Onderzoek naar door penitentiaire ambtenaren ingeleverde attesten

8
huisarts

In Suriname is een onderzoek gestart naar aanleiding van attesten, die door enkele penitentiaire ambtenaren zouden zijn ingediend na ziekte. Deze attesten, zijnde schriftelijke verklaringen die als bewijs dienen, blijken uitgeschreven te zijn door een arts die al meer dan 5 jaar geleden is overleden.

De penitentiaire ambtenaren waren enkele dagen afwezig aan het werk, wegens ziekte. Bij terugkomst leverden zij attesten in van arts J.C. Het is echter gebleken dat deze arts nimmer dergelijke attesten zou kunnen uitschrijven, omdat hij reeds lang is overleden

Ook is niet gebleken dat een andere arts met een soortgelijke naam een huisartsenpraktijk in Suriname uitoefent. Het vermoeden bestaat daarom dat het om valse attesten zou gaan.
 
De penitentiaire ambtenaren die deze hebben ingediend, zullen zich moeten nu moeten verweren.


8 REACTIES

 1. Verweren?????????
  Waarom niet gelijk op non actief stellen en daarna oneervol de laan uit sturen dit als onderdeel van de herstructurering van de Penitentiaire dienst.
  Wat een farce om zo op te treden. In het bedrijfsleven moet je gelijk je kuierlatten nemen en worden je gegevens bij PZ (HR) gelijk doorgehaald.
  gemodereerd

 2. Alle penitentiaire ambtenaren die zich hieraan schuldig hebben gemaakt, dienen op staande voet te worden ontslagen. Dit op grond dat ze een eed of gelofte hebben afgelegd en dat ze hiermee dit hebben geschonden. Hierdoor beschikken ze niet meer over goed gedrag en kunnen daardoor niet meer in hun ambt blijven.

  Oprotten. Tijd voor schoonschip maken en hiermee kan een daad worden gesteld voor/door de overheid.

  Zij die dit gedrag ook vertonen of van plan zijn het te gaan vertonen, zijn gewaarschuwd.

  Het probleem van de chaos in Suriname is niet alleen ddb, Neks No Fout, maar ook door de gebrekkige opleiding van grote groepen Surinamers en de vele etniciteiten die zich niet houden aan de dominante normen en waarden of deze niet kennen van Suriname. Hierdoor is het gedrag van deze groep Surinamers, vaak laag geletterden, ook de oorzaak dat er veel rotzooi plaats vindt in de Surinaamse maatschappij. Een goed voorbeeld hiervan zijn de Marrons die zo uit het oerwoud kwamen en midden in het leven van Paramaribo Suriname terecht komen/kwamen. Ze weten niet hoe het hoort. Wat voor hen gold/geldt, is voor grote delen van alle etniciteiten van Suriname van toepassing.

  Hoe hoort het, komt voor een groot deel door gebrekkige scholing, hoe meer diploma’s je hebt, hoe beter het gedrag van zo iemand zal zijn, zijn vak kennen en de geldende omgangsnormen en waarden, keurig gedrag , et cetera, Kortom je op de juist wijze gedragen in de maatschappij en je aan de regels houden en deze toe te passen en rekening houden met anderen, enz en de maatschappij, de omgang volgens de geldende regels/wetten, et cetera verloopt.

  Grote groepen Surinamers zijn laag geletterd en hierdoor weten ze niet hoe hoort het? De westerse gedrag, zeden en gewoonten, kleding, is de norm hoe het hoort. Wat kan en wat kan niet in de maatschappij en tussen anderen en de plaats waar men is, enz

  Zie:
  – grondwet,
  – DNA,
  – Trias Politica,
  – de Nederlandse taal/ Algemeen /Beschaafd Surinaams- Nederlands,’
  – Christelijke Geloof en feestdagen, hoe wel van andere etniciteiten ook een plaats hebben gekregen,
  – klederdracht,
  – et cetera, et cetera, et cetera.

  Deze cipiers kunnen niet gehandhaafd blijven, omdat dit precedent schept en dat kan en mag niet bij de overheid, cq penitentiaire ambtenaren. Ze hebben bewezen dat ze ongeschikt zijn voor dit werk en geven hiermee een zeer slecht gedrag en voorbeeld aan derden, de maatschappij.
  gemodereerd

 3. Oh mijn geboorteland, want ben je toch diep gezonken….deze ambtenaren hebben zich schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte. Dat moet zijn op staande voet ontslag en vervolging door het OM.
  gemodereerd

 4. Heel mooi wat passant schrijft.
  Dat ze een scholing moeten. Pi heeft scholing.
  Dat er een paar niet behoorlijk functioneren.
  Hoe meer hersen hebben hoe computer te zijn.
  Ik hoef geen voorbeeld te noemen. En de armen onder ons die boeten. Ik noem ze zakkenvullers. Dat ze zich kunnen vertonen, daar moet men beginnen met opruimen.
  gemodereerd

 5. Stelling van Kwakoe: In Suriname is alles, wat elders onmogelijk is, mogelijk. Dus dat overlevende weer levend worden verbaast mij niet.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.