangenomen is.
  gemodereerd

 2. Goedzo!

  Na de basistraining, stuur ze naar de buurtjes voor een extra training en om de taal te leren, er zoveel Frans en Engels taligen in suri zijn. Vergeet het rijbewijs niet en maak er weer een trots beroep van.
  Ze mogen ook naar Holland, kunnen ze oefenen, hoe gijzelaars omver te rijden.
  Struisvogel betaald wel.

  Belangrijk, richt een andere professionele en integere bond op en ontsla al die politie die beveiligertje spelen voor de vorige regering. Ze belasten de loonkosten.
  gemodereerd

 3. Onderdeel van de grote schoonmaak bij KPS. Gooi alle rotte vis weg en begin met een schone lei. Dat zorgt voor orde en veiligheid in de samenleving. En vergeet niet ook die voorzitter van de bond de laan uit te sturen, want hij is geïnfiltreerd in het korps als verlengstuk van criminelen en een schande voor het korps.
  gemodereerd

 4. klopt Boesskowtoe , , die voorzitter is rotte paarse vis , maar hebt jij gelezen dat deze vakbond samen wil gaan met andere vakbonden , maar het is die avond uitgesteld want er waren geen leden , dus , een vakbond is alleen de voorzitter en verder niets
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.