Nederlandse Politiebond luidt alarm over georganiseerde misdaad Suriname

28
Nederlandse Politiebond luidt alarm over georganiseerde misdaad Suriname
Foto (c) SPB - NPB voorzitter Struijs en de voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB) Poetini Mielando Atompai deze maand in Suriname.

Volgens de Nederlandse Politiebond (NPB) dreigt Suriname ten prooi te vallen aan de georganiseerde misdaad. Dat zegt voorzitter Jan Struis die begin deze maand een bezoek aan Suriname bracht (foto). De NPB heeft hierover een noodbrief gestuurd naar premier Mark Rutte en de Nederlandse minister van Justitie en Veiligheid.

De NPB-voorzitter is van mening dat Nederland nu moet investeren in Suriname. Als dat niet gebeurt zal de georganiseerde misdaad zich stevig wortelen in het land. “Suriname staat op een belangrijk kruispunt. Of de democratie en rechtsstaat krijgen een belangrijke impuls, of de georganiseerde misdaad wortelt zich verder in de democratie”, zegt hij tegen het Algemeen Dagblad.

In dit uitgebreid artikel wordt door de krant opgesomd wat de problemen zijn in Suriname. Zo blijkt dat misdaadorganisaties uit Nederland stevige banden hebben met de georganiseerde misdaad in Suriname, met name op het gebied van drugssmokkel en witwassen.

28 REACTIES

 1. Het is ook de schuld van Nederland dat het zover heeft laten komen. Suriname had nooit helemaal onafhankelijk moeten worden. Er zijn daar zoveel etniciteiten gedumpt met totaal verschillende visie en hopen dat het maar goed gaat. Gelijk na de onafhankelijkheid vonden er massamoorden plaats en de burgeroorlog. Hoe kun je criminelen 3 miljard geven zonder toezicht te houden erop. Dat is vragen om problemen.

  De grootste leiders met successen, zijn zeer zware criminelen, gezocht door Interpol. Dat zijn de grote voorbeeld figuren voor de jeugd en volk, de toekomst van Suriname. Dus ook de politie en militairen.

  Criminaliteit en roofovervallen worden momenteel ook goedgepraat door vele soortgenoten. Als ik reacties leest op social media. Ik zelf geloof al lang niet meer in een zelfstandig land, er is teveel contrast, corruptie en criminaliteit.
  gemodereerd

 2. De NPB-voorzitter is van mening dat Nederland nu moet investeren in Suriname ? Dat doen we al middels kennis en training. Lijkt me niet dat we Nederlandse belastinggeld naar Suriname gaan pompen.
  gemodereerd

 3. NPB voorzitter Jan Struis moet goed onderzoeken met wie hij zaken doet. En welke rol Atompai heeft met de paarse protesten in Nederland !

  Beste NPB voorzitter Jan Struis,
  wordt geen struisvogel !
  Werkarmen van criminelen zijn gecamoufleerd binnen de Surinaamse veiligheidsdiensten !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 4. Het is duidelijk dat de grensoverschrijdende criminaliteit aangepakt moet worden.
  Door wie, heb ik mijn twijfels over, vooral nu de (politie)bond in handen komt te vallen van één dubieus geval.

  Ik blijf bij mijn eerdere reactie en ik ben niet de enige vwb de bemoeienis. (Nu.nl). Uiteraard is technische hulp heel erg gewenst.
  Is die struisvogel blind of zo!
  gemodereerd

 5. Die tatta gaat mooi met je lachen tijdens zijn bezoek, maar weet al lang waar de schoen wringt en dat zijn collega bondsvoorzitter aandelen heeft in hetgene dat ze willen bestrijden. Die geldstrooier is echt een voorbeeld van een domme naïeve nengre die denkt dat hij die tatta op ‘t verkeerde been kan zetten, maar iedereen ziet dwars door hem heen. Opsluiten vanwege hand en spandiensten verlenen aan criminele organisaties!
  gemodereerd

 6. Nederlandse Politiebond luidt alarm over georganiseerde misdaad Suriname

  De splinter in ander mans oog zien, maar de balk in eigen hoog niet!

  De tijd van het koloniale denken moet in Suriname nu afgelopen zijn.
  Er is een groep Surinamers die rationeel denken, logisch denken, kritisch zijn en op grond van de juiste conclusies kunnen nemen.

