Sluisdeur te Alkmaar na 10 jaar vernieuwd

7
Sluisdeur te Alkmaar na 10 jaar vernieuwd

Het Surinaamse ministerie van Openbare Werken heeft sedert het aantreden van minister Riad Nurmohamed de service en renovatie van sluizen en gemalen weder opgepakt. In dit kader zijn ondertussen een aantal sluisdeuren vervangen die niet meer voldeden aan de nodige eisen.

In 2021 is het startsein gegeven om de sluisdeur te Johanna Margaretha in het district Commewijne te vervangen. Sindsdien zijn een aantal sluisdeuren vervangen. Op woensdag 16 februari 2022 was de sluisdeur te Alkmaar-West in Commewijne aan de beurt.

Afdeling Sluizen, Gemalen en Kanalen van het ministerie van Openbare Werken is al geruime tijd bezig sluisdeuren te vervangen in Commewijne. Na Johanna Margaretha werden de sluisdeuren te Goede Vriendschap, Kronenburg, Bindadiensluis en Sewsluis vervangen.

Na bijkans 10 jaren is de sluisdeur te Alkmaar vernieuwd. Deze verkeerde reeds jaren in een zeer slechte staat. Na het verrichten van lapwerkzaamheden door de jaren heen kon de sluisdeur intact worden gehouden. Het OW-ministerie is de donateurs zeer erkentelijk voor de genomen initiatieven, voornamelijk in het district Commewijne, alwaar een aantal sluisdeuren met behulp van donaties gerenoveerd of compleet vernieuwd zijn.

De sluis van Alkmaar ligt op een zeer cruciale locatie die zorgt voor de ontwatering van een gebied van ruim 250 hectaren. Het departement van het ministerie in het district Commewijne werkt er heel hard aan om stapsgewijs alle sluisdeuren te inspecteren in het district. Indien nodig zullen de sluisdeuren worden gerenoveerd worden.

7 REACTIES

 1. Waarom pas na 10 jaar, kon de toenmalige regering dat niet doen ????
  Nee, want anders konden ze niet zuipen in Ocer, en de mee vreters
  konden dan ook niet vreten !!!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. Na 10 jaren vernieuwd door donaties…Dus hiervoor was een donatie nodig?!?

  Schijnbaar is de economie nu alleen nog op de rails door donaties, ondanks dat het land qua grondstoffen, vruchtbaar grond, gunstig klimaat en géén overbevolking zichzelf zou moeten kunnen ontwikkelen zou je zeggen.
  gemodereerd

 3. Dus na 10 jaar was de vorige niet meer goed??
  Als je zegt na 10 jaar vernieuwd wilt dat zeggen dt er een nieuwe was 10 hr terug en nu al niet meer goed. Nurmohamed kijk in de omgeving van scholen en vraag je af hoe kinderen moeten lopen als ht trottoir overwoekerd is. Ik weet niet of ht anton de komstraat is mr nabij Glo drambrandersgracht. Ht trottoir tot halve meter op de weg, bos. Waarom mkt niemand foto’s daarvan??
  gemodereerd

 4. een nederlander , , van de 17 miljoen Nederlanders , weet jij niet dat de vorige regering geen onderhoud pleegde aan wegen , gebouwen , sloten , beken en rivieren en aan sluizen en dat geld gebruikt werd voor zelfverrijking , en dat ze met de regering wisseling , deze regering een schuld van wel 50 miljard US Dollars heeft achtergelaten , nou dus geen geld voor onderhoud , laten wij als de echte Surinamers blij zijn dat er gedoneerd wordt om stapgewijs onderhoud te plegen
  gemodereerd

 5. debby , jij zit aan de drugs , jou reactie slaat nergens op , en iedereen hier op WTK zou dat ook zeggen , lees jij wel je reactie voor dat je hem plaatst
  maar deze sluisdeur en nog veel meer sluizen zijn nu al onder handen genomen door mensen die werken voor het land
  het klopt dat zede vorige 10 jaar niets gedaan hebben
  gemodereerd

 6. WAT
  20 februari 2022 Bij 01:09
  een nederlander , , van de 17 miljoen Nederlanders , weet jij niet dat de vorige regering geen onderhoud pleegde aan wegen , gebouwen , sloten , beken en rivieren en aan sluizen en dat geld gebruikt werd voor zelfverrijking , en dat ze met de regering wisseling , deze regering een schuld van wel 50 miljard US Dollars heeft achtergelaten
  ====================
  Weet jij wel hoeveel geld 50 miljard US-dollars wel is professor.
  gemodereerd

 7. De minister van OW zit op de verkeerde plek. Het enige waarin hij steeds uitblinkt is een vingerwijzing naar 10 jaar terug. Wat heeft hij in de bijna meer dan anderhalve jaar zelf uitgevoerd. Zelf eenvoudige onderhoud kan hij niet laten uitvoeren. Voor de bouw van toiletten in Nickerie heeft hij het werk uitbesteed aan derden. Wat doen de medewerkers van OW in feite. De bouw van de toiletten in Nickerie zou eigenlijk zijn grootste werk zijn geweest als minister als hij dit niet had uitbesteed. Ik zou hem willen adviseren, ga lekker onderwijs verzorgen op de universiteit, dat deed je wel heel goed. Minister van OW is te hoog gegrepen voor jou.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.