LVV start met oornummeren runderen en varkens

8
LVV start met oornummeren runderen en varkens

Het directoraat Veeteelt van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is gestart met de uitvoering van een pilotproject Identificatie, Registratie en Traceerbaarheids systeem (IR&T-systeem) die in samenwerking met de Food and Agriculture Organisation (FAO) wordt uitgevoerd.

LVV-onderdirecteur Veeteeltkundig Onderzoek en Ontwikkeling, Gerald Tjon A San vertelt dat de pilot in het district Wanica wordt uitgevoerd. Er zijn 30 rundvee- en varkensbedrijven in dit district geïdentificeerd. De eigenaren van deze veehouderijen en kweeklokaties worden geregistreerd.

Daarnaast worden de runderen en varkens geïdentificeerd met een uniek oornummer van kunststof, aangeschaft door de FAO. Deze nummers worden, gelet op de aspecten van dierenwelzijn, op de dieren aangebracht door hiervoor opgeleidde veeteeltvoorlichters van Suriname in de ressorten.

Het ministerie verwerkt vervolgens de verkregen gegevens van de individuele dieren en bedrijven in hun datasysteem. Elke diersoort heeft een andere kleur oornummer welke pas na 5 jaar weer vrijkomt.

De planning is om de eerste 6 maanden na de uitvoering van dit pilotproject landelijk assistentie te verlenen aan bedrijven die nog niet geregistreerd zijn, meldt LVV.

8 REACTIES

 1. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  LVV start met oornummeren runderen en varkens

  Dat is Unique in Suriname.
  Na de Runderen, Varkens en Geiten op 4 poten, gaan ze de EZELS in DNA ook voorzien van (OORNUMMERS)?

  Ook veel van die gasten buiten het parlement krijgen een OORNUMMER.
  Krijgt de Vicepresident ook een OORNUMMER?
  gemodereerd

 2. Wat zielig voor die arme beestjes met een gat in beide oren. Die kleine op de foto ziet er niet zo happy.
  gemodereerd

 3. Men mooe niet vergeten dat alles wat met dieren wordt gedaan, vroeg of laat ook met mensen wordt gedaan. Dus straks loopt u of uw (klein)kinderen ook rond met een ID-nummer aan uw oor. Hoewel Klaus Schwab van het WEF liever een chip onder uw huid heeft. Want daar kan uw hele kerfstok op.
  gemodereerd

 4. Ja, als het kalf, koe of stier verdronken is, dempt men de put.
  Dus geen beroemde koeien of stieren meer in Suriname
  gemodereerd

 5. Ze kunnen het DNA leden gelijk meenemen, dan weet het volk met wie ze te maken hebben ! Maar wel met de juiste politieke kleur uiteraard, paars voor de N..P etc etc!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 6. vee in diverse distrikten zorgen voor problemen vanwege hun eigenaars.
  met de oornummers kan de schade verhaalt worden op deze lamzakken die schijt hebben overal aan.
  werkt ook diefstal en illegaal transport tegen
  met oornummers kan ook het welzijn van de dieren in de gaten gehouden worden
  gemodereerd

 7. dikkedeur weet jij wie die lamzakken zijn , nou die zelf oorbellen in heeft ( is toch ook een gaatje gemaakt in hun oorlel , of in hun neus , of in hun trots ( geslachtsdelen) , nou deze koeien of varkens merken dat niets van en het lijkt er op of ze ook naar een feestje , maar weet jij dat de de duitsers in de tweede wereld oorlog de joden geen oornummer gaven , maar ze brand merken die mensen met een nummer , wie zijn er dan slechter van afgekomen , dus noem nooit de joden vee
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.