Rusland: ‘NPS kijkt uit naar invulling afspraken’

25
Rusland: 'NPS kijkt uit naar invulling afspraken'

De voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS) Gregory Rusland kijkt uit naar de invulling van afspraken die door de VHP zijn gemaakt vóór de regeringsformatie. Dat zei hij gisteren in het partijcentrum tijdens de Opo Yari bijeenkomst van de afdeling Paramaribo.

De participatie van de NPS in de regering werd op 13 juli 2020 beklonken na harde toezeggingen van de VHP over de wijze deelname in de regering. Rusland waarschuwde dat “Efu sma no wani NPS ini a regering, de NPS niet persé in de regering hoeft te zitten”. De partij kan vanuit elke plek en elke omstandigheid een bijdrage leveren aan de nationale ontwikkeling.

Hij wees zijn gehoor erop dat het een bewuste keuze is geweest van de partij om in de regering te zitten nadat dit door de VHP was gevraagd. “En als mensen vragen om mee te doen, is het omdat de partij iets in te brengen heeft, want de NPS is een waardige en betrouwbare partij”. Rusland bracht in herinnering dat in vergelijking met 2015 de NPS met 100% is gegroeid.

Op basis van afspraken en na consultatie van de partijstructuren is een samenwerking tot stand gekomen, waarbij het belang van land en volk hoogste prioriteit geniet. De discussie of de NPS een aanhangsel is van de huidige regering of niet, is volgens Rusland onnodig, aangezien de partij zelfstandig de verkiezingen is ingegaan en zelfstandig besluiten neemt als coalitie lid.

De NPS-voorman acht het ook van belang dat duidelijk moet zijn wanneer de coalitietop en regeringstop bij elkaar komen om besluiten te nemen. Wanneer de coalitietop met daarbij alle coalitiepartijen betrokken zijn en besluiten nemen, zal de NPS daarachter staan. Echter, wanneer de regeringstop bestaande uit de president en vicepresident beslissingen nemen die wij niet kunnen verantwoorden, zullen die niet door de NPS worden ondersteund.

“Want wat we niet gaan doen is fu tek’ slag efu un’ no sab’ sani en teh san’ e p’sa buiten ons om”. Rusland richtte zich tot kwaadwilligen die menen dat hij in de coalitie blijft vanwege puur enge privébelangen. Er zijn volgens hem genoeg mogelijkheden om elders zijn krachten te geven, maar dat hij een commitment heeft met het volk en de NPS en vastberaden is die uit te voeren.

Uit de coalitie stappen, is voor Rusland derhalve geen probleem, maar “we moeten denken aan de mensen die ons nodig hebben. We kunnen niet egoïstisch zijn”, stelde hij.

De kiezers hebben al alles gezien van wat verkeerd gaat binnen regeringen. De NPS kiest steeds haar acties en posities uit en zorgt te midden van alles dat wij het volk blijven dienen. We tonen steeds dat NPS over de mensen beschikt om vanuit haar positie goed beleid te maken. “Alleen now un’ beperk p’kinso, omdat unu no kisi a volledige ondersteuning”.

Daarom moet het volk weten dat wanneer er weer verkiezingen zijn in 2025 of eerder, de NPS gereed is. Dan is het aan het volk om te bepalen hoe het verder wil gaan. Hij riep de afdeling Paramaribo op om verder te werken aan het klaarmaken van de structuren voor de verkiezingen. Ook de andere structuren kregen deze opdracht mee.-.

25 REACTIES

 1. okee als U de stekker eruit zal trekken denkt U dan dat met de vervroegde verkiezingen het beter zal gaan met de NPS , het ligt er aan U nu doet , als jullie de VHP ,abob , NPS en PL een coalitie vergadering hebben , moet U met de vuisten op tafel slaan en als ze niet de afspraken nakomen , dan kunt U gaan en dan kan dat stemmen opleveren
  gemodereerd

 2. De NPS moest uit de coalitie zijn gestapt toen BIBIS minister Ramdhin had gezegd dat als het beleid van de regering de NPS niet bevalt deze haar conclusies moet trekken.

