Anthony Nesty hoofdcoach Amerikaanse WK-zwemploeg

12
Oud zwemmer Anthony Nesty
Nesty als coach bij de Florida Gators

De Amerikaanse zwembond heeft maandag bekend gemaakt dat Anthony Nesty benoemd is tot hoofdcoach van de Amerikaanse zwemselectie voor mannen. Nesty is daardoor de eerste zwarte hoofdcoach van de Amerikaanse WK-zwemploeg ooit, schrijven Amerikaanse media.

De op Trinidad & Tobago geboren Nesty is opgegroeid in Suriname en werd in 1988 een Surinaamse volksheld, nadat hij op de Olympische Spelen in Seoel de gouden medaille wist te winnen op de 100 meter vlinderslag.

Na zijn actieve sportcarrière was Nesty werkzaam in de Verenigde Staten, als coach van het Swim Florida Team in Sarasota. In 2020 verscheen er een boek over hem en in 2021 werd hij door het Southeastern Conference voor het derde jaar op rij gekozen tot Coach van het Jaar.

De Verenigde Staten benoemden hem tot assistent-coach van hun team tijdens de Olympische Spelen in Japan in 2021. En dit jaar mag hij aan de slag als hoofdcoach op de wereldkampioenschappen die van 18 juni tot en met 3 juli in Boedapest, Hongarije worden gehouden.

Foto: Uit dankbaarheid voor zijn welverdiend Olympisch goud in 1988 en zijn onbaatzuchtige inzet voor de ontwikkeling van de zwemsport in Suriname, is Anthony Nesty in 2018 geëerd met een bronzen kop op ‘De Dolfijn’, zijn thuiszwemclub in Suriname.


12 REACTIES

 1. Heel mooi.
  Als je naar Su terug was gekomen was je niet eens voorzitter van de zwembond geworden.
  Ik kijk naar Letitia Vriesde, zij had alles van Su atletiek moeten besturen, maar nee. Hier werken ze met rovers en boeven bij de bonden. Vandaar ons sport niveau
  gemodereerd

 2. De les die Surinamers van Anthony Nesty kunnen leren, is waar je in goed bent moet je blijven doen en hierdoor blijft je naam gevestigd en je zal je handhaven.

  Surinamers, de regeringen moeten ook niet vergeten, dat ze hem ook niet goed hebben behandeld.

  Ondanks dat is hij door blijven gaan in waar hij zich al bewezen had en dat anderen daaruit/daaraan wat kunnen halen/leren.

  Succes Toegewenst Anthony Nesty

  Vertrouwen In Eigen Kunnen
  gemodereerd

 3. Nederland kan een voorbeeld nemen aan Amerika om
  een geboren Surinamer te benoemen in de sport in de hoogste
  zwemsport als coach van Amerika.
  gemodereerd

 4. Alweer een bewijs dat onze toppers het overal beter kunnen doen behalve in eigen land.
  gemodereerd

 5. Anthony Nesty good job.

  kom maar voorlopig niet naar Suriname voordat ze je naam en reputatie onderuit halen .
  gemodereerd

 6. Een “geboren Surinamer” schrijft één of andere onbenul hier. Die vindt het zeker heerlijk om met andermans veren te mogen pronken!
  gemodereerd

 7. appaka,….wat is dat voor onzinnige lulkoek ?????…….wat hebben ze in Nederland met Surinamers te maken ???…..Helemaal NIKS.
  gemodereerd

 8. peppie , inderdaad er zijn hier heel veel nietsnutters , maar die denken het te zijn en dat ze alles beter weten , bijv. de SVB
  gemodereerd

 9. We claim baka. Oen no man pai a man en waarde, oen lib eng. Pot wan bigi gebouw tap a man neng, DAT SREF OEN NE ONDERHOU

  Wanneer was ie vh laatst in Suritje? Nou dan

  On topic: topper jere!
  gemodereerd

 10. appaka , waarom zou Nederland dan moeten doen , Anthony Nesty is hoofdcoach van de Amerikaanse WK zwemploeg , en kan dus niet die functie in Nederland bekleden
  gemodereerd

 11. appaka…..A)…Nesty is GEEN geboren Surinamer(25-11-1967, Trinidad en Tobego)……B)…Nederland MOET helemaal NIKS met Surinamers. Eindelijk eens leren om je eigen broek op te halen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.