Advocaat Nibte pleit heler in diefstalzaak Emanuel Pinas vrij

9
Emanuel Pinas
Emanuel Pinas.

Kamlesh K., die als heler is aangemerkt bij de diefstal in de woning bij de penitentiaire ambtenaar Emanuel Pinas, is dinsdag op verzoek van zijn advocaat Maureen Nibte in vrijheid gesteld. Op maandag 21 februari diende de raadsvrouw een verzoek in op basis van artikel 54A voor haar cliënt, waarmee het OM akkoord ging. Zij stelde de verdachte vandaag onmiddellijk in vrijheid.

Kamlesh werd op 18 februari 2022 in het belang van het onderzoek in verzekering, aangezien hij verdacht werd van heling en overtreding van de vuurwapenwet. Volgens de raadsvrouw bekend haar cliënt een vuistvuurwapen onder zich te hebben gehad, zonder in het bezit te zijn van een vuurwapenvergunning. Inmiddels is het vuurwapen door de politie in beslag genomen.

Het Hof heeft dan ook een vaste gedragslijn dat de verdachte, nadat het vuurwapen in beslag is genomen, de verdachte in vrijheid wordt gesteld, immers is er met het vuurwapen geen strafbaar feit gepleegd. 

Met betrekking tot de heling gaf de verdachte aan dat hij enige tijd terug is benaderd door zijn ex-werknemer Clarence. Clarence gaf hem aan dat hij in financiële nood verkeerde en dat hij graag zijn horloge als onderpand zou willen belenen bij Kamlesh. Hij gaf Clarence USD 100, en liet het horloge op zijn kantoor.

Volgens de verdachte heeft hij het nimmer aangetrokken. Hij is een ondernemer en heeft absoluut geen behoefte om gestolen goederen te kopen. Toen Clarence het horloge als onderpand aanbood, had Kamlesh dan ook op geen enkele wijze argwaan. Indien hij ervan op de hoogte was dat het horloge van diefstal afkomstig was, had hij dit nooit en te nimmer als onderpand genomen bij Clarence. 

Volgens de raadsvrouw heeft haar cliënt geheel te goeder trouw het horloge als onderpand genomen bij Clarence. Het horloge is inmiddels ook al afgestaan aan de politie. Verder gaf Nibte aan dat haar cliënt enorm veel schade lijdt door zijn opsluiting. Hij is als aannemer bezig met diverse bouwprojecten.

Indien de detentie van hem voort duurt, komt hij in gedrang met deadlines van zijn lopende bouwprojecten en loopt hij kans op forse boetes, voortvloeiende uit de overeenkomsten. Bovenal is Kamlesh nimmer met justitie in aanraking gekomen. Na kennis te hebben genomen van de inhoud van het verzoek stelde het OM de verdachte vrij. 

9 REACTIES

 1. Uitstekend. Zo ga je om met verdachten in een rechtszaak. Wie onschuldig is wordt vrijgelaten
  alleen de echte schurken vluchten en worden verdedigd dat ze er goed aan doen om te vluchten.
  gemodereerd

 2. Zijn de verhoortechnieken e.a. procedures niet aan een update en aan verbetering toe ?

  Kan Nederland hier ook bijscholing verlenen ?

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 3. Is deze Mr: M.Nibte zo’n wereld advocaat, of werkt ze met bakroes ???
  Ze krijgt bijna iedereen vrij van de bajes, voor de verdachten klasse.
  Maar voor de benadeelden is het zwaar knudde. Het kan ook zijn
  door haar verschijning. Ik ben in 2013 nog bij de uitvaart geweest van
  haar oom die Hoofd inspecteur was bij de KPS. ”Briljante Coronianen zijn
  het”

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 4. Op Apintie wordt er reclame gemaakt voor een 18 karaats Rolex voor us 6000 ik vraag me steeds af of de herkomst getjekt is.
  gemodereerd

 5. Jacko , die M. Nibte heeft aanzien bij de rechterlijke macht , maar haar zus J. Nibte ook advocaat ( ken jij haar ) was een tijdje geschorst , iets met een te hoge vergoeding die ze aan een cliënt vroeg , van die hebben we nog nooit gehoord of zij een van haar cliënten heeft vrij kunnen pleiten.
  gemodereerd

 6. Kamlesh z’n bouwprojecten komen in gedrang als hij niet vrij is.

  Hout stelen van mama dotie en verschepen met, #dure lading ertussen#, typisch weer hoor. Een hardwerkende Surinamer
  gemodereerd

 7. Ze is waarschijnlijk gewoon een topadvocaat. De nieuwe Moszkowicz van Suriname. Die ouwe gek die Bouterse helpt heeft zn beste tijd gehad en valt niet over t te praten. Wees er trots op Suriname je weet maar nooit in wat voor rechtszaak het land nog eens in beland.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.