Freek Vonk met vliegtuig opgehaald voor behandeling in Paramaribo

12
Freek Vonk met vliegtuig opgehaald voor behandeling in Paramaribo
Freek met piloot Dave Overeem - foto (c) Dave Overeem.

Freek Vonk, die gisteren aan zijn hand gewond raakte door een stekel van een vis, is vanmiddag teruggevlogen naar Paramaribo. Op de foto staat hij samen met de Surinaamse piloot Dave Overeem, die Freek ophaalde waarna ze vanaf Kabalebo richting Paramaribo vlogen.

De TV presentator en bioloog had gisteren een tijgermeerval gevangen. Tijdens het losmaken stak deze hem echter met een van de stekels in zijn borstvinnen in zijn hand. Deze stekels zijn groot, vlijmscherp, keihard en zitten vol met weerhaken. De stekel brak af in zijn hand.

Hij wilde gisteren al naar het ziekenhuis om de stekel operatief te laten verwijderen, maar het was al een bijna donker waardoor hij niet meer opgehaald kon worden uit de jungle per vliegtuig. Vanmorgen was het nog steeds mistig in de jungle dus moest hij wachten tot de nevel was opgetrokken.

Vanmiddag werd hij dan eindelijk opgehaald uit het regenwoud van Suriname en naar Paramaribo gevlogen. Daar zal de stekel in het ziekenhuis worden verwijderd.


12 REACTIES

 1. Ik ben eens, zonder dat de stekel afbrak, gestoken door een kleine Spikrikati/tijgermeerval. De pijn was onvoorstelbaar. Het is daarom niet te bevatten dat Freek, met de stekel in zijn hand, nog zo breeduit kan glimlachen op de foto.
  gemodereerd

 2. Oh is z’n hand. Mie denkie a larve fadon verkeerd.

  San mi ne begrijp foe meneer de natuur toch, na saide den ingi of marron sma no jep eng anga wan natuurlijke, kruiden medicijn, of verband san ben kan mek a stekel kroipi kwa loktoe baka. En dat is jungle. Bizar hè ..

  Ma den tak, a go..
  gemodereerd

 3. Kies joe moi Freek..daar leer je van, onze vissen zijn geen lievertjes die je zonder handschoenen kan pakken en de meervallen zijn totaal niet te vergelijken met die uit de Rio Ebro.
  gemodereerd

 4. Maak geen grapjes met de Wild Live Amimals vd Wilde Kust Amazone Jungle, want die kennen maar een ding, de prooi stevig vastpakken met hun bek en door bijten.

  Het is al vaker bewezen aan de Nederlanders dat de Surinaamse Animals niets anders dan marrons zijn en geen dieren van de Nederlandse Boerderij van boer Harms uit Friesland, Boer de Vries uit Gelderland.

  U bent gewaarschuwd voor de Jungle The Wild Coast Jungle The Jaguar Sleeps To Night.

  Nederlanders Welcome And Beleeft U The Avonturen in het Surinaamse Oerwoud, Planten, bomen zo hoog als flatgebouwen, watervallen, stroomversnellingen, bergbeklimmen, Wilde dieren, Tijgermeervallen, culturen, lekkere voedsel, vuurdans, met pijl en boog schieten, zwemmen in Coca Colakreken, het drinken van Kasiri, nachtwandelingen in het oerwoud,

  Welcome
  gemodereerd

 5. En die arme vis dan!!! Die is toch ook verwondt !! Helaas, die kan niet met helicopter naar het zkhs vervoert worden.
  gemodereerd

 6. Wat deze mensen niet begrijpen is dat Sur vissen hun eigen denkwijze hebben.
  Je kan nog zoveel gestudeerd hebben, wij spelen niet met vissen.
  Beterschap. Ik hoop dat je een goede behandeling krijgt. Oeps jij bent blank en Nederlandse verzekering.
  gemodereerd

 7. Gaat heel slecht met deze larve-eter. De vrouwen lopen steeds weg bij hem. En nu krijgt hij hij een boosterprik van de tijgermeerval.
  gemodereerd

 8. Geen medelijden met deze ADHD aandachtstrekker.

  Laat die beesten gewoon met rust!

  Hij belast alleen maar de gezondheidszorg van Suriname met zijn probleempjes.
  gemodereerd

 9. Die mannis bioloog en heel
  goed waar mee hij bezig is. Wat het onderdeel bh toerisme met Freek Vonk kan doen is hem als ambassadeur van het eco-toerisme van Suriname aan te trekken en the wild luge van SME in Ned EU te promoten.

  Van zijn vakkennis en beroep ons voordeel
  uit halen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.