First lady houdt motivatiesessie tegen pesten op school

11
First Lady houdt motivatiesessie tegen pesten op Mulo Schotelweg

Onze mentale gezondheid is even belangrijk als onze fysieke gezondheid. Iemand die zowel fysiek als mentaal gezond is, kan normaal functioneren en kan een wezenlijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van zijn of haar omgeving.

In verband hiermee heeft de first lady van Suriname, Mellisa Santokhi- Seenacherry, een motivatiesessie gehouden over pesten op Mulo Schotelweg. Ook omdat de presidentsvrouw pesten ten zeerste afkeurt, heeft zij gekozen voor dit onderwerp. Deze motivatiesessie deed zij op maandag 21 februari.

“Het komt veels te vaak voor dat voornamelijk kinderen en jeugdigen gepest worden door leeftijdsgenoten. Deze kinderen en jeugdigen worden emotioneel kapot gemaakt, met alle gevolgen van dien”, stelt de Surinaamse presidentsvrouw. Samen met Kinder- en Jeugdpsycholoog Juljo Cruden heeft de presidentsvrouw deze motivatiesessie gedaan.

De leerlingen zijn bewust gemaakt van de vele nadelen en de emotionele schade die pesters veroorzaken bij hun slachtoffers. Belangrijker nog, de pester heeft er geen voordelen aan. En ook daar zijn de leerlingen op gewezen. Tijdens dit bezoek heeft de first lady ook twee schoolborden gedoneerde aan de school.

De kinderen waren allemaal enthousiast met de sessie. Door middel van het tekenen van het ‘stopteken’ van hun hand, hebben de leerlingen samen met de first lady de belofte gedaan niet te zullen pesten. De presidentsvrouw roept eenieder op en zij drukt hen op het hart deze belofte samen met haar en de leerlingen van Mulo Schotelweg te doen. “Laten wij niet pesten, maar elkaar juist liefhebben. Hier bereiken wij veel meer mee”, aldus Santokhi-Seenacherry.

Het ligt in de bedoeling meerdere scholen aan te doen voor motivatiesessies. De kickoff is gegeven op Mulo Schotelweg.

11 REACTIES

 1. Heel mooi initiatief van de first-lady. Geef de kinderen ook door om op eigen kracht iets op te bouwen in het leven. Want niet iedereen zal de kans krijgen voor family and friends benoemingen later in hun leven.
  gemodereerd

 2. Er zijn in Suriname vele mensen, die de First LAdy van suriname veel leed en verdriet hebben bezorgd en of jaloers op haar zijn. Deze vrouw was goed bezig om rechter te worden en zie wie haar hierin heeft tegen gewerkt. En ook anderen doen dat.

  Houden jullie daar onmiddellijk mee op. Als anderen dat met jullie en of je familie, kinderen zouden aandoen, dan zal je merken wat het is.

  Power voorde First Lady van Suriname, die ondanks dat haar rug recht houdt en door gaat met het beste voor Suriname te doen en zich te handhaven.

  Nemen jullie een voorbeeld aan haar en halen jullie het beste uit jullie leven, zoals zij dat ook doet.

  De Surinamers die het gedaan hebben of doen, moeten zich diep schamen.
  gemodereerd

 3. En nu nog de kinderen wijs maken dat het raciale gedoe, ook achterwege te laten als
  ze daarmee bezig zijn. Iederéén die in Su geboren is, is een Suriname (r) se punt
  uit. ”Geen rassen scheiding, we leven niet in Zuid Africa”. Daar is het wettelijk ook al
  afgeschaft, het wordt nog niet totaal begrepen door sommige domme blanken!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 4. Kunnen jullie het filmen?? Lachen is gezond. Ook in DNA kan ze dat gaan doen.
  Vergeten dat ze die indiaan van kwama uit hebben gelachten??
  De school moet zelf hierover praten. Elke juf met haar klas.
  gemodereerd

 5. Pestende kinderen worden vaak door hun ouders zelf minachtend behandeld.
  Pestende volwassenen zijn hun kindertijd nooit ontgroeid.
  De gepesten zijn vaak gesloten introverte mensen.
  De pest is al lang voorbij, maar pesterij nog lang niet.
  gemodereerd

 6. eigen + mening , jij voelt jou wel aangesproken he , was jij altijd die pester bij jou op de school , maar uit eindelijk hebben ze jou gepakt , en als jij deze first lady wil vergallen , kijk dan eens terug toen jou first lady rond liep met familie en vrienden , maar nooit iets om kinderen gegeven, alleen maar stoer doenerij
  gemodereerd

 7. ach Jacko , jij hebt gelijk die blanken zijn dom , maar velen van ons hier in Suriname zijn ook dom dat we in 1980 niet hebben opgetreden tegen die coup pleger en hem nog de kans gaven dat die massamoordenaar 10 jaar lang (2010-2020 ) ons heeft beroofd , ons heeft vernederd en ons arm heeft gemaakt , nou wij kunnen jou eerlijk zeggen dat de blanken ons in de jaren 1960 tot 1975 veel hebben geleerd en ook veel samen deden , werken , leren en ook feesten , echt een mooie tijd , maar na 1975 was het opeens of iedereen voor zich zelf stond heel raar , maar de gezelligheid en samenhorigheid was snel verdwenen , vele Nederlanders gingen terug naar hun land en vele Surinamers gingen naar Nederland om het beter te krijgen dan hier , wij waren niet te machte om ook daar heen te gaan , we werkten hier hard zodat we toch goed konden rond komen , maar Jacko we missen die Nederlanders , ze waren juist niet dom , maar wij Surinamers waren dom , gelukkig hebben wij nog vele contacten met de Nederlanders daar die nog in leven zijn.
  gemodereerd

 8. Wan sma tek eng energie typ langa langa: voorbeeld aan haar nemen?

  Mo probeer: soort owroe man anga foeroe moni en gelegenheid foe kon na foeroe monie, ab zin in wan nog geen 50er? Kunnen we trouwen onder huwelijkse voorwaarden. Jij slaapt in de linkse vleugel, en ik in de rechtse. Wanneer ik met je in het openbaar moet verschijnen, moet ik eerst een paar cocktails achteroverslaan, zodat ik je stevig vast moet houden, mek mi no fadong.

  Soema e meld eng aan?
  gemodereerd

 9. A kies titel, a kies wan soort wapen srefi, lek eng na Máxima off Camilla, in het geheim dan wel. Niemand heeft het daar nog over, aangezien het constitutioneel niet mag. Soort ondersteuning am kies moro?

  Moet het volk voor haar rechtenstudie betalen? Laat Guyana dat voor haar regelen en haar hierin ondersteunen. Rommel
  gemodereerd

 10. Asha 22 februari 2022 Bij 11:47
  De kinderen kunnen pas goed luisteren en begrijpen als elke dag thuis brood op tafel is. Haar man heeft het brood van deze zielige kinderen afgepakt en zijn luxe vakantie met het geld van het volk betaald.
  ===========================================

  Zoals vele Surinamers verwart men de huidige President van Suriname met zijn voorganger die het land in chaos en ellende heeft achtergelaten.

  Ach ja, ieder z’n ding.
  De vorige first lady hield zich voornamelijk bezig met het op en neer rijden over de Bouterse highway en de gelden van de inmiddels beruchte waka pasi.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.