COVID-19 cijfers Suriname vertonen daling op alle fronten

4
corona-covid-19-suriname

De COVID-19 cijfers van zaterdag 12 februari in Suriname, vertonen op alle fronten een daling. Dat blijkt zaterdagavond uit de update van de cijfers op de officiële COVID-19 website van de Surinaamse regering.

Zo zijn er zaterdag in tegenstelling tot de afgelopen dagen geen coronadoden genoteerd. Ook zijn er ‘slechts’ 99 dagelijkse nieuwe besmettingen geregistreerd, na 254 keer testen.

Verder is het aantal personen dat momenteel is opgenomen in de ziekenhuizen opnieuw afgenomen en bedraagt 47. Dit was een dag eerder, op vrijdag, nog 52.

Of deze daling zal doorzetten is nog niet te zeggen. De cijfers van zaterdag 12 februari 2022:

4 REACTIES

 1. Nee nee Suriname, niet met cijfers ineens gaan sjoemelen omdat je als extra hoog risicogebied bent aangemerkt! Nederland heeft niks te maken, want ze willen geen gelukszoekers in hun land meer. Stelletje drugssmokkelaars als watje moeten rustig daar blijven en niet denken aan vakantie in buitenland voorlopig. Gewoon lekker cola kreek doen of een soela’tje pakken!
  gemodereerd

 2. Ok. Mooi. Minister bemoeid zich er niet meer mee dus gast het beter
  Waarom lezen we nergens dat Guyana lockdown hft opgeheven want werkt niet.
  In nl negeren ze verbod en gaan vrolijk los in de disco.
  Hier probeert vhp ht met machtsmisbruik.
  Waarom moesten 5 politie auto’s en bijna 20 agenten naar bordoo zn huis??
  gemodereerd

 3. 13 Feb, 12:40
  foto

  Via de Communicatiedienst Suriname worden de nieuwe Covid-maatregelen vandaag aangekondigd die gelden van 9 februari 2022 tot nader order. Er zijn slechts wijzigingen aangebracht in de regelgeving voor in- en outbound personenverkeer.

  Maatregel 1 – De algemene maatregelen;
  1. Het dragen van mond- en neusbedekking buiten het eigen huis is verplicht, met name bij het betreden van ruimten.
  2. Neem de 1,5 meter fysieke afstand, de zogeheten COVID-19 afstand altijd in acht.
  3. Was regelmatig uw handen met zeep en water of gebruik een handsanitizer.
  4. Het wordt nog steeds dringend geadviseerd om thuis te blijven en slechts voor noodzakelijke werkzaamheden, medische noodgevallen of het doen van noodzakelijke boodschappen uit huis te gaan.

  Maatregel 2 – Het uitgaansverbod;
  1. Het uitgaansverbod is vanaf 9 februari 2022 dagelijks van 23:00 uur in de avond tot 05:00 uur in de ochtend. Voor de duidelijkheid mag men zich, gedurende deze periode, van 05 uur in de ochtend tot 23:00 uur in de avond, begeven op de openbare weg.
  2. Voor nationale feestdagen die gelijkgesteld zijn aan de zondag zullen de daartoe bevoegde autoriteiten specifieke richtlijnen en instructies uitvaardigen ter regulering van de bewegingsvrijheid.
  3. Gedurende het uitgaansverbod, op de aangegeven uren, mogen de essentiële diensten en de personen in het bezit van een dispensatie of die zich geregistreerd hebben via het ministerie van Justitie en Politie, zich op de openbare weg begeven.
  Deze uitzondering geldt ook voor personen die zich op de openbare weg moeten begeven, vanwege medische spoedgevallen en of het doen van een COVID-19-swab of -vaccinatie en chauffeurs van zwaar transport over de Wijdenboschbrug, overeenkomstig artikel II van de beschikking van de Minister van Justitie en Politie van 24 december 2021 Jno. 21/07590 (S.B. 2021 no. 173).
  4. De controleposten voor beweging van personen op diverse plekken blijven gehandhaafd. Op strategische controleposten, met name van en naar het zuiden van het land, zal er tevens worden getest op besmettingen.
  5. Vanaf 9 februari 2022 zijn commerciële binnenlandse vluchten voor regulier passagiersverkeer toegestaan.
  6. De grenzen via land, water en lucht blijven gesloten voor personen, tenzij om dringende redenen toestemming wordt verleend door het Covid-19 Crisis Management Team.
  7. De door het Outbreak Management Team goedgekeurde en uitgevaardigde Covid-19 preventieprotocollen gerekend worden tot instrumenten van controle vanwege de bevoegde autoriteiten.
  8. De minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking zal in gesprek blijven met de buurlanden over de wijze van samenwerking bij de grenzen.

