Hof stelt vijf verdachten in afzonderlijke zaken in vrijheid

4
Gevangenis
Voorbeeldfoto

Vijf verdachten in vier afzonderlijke zaken gingen gisteren op Valentijnsdag, hun vrijheid tegemoet. Hun advocaat Maureen Nibte had het Hof van Justitie in Suriname verzocht op basis van artikel 61 strafvordering om de aanhouding van haar cliënten op te heffen. Alle vijf verzoeken van de raadsvrouw werden door het Hof ingewilligd. 

Een van de cliënten, Eldjero G., was op 21 januari 2021 aangehouden wegens seks met een minderjarige. Hiervoor kreeg hij een gevangenisstraf van 1 jaar en zes maanden onder aftrek. De veroordeelde was het echter niet eens met het vonnis van de kantonrechter en ging in beroep. Tot op heden is zijn zaak in Hoger Beroep nog niet aangevangen. Intussen heeft G., reeds tweederde van zijn straf uitgezeten. 

Ook Bianna A., die terzake diefstal een celstraf van vier jaar en drie maanden opgelegd kreeg, heeft intussen ook tweederde deel van het opgelegd vonnis uitgezeten. 

Abryan V., die vijf jaar moest brommen voor overtreding Wet Verdovende Middelen wordt eveneens in vrijheid gesteld.

Mr. Maureen Nibte

De broers Timothy en Donovan T., worden tesamen met zeven verdachten, waaronder drie politiemannen, verdacht van gemeenschap met twee minderjarige meisjes. De meisjes waren van huis weggelopen en werden aangetroffen in de woning van een van de agenten. Beide broers T. hebben steeds met klem ontkend zich schuldig te hebben gemaakt aan de strafbare feiten.

Advocaat Nibte had op 17 januari 2022 aan de kantonrechter verzocht om haar cliënten in vrijheid te stellen, welk verzoek door de rechter werd afgewezen. De raadsvrouw stapte met hetzelfde verzoek naar het Hof, waar de cliënten van Nibte onmiddellijk in vrijheid werden gesteld.

Het Hof gaf de raadsvrouw gelijk en stelde de gebroeders onmiddellijk vrij. Deze strafzaak, waarin in totaal negen verdachten zich moeten verantwoorden wordt op 24 februari voortgezet bij de kantonrechter.    

4 REACTIES

 1. Net me opo a bericht dan mi denki, a moes foe de a sma f mi. En jawel hoor, Ms. social distance tifi strikes again.

  No aw mek foto met gesloten mond😁
  gemodereerd

 2. foei , Het Surinaamse Hof loopt achter die nibte aan , is zij zo bijzonder voor het Hof , dus ze beschermd ook kinderverkrachters , dieven en moordenaars , nou het Hof zal wel bestaan uit bouta lovers , een schande voor Suriname , dit gaat straks de hele Wereld over en Suriname wordt dan weer een ongelooflijke republiek , waar men geen zaken meer wilt doen
  gemodereerd

 3. Nou Nibte, je mag weer trots zijn…je hebt weer een paar dieven, pedo’s en droga-mangs vrij gekregen. In su gaat alles op z’n Surinaams….zo traaaaaag.
  Criminelen ontlopen hun straf omdat het allemaal zo lang duurt bij het OM. Hoogst aannemelijk komen ze daar handen tekort om de metershoge dossiers aan te pakken.
  Dat e psa na ini Suribabwe!
  gemodereerd

 4. Zeg wat je wil, ze is een verdomd goede strafpleiter, die uitstekend werk verricht. De partijen voor wie ze dit moet doen, dat is minder.

  Moni oen ne discrimineer, no wan fasi
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.