  We hebben geen mensen uit de Noordzee nodig die maar goed naar hun koloniale verleden moeten gaan kijken in Indonesië, Zuid-Afrika, Nieuw – Amsterdam/New York – USA, Suriname, Antillen, Brazilië, et cetera. De dossiers de Nederlandse archieven waar meters dossiers voor 10 -tallen, 100- tallen jaren verborgen zijn en niet in de openbaarheid zijn. Ook ondernemingen, zoals de (Nederlandse) bank/en, afstammelingen van plantagehouders in Amsterdam, Rotterdam, Zeeland, Den – Haag, Nederlandse Koningshuis, et cetera, et cetera, et cetera, et

  Het gaat om Mensenrechten, uitbuiting, discriminatie, onderdrukking, moord en verderf, kapitalisme/zelfverrijking, imperialisme, et cetera, et cetera, et cetera. Geen excuses willen bieden aan de nabestaanden, ontkenning, geen schade vergoeding willen betalen, et cetera, et cetera, et cetera.

  Het gaat dan niet alleen om de slavernij, maar ook om de contractperiode.
  gemodereerd

 7. De politie vakbond in Suriname faciliteert de georganiseerde criminaliteit. Is dat inzicht nog niet neer gedaald bij de Nederlandse politie bond??
  gemodereerd

 8. Waarom denk je dat ze vechten vr diaspora?? Witwassen.
  En die vreemde banken die ze willen openen??
  Alle regeringen werken met drugssmokkelaars in Su.
  Iedereen weet het.
  gemodereerd

 9. Coup ???????
  Zal mij niet verbazen na al die zgn aangekondigde protest manifestaties .
  Het leed waarmee Suriname nu te maken heeft is veroorzaakt door juist deze relschoppers. Waarom gaan ze Boefdraad niet oppakken? Ze weten best waar hij is. Mede dank zij hem zit Suriname nu in deze shit.
  Suriname beware!!! De jaren 80 zal zich wederom herhalen.
  Jammer. Macht is een kwaad goed.
  God bless Sranang. !!
  gemodereerd

 10. Tja, het is triest maar waar. Het probleem is de Surinaamse overheid boven het hoofd gegroeid. Zeker met een minister aan het roer die geen beleid weet te maken om de criminaliteit aan te pakken en alles op z’n beloop laat.
  Komt nog bij dat tijdens het wanbewind van de vorige regering zijn heel wat duistere figuren geïnfiltreerd binnen het overheidsapparaat. En dat is in de praktijk goed te merken, want bij drugsvangsten worden altijd de loopjongens gepakt, maar de echte bazen blijven buiten schot.
  Als voorbeeld, een paar maanden geleden werd er nog bij de bewakers van een vp een grote hoeveelheid cronto gevonden. Die zaak is in de doofpot terecht gekomen en die bewakers lopen nog vrij rond. De vp zwijgt in alle talen….
  Ben benieuwd welke hulp men verwacht van Nederland, schandalig dat je na zoveel jaar, je eigen broek niet kan ophouden. En dan die anopai, die hier niet zo lang geleden nog euro’s liep uit te delen op een feestje en nog steeds voorzitter is. Dat kan alleen in Surbabwe!
  gemodereerd

 11. Een paar maanden terug deelde hij in Nederland/België toch geld uit. Hoezo gaat het slecht met de KPS???? En connecties met de drugswereld is toch al bekend.🤢🤢
  gemodereerd

 12. Kort en bondig, die mijnheer J. Struik kan vinden wat hij wil, en terecht.
  Maar de Surinaamse Overheid is te slap t.a.v. de Criminaliteit bestrijding.
  Santhoki is alleen bezig dingen te doen, wat een ander moet doen.
  B.v.winkel openen een waterkraan inwijden en al dat shit meer, wat
  een K@ zooi. Wo siting kon, mi mars no ka a mang e doe, tegen a criminaliteit.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 13. Goed dat de voorzitter van de Nederlandse Politiebond in Suriname is geweest en beseft dat de georganiseerde misdaad geïnfiltreerd is in diverse instituten van het land. Enkele maanden geleden zijn 2 hoge politie functionarissen aangehouden i.v.m. een grote cocaïne vangst. De huidige voorzitter van de Surinaamse Politiebond Adom pai is een handlanger van dezelfde groep criminelen. Wij weten dat hij onlangs nog in Nederland is geweest met stapels biljetten van 50 en 100 euro om deze uit te delen. Ik vraag mij af hoe hij aan zoveel geld komt, omdat hij zelf tijdens een demonstratie zei dat hij niet uitkomt met het geld dat hij als politieman verdiend. Zowel bij de douane als de politie is een grote schoonmaak nodig om de handlangers van de drugs maffia uit te schakelen. Dit is het resultaat van 10 jaar NDP regering, die ons land compleet naar de afgrond heeft gebracht.
  gemodereerd