  Maatregel 3 – Het samenscholingsverbod
  1. Het is verboden deel te nemen aan een groep van meer dan 10 (tien) personen. Uitgezonderd zijn De Nationale Assemblée, de Regering, de Staatsraad, leden van het Hof van Justitie en personen uit de zorg, veiligheid en essentiële diensten.
  2. Voorgaande is niet van toepassing op
  2.1. Groepen die enkel bestaan uit personen die een gezin of huishouding vormen; en
  2.2. Kinderen beneden de leeftijd van 12 jaar.
  3. Degene die zich bevindt in een groep als bedoeld in lid 1, is verplicht op een daartoe strekkend bevel van een geüniformeerde agent van politie direct zijn weg te vervolgen of zich in de door hem aangegeven richting te verwijderen.
  4. Bijeenkomsten voor werk en sectoren of activiteiten waarvoor er een preventieprotocol is, zijn toegestaan.
  5. Het is verboden om feesten, met inbegrip van huisfeesten, te houden.
  6. Bijeenkomsten voor rouwzittingen en uitvaarten zijn toegestaan uitsluitend indien en voor zover niet meer dan vijfentwintig (25) personen tegelijkertijd ter plaatse aanwezig zijn, indien de ruimte anderhalve meter afstand toelaat, en met inachtneming van de voorschriften en de preventieprotocollen van de genoemde activiteiten.
  6.1. Uitvaartbedrijven zijn verplicht zich aan te melden bij het Covid-19 Crisis Management Team.
  6.2. Gebedshuizen zijn opengesteld onder de voorwaarde dat er zich, afhankelijk van de oppervlakte, in beginsel maximaal 50 personen per keer in de ruimte bevinden. Indien de ruimte met inachtneming van de voorschriften toelaat dat er meer dan 50 mensen aanwezig zijn is dit toegestaan, mits de voorschriften en protocollen strikt worden toegepast. De overheid blijft in conclaaf met de gebedshuizen.
  6.3. Thuiskerkdiensten waaraan personen deelnemen die van buiten de huishouding komen, zijn niet toegestaan.
  7. Contactsporten zijn toegestaan voor volledig gevaccineerde sporters, met inachtneming van de geldende preventieprotocollen. Individuele sporten en non-contactsporten zijn eveneens toegestaan. Indien er competities worden opgestart, dan dienen deze zonder publiek worden gespeeld.
  8. Het vervoer van personen door middel van het openbaar transport over de weg of over het water is uitsluitend toegestaan met inachtneming van het protocol openbaar vervoer. Op verplicht maskergebruik zal worden toegezien. De naleving en handhaving van het protocol openbaar vervoer zal onder verantwoordelijkheid zijn van het Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme.
  9. Personen die aantoonbaar mantelzorg verlenen kunnen dat regulier doen, mits zij aan kunnen tonen dat zij zich voor die doeleinden bevinden op de openbare weg.
  10. Het is eenieder verboden om alcoholhoudende dranken te gebruiken in het openbaar en/of zich onnodig op te houden in de nabijheid van winkels en supermarkten.a@@@@@

  Nieuwe Corona maatregelen.
  Para express of is het Coronie (Kronto) express, zie artikel 5 onder hoofdstuk ‘ het samenscholingsverbod’, lees wat er staat, tenminste als je Surinaams Nederlands kunt lezen, lees het goed, voordat je anderen advies geeft om beter te lezen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.