  De minister van Buitenlandse zaken heeft een Big Mouth!!
  gemodereerd

 3. Hij lult uit zijn nek hij moet gewoon opstappen.
  Maar zijn inkomsten gaat hij heus niet laten.
  Hij zit daar ook voor het geld
  gemodereerd

 4. Die afspraken zijn toch nagekomen. Je hebt een dubbele baan met idem dubbelop salaris.
  Kom jij op voor de belangen van het volk?
  Mi mars Papa!
  gemodereerd

 5. Het beste voor de nps, is om eruit te stappen. Want afspraken worden niet nageleefd. En denk aan het volksbelang.
  gemodereerd

 6. Bij de recente verkiezingen heeft de NPS in totaal 32.394 stemmen gekregen en daarmee 3 zetels in de DNA verworven. Vanwege het onrechtvaardige kiesstelsel heeft de ABOP met 24.956 stemmen 8 zetels in de DNA gekregen. De NPS is sterk ondergewaardeerd in de nieuwe regering en de VHP zal meer rekening moeten houden met de NPS. Het is vanaf het begin duidelijk dat de ABOP, alles in het werk stelt om de NPS te dwarsbomen, maar er rust een grote verantwoordelijkheid op de VHP om de historische band met de NPS niet te verkwanselen. In de NPS zitten beter opgeleide mensen dan in de ABOP en het is in het belang van Suriname dat de VHP meer rekening houd met de NPS.
  gemodereerd

 7. Denise 14 februari 2022 Bij 07:35
  Bij de recente verkiezingen heeft de NPS in totaal 32.394 stemmen gekregen en daarmee 3 zetels in de DNA verworven. Vanwege het onrechtvaardige kiesstelsel heeft de ABOP met 24.956 stemmen 8 zetels in de DNA gekregen. De NPS is sterk ondergewaardeerd in de nieuwe regering en de VHP zal meer rekening moeten houden met de NPS. Het is vanaf het begin duidelijk dat de ABOP, alles in het werk stelt om de NPS te dwarsbomen, maar er rust een grote verantwoordelijkheid op de VHP om de historische band met de NPS niet te verkwanselen. In de NPS zitten beter opgeleide mensen dan in de ABOP en het is in het belang van Suriname dat de VHP meer rekening houd met de NPS.
  ===========================================

  Helemaal eens en die abanies die zitten te schreeuwen dat de NPS uit de huidige coalitie moet stappen hebben zelf geen enkel ander plan dan de boel ter eigen voordele te saboteren.
  gemodereerd

 8. ik zou zeggen, staar je niet blind op dingen die niet gaan komen. die blik doet niemand iets. aktie!
  gemodereerd

 9. Helemaal de weg kwijt!

  Waarom een afwachtende houding aannemen en geen eigen initiatief tonen. De president heeft eerder al aangegeven dat je zelf actie moet ondernemen.
  Typisch; jullie moeten gevraagd worden, net echt. Stap uit de oude denk en werkwijze.

  NPS zijn jullie in staat om dit gangsterland om te turnen? Hebben jullie enig idee wat er speelt, of gaat het erom om “gevraagd te worden”.

  Binnen 1 week voor 25 feb vertrekt een bekende ndp’er, een bep’er en een hbv’er naar abop. Abop is gefocust op het presidentschap en koopt de boel om. En jullie maar dom meewerken met abop, die onder je neus gratis grond weggeeft.

  Make up your mind: je werkt tegen maar wil “gevraagd” worden, wat wil je nou!
  gemodereerd

 10. Wat is er met de NPS gebeurt meneer Rusland?
  Zelf de aanhangers van de ABOP waren van jullie.
  Ooit eens een grote partij geweest,wat is het probleem nu?
  Meneer Rusland ga de oorzaken uit zoeken hoor.
  Onrechtvaardige kiesstelsel no?
  Hebben de Binnenlandse bewoners,waarvan een groot deel analfabeten of laag opgeleid zijn,deze kiesstelsel ontworpen?
  Maar ja,dit is mijn mening:
  Voor mij is Jagernath Lachmon,de beste politicus van Suriname.
  gemodereerd

