Mexico verplettert Surinaamse vrouwenvoetbalselectie met 9-0

12
Suriname-mexico vrouwenvoetbal

Mexico heeft donderdagavond de vrouwenvoetbalselectie van Suriname een enorm pak slaag gegeven. In Mexico gingen de Surinaamse dames met 9-0 ten onder bij de start van de pre-WK-kwalificatiewedstrijden.

Voor het eerst werden diaspora spelers opgesteld in een officiële interland van de Surinaamse vrouwenselectie. Ondanks de versterking had Suriname niets in de melk te brokkelen.

Suriname zit samen met Mexico, Puerto Rico, Anguilla en Antigua en Barbuda in groep A. Dinsdag speelt Suriname thuis tegen Anguilla.

De wedstrijd is hier terug te zien. Bekijk hieronder een samenvatting van de doelpunten.

12 REACTIES

 1. Hoogte verschillen kunnen ook een rol gespeeld hebben bij deze wedstrijd, want het land vd Inca’s ligt op hoge gebergten in Midden – Amerika. De spelers uit Suriname komen uit de laag gelegen gebieden vd Kuststrook vd Wilde Kust en de diaspra komen uit het hol land onder de zeespiegel.

  Om op hoog gelegen gebieden ver boven de zeespiegel te hollen moet je niet alleen sperballen hebben als van een bison, maar ook de longen van een renpaard. De Inca’s weten daar alkes van.

  Natuurlijk zal het van nog meer zaken afhangen als het om het voetballen en goed op elkaar ingespeelde teamspelers, samenspel van aanvallen, doelpunten maken en verdedigen gaan, maar als men met deze zaken geen rekening houdt kon men maar liever thuis zijn gebleven.

  Weer blijkt dat de leiding van het vrouwen voetbal team, de Olympische gedachten, mee doen belangrijker is dan winnen op na houdt.
  gemodereerd

 2. Correctie:
  Inca’s moet zijn Azteken,
  sperballen moet zijn, spierballen,
  gaan moet zijn gaat,
  gemodereerd

 3. Dit is een leermoment! Om successen te behalen moet je eerst weten hoe het voelt om te verliezen! Voetje voor voetje komt het Natio vroeuwen team er wel! “Bribi na krakti”!
  gemodereerd

 4. Luku den dyimi dan.
  Pre-WK-kwalificatiewedstrijden spelen met deze tanta’s.
  En ze dachten te winnen van een van topteams van de wereld.
  gemodereerd

 5. @Rodje “Bribi na krakti” ma a krakti ne kon nanga den 2de of 3de hands spelers foe a diaspora.
  gemodereerd

 6. @Rodje
  Goed verwoord, voetje voor voetje.
  Een team in elkaar stampen in een periode van enkele weken kan nooit goede vruchten afwerpen. Gewoon een (zoveelste) snoepreisje.
  Een goeie voorbereiding vergt vooral tijd ( maanden, vaak jaren).
  gemodereerd

 7. Tje potie wat zielig, hadden de dames van Suriname wat beters verwacht dan. Resultaat valt nog mee. Zelfs de heren onder leiding van Menzo zijn niet opgewassen tegen deze cactus-eters.
  gemodereerd

 8. @ Passant
  Wat is dit voor een zwak excuus nou weer over het hoogteverschil tussen Suriname en Mexico. Hoogteverschil doet wel degelijk iets met het lichaam, maar dan moet men wel 2000 meter boven zeespiegel zijn om het verschil te kunnen merken en de stadion waar de dames tegen Mexico voetbalde was in de stad ‘San Nicolás de los Garza’. Dit Mexicaans stad ligt 512 meter boven zeespiegel.

  Paramaribo ligt 3 meter boven zeespiegel en op andere niet-bergachtige Surinaamse gebieden niet hoger dan 200 meter.
  Kortom dit hoogteverschil excuus slaat nergens op!

  Het komt er gewoon op neer dat de dames meer moeten trainen en de Surinaamse regering meer moet investeren om een goede prestatie te realiseren in de wereld van sport. Dames en heren roepen uit Diaspora maakt geen groot verschil en al zeker geen blijvend succes als de Surinaamse regering lak heeft aan eigen waardering, behoud en cultuur.

  Het Surinaamse dameselftal zag er grotendeels zwaarlijvig uit met een behoorlijk aanwezig buikvet, terwijl de Mexicaanse dames er sportief uit zagen die er een streng dieet op na volgen. En dan ook nog eens het volkslied zingen en alsluiten met ‘Wi sa fiti gi Sranan’. Kijkend naar dit lijkt het alsof zij juist niet willen ‘vechten’ voor hun land.

  Ik wil de Surinaamse dames geen tekort doen, maar kijkend naar de zwaarlijvigheid tussen de Surinaamse en Mexicaanse dames en het 9-0 verlies is dit een behoorlijk vernedering dat niet zomaar aan de kant kan worden geschoven. SVB moet zelfkritisch worden.
  gemodereerd

 9. Er is hier duidelijk sprake van pikie plei. De dames zijn duidelijk ongeoefend het veld opgegaan.
  Om een wedstrijd te winnen moet men goed beslagen ten ijs komen. Dus flink oefenen, elkaar niet alleen kennen maar ook weten wat hun spelniveau is. Goed kunnen samenspelen met elkaar. Kortom een team zijn. Met dit verlies bewijst Suriname dat goede individuele spelers bij het ontbreken van de juiste teamgeest kunnen veranderen in slechte teamspelers en alleen met een team kan je winnen.
  gemodereerd

 10. Dan moet jij je maar verdiepen in sporters die op grote hoogten gaan trainen en kijken naar hun sportprestaties afgezien op andere gebieden waar je ook goed in moet zijn, zoals ik in mijn vorige posting heb aangegeven.

  Duurlopen, fietsen, bergbeklimmers, enz. Dan ga je het verschil merken tussen sporters die op lagere hoogten, landen trainen met deze sporters.

  Het is bewezen, dus waar praat jij over. Je zal over merken of je spierballen nodig hebt en goede uithoudingsvermogen. Denk toch logisch na of is dat zo moeilijk.

  Wat is zwaarder in lage landen duurlopen of op grote hoogten duurlopen, sporten, fietsen, enz, wandelen?, Waar eist het meer kracht, uithoudingsvermogen, sneller vermoeid worden, enz om over dezelfde afstanden te gaan?
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.