Vandaag persconferentie over versoepeling COVID-19 maatregelen Suriname

3
corona maatregelen

De Surinaamse regering houdt vanmiddag om 17.00u een speciale regeringspersconferentie met betrekking tot de aanpassing van de COVID-19 maatregelen in Suriname. Het zou gaan om een versoepeling van de regels.

Bij deze speciale persconferentie zitten naast het Outbreak Management Team en de directeur van Volksgezondheid, Rakesh Gajadhar Sukul, namens de regering ook ook vier ministers aan. Het gaat om Amar Ramadhin (volksgezondheid), Marie Levens (onderwijs), Kenneth Amoksi (justitie en politie) en Albert Ramdin (buza).

De aanpassing komt op het moment dat de coronacijfers lijken te dalen. Zaterdag werd duidelijk dat er op dit moment 28 personen in het ziekenhuis liggen en 8 op de intensive care. Verder zijn er ‘slechts’ 52 nieuwe gevallen geregistreerd; een maand geleden waren dat nog meer dan 1.000.

Naar verwachting zal bekend gemaakt worden dat de avondklok vanaf maandag wordt opgeheven. Dit was enkele dagen geleden reeds aangegeven door president Santokhi. Ook zullen scholen weer normaal open gaan. Hoe het zit met feesten en andere bijeenkomsten is nog niet bekend. Surinaamse artiesten houden maandag ook zelf een persconferentie over ‘hoe verder’, gegeven de nieuwe maatregelen.

De COVID-19 persconferentie zal zondag 21 februari via zoom te volgen zijn en start omstreeks 17:00u.

UPDATE:De Communicatie Dienst Suriname heeft laten weten dat er een aanpassing is en schrijft: Om eventuele onduidelijkheden te voorkomen, is besloten om het format van de persconferentie van vandaag aan te passen. Ten eerste wordt het aantal sprekers teruggebracht naar drie t.w.; de minister van Volksgezondheid, de minister van Justitie en Politie en een vertegenwoordiger van het Outbreak Managementteam. Ten tweede zal de persconferentie nu fysiek gehouden worden, i.p.v. virtueel. De nieuwe locatie is nu: in de vergaderzaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS).

3 REACTIES

  1. Waarvoor persconferentie met al de ministers??? Hebben deze gasten geen werk?? Weet je hoeveel toiletten op scholen stuk zijn?? Waarom geen wasbakken en zeep vr de leerlingen?? Ontsmettingsmiddel voor scholen.
    De bermen nabij scholen schoonmaken, het verkeer en criminelen in de buurt van scholen in de gaten houden
    En covidteam is voldoende om de regels te vertellen. Op tv en nieuwssites.
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.