 11. Als er niks wordt gedaan aan de aanpassing van het verouderd kiesstelsel, zal de geschiedenis zich bij de eerstvolgende verkiezingen herhalen. De VHP en NPS doen er goed aan om samen de krachten te bundelen teneinde achter de schermen te werken aan de aanpassing van het kiesstelsel middels een referendum. Het is hoogst aannemelijk dat de wetsvoorstellen in de DNA die tot aanpassing moeten leiden zullen worden getorpedeerd door de abop. Bij een referendum zal de abop zich erbij neer moeten leggen.
  En ja, als er 2 partijen zijn met de best opgeleide mensen, komen we inderdaad uit bij de VHP en NPS.
  gemodereerd

 12. Stap eruit, er zijn in deze regering slechts 2 partijen die de dienst uitmaken. Vhp en Abop! Beide verdrinken bijna in hun zucht naar macht. Ze vergeten het Volk en vinden zichzelf heel wat. De Nps moet gaan vernieuwen en in deze, vraag ik mij ook af of deze meneer Rusland, daarvoor de juiste persoon is om een andere frissere aanpak te bewerkstelligen. Als je het mij vraagt heeft hij niet het juiste charisma, die mensen doet volgen. Een sterke leider heeft aanzien. Net zoals Bouta, Brunsi en Chan die bijna worden verafgood. Dat mis ik bij Dhr. Rusland …
  gemodereerd

 13. Ik ben geen aanhanger van de VHP, maar mensen moeten ophouden om te denken dat het na vervroegde verkiezingen met een nieuwe regering beter zal gaan in ons land.
  gemodereerd

 14. De heer Rusland is een slappeling. Onder zijn leiding gaat de NPS nooit kunnen groeien. Ze moeten deze slappeling af zetten en een sterke en daadkrachtige persoon als Ronald Venetiaan als voorzitter benoemen. Het is echt schandalig dat hij niet wil aftreden.
  gemodereerd

 15. Onzichtbaar, niet aanwezig en te kijk gezet door de VHP en ABOB.
  Rusland slaapt, de hele partij slaapt. De NPS is ambitieloos. Iedereen met ambitie en gezond verstand heeft de partij inmiddels de rug toegekeerd.
  Slapen tot een maand voor de verkiezingen en dan ontwaken met veel poeha en propaganda is het oude spelletje dat de NPS altijd heeft gespeeld maar dat nu niet meer opgaat.
  De partij mag blij zijn al ze bij de volgende verkiezingen 1 zetel haalt.
  gemodereerd

 16. Binnen de NPS en de VHP zitten de beste mensen die Suriname op het juiste spoor kunnen brengen. Het is daarom belangrijk dat deze 2 partijen elkaar vast houden. Als de NPS eruit stapt kan dit een negatief effect hebben en gezien worden als een gemis aan verantwoordelijkheid om het land te redden. Er zijn al genoeg schreeuwers aan de zijlijn die geen enkele toegevoegde waarde hebben en van wie wij weinig kunnen verwachten.
  gemodereerd

 17. Gisteren zat Santokhi mooi weer te spelen bij de oplevering van een electrificatie project in het binnenland. Volgens Esmerald werkt de president hard. Als Santokhi een hardwerkende president was had de VHP vele projecten nu al opgestart en uitgevoerd. Santokhi speelt mooi weer met projecten die door de regering Bouterse zijn opgestart. Alle electriciteits- en waterprojecten die Santokhi en Brunswijk in werking hebben gesteld zijn het werk van de regering Bouterse. ” Pe a monie de ? ” Het geld dat gestolen zou zijn zit in al deze projecten. Weg met de leugens van VHP, NPS,PL.
  gemodereerd

 18. De man en zijn partij leven buiten de realiteit, of de persoonlijke belangen zijn dermate groot, dat hij ons een rad voor ogen probeert te draaien. Overigens, als ze eruit stappen is re niets aan de hand voor de regering maar wel een prijzenswaardige stap voor de partij!!
  gemodereerd

 19. In de tijd dat didibrie aan de macht was, lees 10 jaar, is geen enkel dorp in het binnenland voorzien van electriciteit of water. En dat terwijl er voor 4 milard US$ is geleend. Misschien wilt RobG, als spreekbuis van de ndp vertellen waar al dat geld naartoe is gegaan en welke projecten daarmee zijn gefinancierd en tot een goed einde gebracht. Lucien Kafowroe mag ook een poging wagen.
  En kom met feiten, want aan dooie mussen heeft niemand iets….
  gemodereerd

