Dienstwapen Emanuel Pinas gevonden bij heler; drie aanhoudingen

4
Emanuel Pinas
Emanuel Pinas.

Drie mannen zijn aangehouden omdat zij aandeel hebben bij de inbraak in de woning van penitentiaire ambtenaar en artiest Emanuel Pinas. Twee van hen hebben ingebroken in het huis om een tas met dienstwapen en bijkans SRD 25.000 uit de woning aan de Halmrupsweg in Wanica weg te nemen. De derde verdachte is de heler.

De drie verdachten zijn door Recherche Midden aangehouden en in verzekering gesteld. Het weggenomen dienstwapen is teruggevonden.

Uit onderzoek blijkt dat criminelen de woning via het keukenraam betraden. Het dievenijzer van het raam is losgemaakt. Eenmaal in de woning hebben de daders ook gebruikt gemaakt van de keukendeur.

Volgens de penitentiaire ambtenaar sliep hij in de woonkamer en merkte hij niets op van de inbraak. Zijn schoudertas plaatste hij aan de zijde van zijn hoofd. Toen hij wakker werd, kwam hij tot de ontdekking dat de tas was weggenomen.

Aanvankelijk waren vier mannen aangehouden van wie een is heengezonden, omdat hij geen aandeel bij de inbraak heeft. 

Lees ook

4 REACTIES

 1. het land pinaart
  maar overal lopen er mensen met tassen met duizenden srd’s?
  bij een inbraak overval of dergelijke worden er duizenden srd’s buitgemaakt?
  wie gelooft dat allemaal nog?
  hoe licht je de verzekering e.d. op
  gemodereerd

 2. Heeft hij dan geen wapenkast in zijn woning of is dat niet nodig als je een dienstwapen draagt?

  De inbrekers kon dus heel gemakkelijk bij zijn dienswapen komen, gelukkig dat het geen (kleine) neven en nichten, kids, derden van hem zijn die het in handen gekregen hadden op een onbewaakte moment. Stelt u zich een voor wat er dan zou gebeuren bij een ruzie in zijn woning.

  Zijn superieuren en de politie moeten hem stevig aan de tand voelen op informatie van de inbrekers waar ze het dienstwapen in zijn woning hebben aangetroffen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.