 14. Dan zal de heer Struijs ook al weten dat Atompai en clan ook hieraan deel uit maken, toch. Atompai hoeft geen mooi weer te komen spelen, we weten wel hoe de vork in de steel zit.
  gemodereerd

 15. God. Dat gelul van de bakras maakt me misselijk. De grote kriminelen hebben een hollands paspoort.
  gemodereerd

 16. De inhoud van dit artikel verbaasd toch niemand? Of denken de Surinamers en de Surineds en de Nederlanders dat dit anders zou zijn?
  Ik ben van 1948 en ik denk dat vanaf mijn geboorte er sprake is van criminaliteit en corruptie doch anno 2022 is deze wel zoveel hoger dan de inflatie in Suriname en de inflatie is zeker weten enkele duizenden procenten
  gemodereerd

 17. Nederland gaat niet helpen , ze gaan weer 100% controle houden op alles en iedereen die uit Suriname binnen komt , en ook alle vracht per vliegtuig en boot , en ook alles en iedereen die van Nederland naar Suriname gaat , en Suriname moet het zelfde doen op alles en iedereen wat binnen komt en ook alle vracht per vliegtuig en boot en ook alles en iedereen die van Suriname naar Nederland gaat , nou dan hebt je dubbele controle en mocht er toch drugs en geld doorkomen zullen de rotte appels snel opgespoord worden en zal een slag toegebracht worden aan de criminelen.
  gemodereerd

 18. ach het is toch duidelijk , die atompei laat vrijdag en zaterdag de dagen van de ndp met rust , hij wil zijn baas toch niet voor de kop stoten , en zal wel aan de leden van de bond zeggen , grijp niet in want als deze regering valt , krijgen wij dubbel salaris , we krijgen de mooiste pet de mooist schoenen en kunnen uit onze bol gaan , want we hoeven dan niet meer te werken , dus mensen ons Suriname gaat na het weekend naar de kloten
  die bouterse denkt dat hij poetin is
  gemodereerd

 19. Dat krijg je in een land waarin anarchie al 40 jaar de boventoon voert….
  De chaos en ellende is nu compleet.
  gemodereerd

 20. Allemaal leugens . Nieuws propoganda de politie handhaaft gewoon er is niks aan de hand hier. Boeven sluiten ze op in de gevangenis
  gemodereerd

 21. Helaas is dit maar al te waar, als je een criminele staatshoofd hebt, voorbeeld doet volgen🤔.
  In Nederland is het ook aan het verharden, dan is het peanuts wat in Suri gebeurd. In NL plaatsen ze een bom voor je huis of onder je auto, als je die gasten dwars zit, eh moet je 24uurs bewaking eisen. Maar ja Suri is klein vroeger kende iedereen elkaar, maar nu komen ze uit de bossen en die kennen we als stadsnegers niet, ze hebben andere normen dan de stadsnegers, en ze schieten je net zo makkelijk dood als dat ze bosvarken neerschieten.
  We moeten nu gewoon vaker over onze schouder kijken.
  gemodereerd

 22. Nou dom Watje, als je denkt dat de Nederlander op Surinamers zitten te wachten uit Suriname moet je wel echt achterlijk zijn. Het is Suriname die graag de bezoekers uit Nederland krijgt voor die euro’s en die brengen geen cocaïne zoals jij en je vriendjes dat doen als jullie jaar Ned willen gaan. Als Suriname hetzelfde wil doen zal iedereen wegblijven van die achterlijk denkende mensen als Watje. Me laten controleren door apen die zelf gecontroleerd moeten worden.. je zou wel gek zijn!
  gemodereerd

 23. Ja in de politiek zitten de misdadigers, en dat weet NL en dat is wat hun al jaren goed uitkomt. Wat een inzichtbare en tegelijkertijd neppe observatie

  In troebel water is het perfect vissen.
  gemodereerd

 24. Ma Atompai is toch makelaar die huizen en grond verkoopt dus werken doet hij omdat hij het leuk vindt en niet omdat het hoeft. Dat is wat hij beweert en daar gaan wij ook van uit. Zoiets soortgelijk beweren de VELE vooral HAAGSE TOKO EIGENAREN, ‘we werken hard voor ons geld’, terwijl na coca deng ben smokkel al die jaren.

  Dat de familie en aanhang vd toko eigenaren nog steeds boos zijn op wat bolletjes slikkers san poet deng her handeltje kwa doro mek sma sabi, is te merken. Ze blijven boos😅
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.