 20. Eindelijk goede argumenten van dhr Rusland. Mee eens, maak het ook kenbaar en onderneem actie. Jullie kunnen en mogen veel meer.
  Bron: internet
  gemodereerd

 21. Sommigen hier hebben geen enkel benul van de werkzaamheden van Santokhi en zijn team.
  Er is ontwikkeling in het land, IMF is tevreden en straks ook het volk.
  Het had erge gekund, Santokhi had ook zijn naam op elk project die hij afmaakt kunnen zetten, zoals zijn voorgangers hun persoonsverheerlijking aan het volk opdrongen middels de “Bosje Brug” en “de Bouterse Highway” en dies meer.
  Maar ja je kan niet altijd iedereen tevreden stellen door de nyan patu toegankelijk te blijven houden voor ze.
  gemodereerd

 22. Goedkope retoriek @robg.

  Het aantal keren dat bouterse aanwezig was in het het dna, is op één hand te tellen. Begrijpelijk omdat hij geen enkele algemene basis kennis bezit. Wat dit betreft heeft president Santokhi hem al tig keren overruled, dus ja hij werkt hard!

  Die domme adoratie die jullie afros hebben voor die man is triest en eng tegelijk. Ook die inheemsen die als zombies achter hem lopen. Het afgelopen decennia heeft deze fake-indiaan niets geregeld voor de grondrechten vd inheemsen, integendeel heeft hij hun leefomgeving verwoest, en geconfisqueerd voor eigen geneugten. Trouwens voor geen enkele burger behalve hun eigen dieftige clan. Daarom hebben ze ook de verkiezing verloren.

  Alleen die achterlijke ndp’ers kun je wijs maken dat projecten kunnen worden opgestart op een ontiegelijke puinzooi zonder geld, midden in een lockdown.
  Dus niemand werkte, iedereen zat thuis maar robg en consorten vinden dat men projecten moest implementeren met wie???? Welke arbeiders.

  Het gestolen geld zit absoluut niet in de huidige projecten, je liegt aardig. Het bewijs zit em in de door boefdraad verboden jaarrekeningen van de cbvs, die nu net zijn gepubliceerd.
  De leningen zijn gestort in de broekzak vd bouta/adhin en kliek. Net als de pensioen en spaargelden van de suri’s en de opbrengst vd verkochte staatspanden.

  De ndp strategie is de eeuwenoude verdeel en heers-tactiek.
  Verdeeldheid zaaien tussen de rassen.
  Zand over alle corrupte schandalen.
  Fakenews en Leugens verspreiden en vooral criminelen faciliteren.

  De ndp heeft de verkiezingen verloren en moet gaan nadenken waarom. De afgelopen 10 jr is het niet gelukt om suri te laten bloeien, dus verwacht ook niks binnen 2 jr.
  gemodereerd

 23. De NPS aanhang zit nu vnl bij de NDP. Het wordt nog een hels karwei voor de NPS een deel van deze aanhang terug te krijgen.
  Maar dan moet de NPS wel actiever worden.
  Als NPS zou ik intussen werken aan een deugdelijke herstelprogramma en dat tijdens de komende verkiezingscampagne presenteren. Want deze regering gaat vallen omdat Leo Brunswijk (ook Ronnie, maar vnl Leo) te grote ambities heeft. Leo wil nl de aanstuurder van de nieuwe premier zijn.
  gemodereerd

 24. De NPS … mijn NPS…. zit met een groot dilemma en dat is Gregory Rusland.
  De man heeft geen drupje Charisma … niet eens vage verschijnselen daarvan.

  In een vroeg stadium heeft … charlatan Santokhi …. Rusland ingepakt door hem
  tot Staats Adviseur … Staats Adviseur … te benoemen … niemand zo gelukkig als hij.

  Partij genoten wij hebben genoeg kader in huis om vanuit dat kader perspectief
  een nieuwe, frisse, charismatische voorzitter te kiezen.

  Het valt nog steeds te betreuren dat de hr. van Coblijn de partij verlaten
  {weggewerkt door Gregory Rusland }heeft.

  Gaan wij de volgende verkiezing in met Gregory Rusland als partij leider,
  dan vrees ik het ergste voor de NPS. Mark my words !!!!!!!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.