VIDEO: Freek Vonk eet larve uit nootje in jungle Suriname

15
VIDEO: Freek Vonk eet larve uit nootje in Suriname
Beeld uit filmpje (c) Freek Vonk

De bekende Nederlandse bioloog en televisiepresentator Freek Vonk was onlangs weer in de jungle van Suriname. En daar liet hij zien hoe je aan iets te eten kunt komen, midden in het bos.

“In de jungle is er altijd wel wat eten te vinden, maar dan moet je wel weten waar je moet zoeken. Dit bijvoorbeeld lijkt een doodnormale noot, maar net als bij een bonbon zit de verrassing van binnen” aldus Freek die een nootje laat zien.

Hij slaat het nootje vervolgens kapot met een steen waarna er een dikke vette larve te voorschijn komt. Volgens hem gaat het om de larve van een kever, die in de omgeving voorkomt.

“De larve zit bomvol eiwitten, ‘jungle eiwitten'”, zegt Freek die de larve vervolgens in z’n mond stopt en opeet. Vermoedelijk gaat het om een larve in een Maripa pit.

Bekijk het filmpje gemaakt in de Surinaamse jungle hieronder:


15 REACTIES

 1. Voor een paar uren energie moet je een hele kom vol eten toch Freek en niet maar eentje. Dus zoek nog meer ‘jungle bonbons’ en maak nog een filmpje.
  gemodereerd

 2. Daarom lopen al die vrouwen weg bij hem. Zelfs Eva Jinek is niet lang gebleven bij deze larve eter.
  gemodereerd

 3. Onze gids te Raleighvallen heeft mij deze larve in maripapitten laten zien en hij heeft ze ook opgegeten. Volgens hem smaken ze naar cocosnoot. Geroosterd of in boter gebakken zou ik ze misschien wel door mijn keel krijgen. Maar levend en rauw? Mij niet gezien.
  gemodereerd

 4. In Suriname verkoopt en eet men stiekem apenvlees, wat juist als bedreigde diersoort word gezien in SU. Daar rept & roert niemand over in SU en dit wat ik zeg is kort gedocumenteerd door Vice Nederland en op youtube geplaatst. Dit clip van 7 minuten heet ‘Apenvlees in Suriname’ en is 2,2 miljoen keer bekeken.
  gemodereerd

 5. Wat een amateurtje zeg, die professor met dubbele ADHD.

  De echte wereldtoppers blijven toch de Chinezen, die eten letterlijk alles.

  Van hele schoonmoeders tot een bordje apenhersenen en als toetje een schaaltje met gefrituurde vleermuizen met een glaasje lijkvocht om het weg te spoelen.

  Ach, een ieder heeft zo zijn eigenaardigheden, je moet het maar lekker vinden, daar gaat het om.
  gemodereerd

 6. iemand heeft um iets verteld en nu zelf doen alsof hij iedereen iets wilt leren?
  wat een koekwaus zeg
  gemodereerd

 7. Beter dit daN die met lepra gevulde buideldier, die men nu NOG STEEDS EET

  A man e sor oen taK un moes bigin njan den p’kien sani. No kba ala bigi poot njang in a jungle. In plaats foe Loekie met wie hij was, en hoe lang.

  Zeuren over een filmpje die al jaren oud is, en die duidelijk over mensen gaat die uit de jungle komen, voegt verder niets toe aan dit verhaal. But okay
  gemodereerd

 8. Gillmore, er is niets fout aan het eten van larven. Er is in principe geen verschil tussen het eten van larven, garnalen, mosselen, oesters of maden in sommige kaassoorten. Ik eet uit dit rijtje alleen garnalen met een gerust hart, mosselen en oesters heb ik geprobeerd te eten, maar ik kreeg ze niet door m’n strot en van madenkaas ga ik alleen bij het idee daaraan al kotsen. En dat komt alleen maar omdat ik niet met het eten van dit soort ‘exotische’ gerechten ben opgegroeid. Had ik ze als kind al voorgeschoteld gekregen, dan wist ik niet beter en gingen ze erin als koek.
  gemodereerd

 9. Ik werkte als leidster in een kinderhuis, en de warme maaltijd werd gebracht, gele erwtensoep met apenvlees, je zag de poten nog heel met nagels, net een mens y, echt bizar en griezelig dat je zulke arme dieren moet slachten. Ik griezel, ondanks dat ik zwanger raak ik het niet aan. De kinderen uit het binnenland hebben het niet op, wel van de erwtensoep.wat freek de Jong doet, hij kan het even roosteren, misschien vind ie het lekker, is gezond heeft proteïne. Mijn zoon had in Thailand sprinkhanen op, gefrituurd natuurlijk, het is laten zien dat je kan overleven in het bos. Ik niet hoor. Brrrrr
  gemodereerd

 10. Ach, wat Freek laat zien is niks nieuws. Voor de indianen in het Amazone gebied en de mensen in Papoea-Nieuw-Guinea is dit al jaren een delicatesse.
  De zwarte Pacu uit zuid-amerika vind het ook heel lekker…
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.