Bevelhebber roept op leger te ondersteunen met operatie Kuyake

14
Bevelhebber roept op leger te ondersteunen met operatie Kuyake

De plaatsvervangend bevelhebber van het Nationaal Leger van Suriname, Werner Kioe A Sen, roept in een persconferentie, gehouden op het ministerie van Defensie op 10 februari, de gemeenschap op, het leger te ondersteunen met operatie Kuyake.

Operatie Kuyake houdt in dat een, afgebakend, deel van het gebied Kabalebo zal worden gepreserveerd en beschermd door het Nationaal Leger, omdat er informatie is over illegale goudwinning in het westen. Dit kan een nationale dreiging vormen, vanwege mogelijke kwikvervuiling van het water, waardoor de rijstsector in gevaar kan worden gebracht. “De vervuiling kan desastreuze gevolgen hebben voor onze voedselvoorziening, onze gezondheid en de werkgelegenheid van boeren”, benadrukt Kioe A Sen.

“Indien deze illegale goudwinning zich werkelijk voordoet, roepen wij hierbij de gemeenschap op ons te ondersteunen door te melden en te rapporteren zodat de juiste instanties ingeroepen kunnen worden om zich over dit probleem te buigen”, geeft Kioe A Sen aan. “Onze nationale veiligheid is in gevaar en dat is zeer ernstig”, vult de waarnemend bevelhebber aan.

De oproep:

14 REACTIES

 1. Bouw huizen, scholen, ziekenhuizen.
  Verwijder al die grote goud bedrijven uit het binnenland. Oen gi den toestemming, foe broko den al broko passi moro erger. Saide voorwaarde no pot tap papiera tak den moes mek den pasi, en bouw wan nieuw fotto gi a omgeving?
  gemodereerd

 2. Als de kalf verdronken is dempt men de put, dit allemaal moest vanaf het begin
  moeten gebeuren. De rivieren en bodem va Su is al verontreinigt met kwik en nu pas
  gaat men maatregelen treffen. ”Met alles loopt Su 80 jaar achter”.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 3. Laten we eerlijk zijn. Het is moeilijk om een groot land als Suriname te monitoren vanaf de grond. Vaak zullen plaatselijke gemeenschappen ook meedoen aan de illegale activiteiten omdat de mensen moeten overleven.Deze mensen zijn het slachtoffer van Santokhi zijn beleid. Geld doet wonderen.Dit soort arme mensen zijn makkelijk omkoopbaar.
  gemodereerd

 4. Misschien is het wijs om mee te gaan met de tijd. De technologie bied de mogelijkheid om het gebied te controleren met bv drones. Investeren in goed en deugdelijk equipment is gewoon een noodzaak. Via de lucht moeten de opengekapte plekken tbv de goudwinning makkelijk te vinden zijn.
  gemodereerd

 5. Rob G. Wat Santhoki’s beleid, heeft die door corruptie de illegale goudwinning bevorderd. Als Bouterse en companen al dat gestolen geld en goud terug zouden storten in de staatskas, dan had Suriname geld over om in de samenleving te investeren. Misschien kunnen de Vice President en zijn maatjes als Bordo hun illegaal gewonnen rijkdom ook even in een fonds storten ter ontwikkeling van de arme bevolking van Suriname ipv met een persfotograaf het uit te delen uit electorale gronden. Laat de linkerhand niet zien wat de rechterhand doet.
  gemodereerd

 6. Een staande ovatie voor de operatie Kuyake en een ieder die eraan meewerkt !

  Tja go. Set kong !

  No aksi san yu kondre kan du gi yu,
  maar du wan san gi yu kondre.

  Wi mus seti kondre bun.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 7. ROBG, De mensen zijn het slachtoffer geworden van het criminelen partij NDP. Laat de arme mensen het geld gaan zoeken bij Bouta , Hoefdraad, Abraham, Dhilip, Bouva carifesta de lijst is te groot van de Rovers partij om alles te benoemen. ROBG als ik jouw opmerkingen leest, dan heb ik het vermoeden dat jij niet op een normale manier op de wereld ben gekomen, jij ben bent ***
  gemodereerd

 8. Hahaha😂

  ” …
  RobG
  11 februari 2022 Bij 12:08
  Laten we eerlijk zijn.
  …”

  Hahaha😂

  Het is nog geen 1 april !

  Hahaha 😂
  gemodereerd

 9. jaja en nu Santoki de schuld geven van de ontstane situatie. Het land wordt al jaren leeggeroofd en de rivieren vervuild/besmet met kwik. Al die Brazillianen zijn door Santoki binnengehaald en ga zo maar door. Santoki heeft de Chinezen binnengehaald die de bossen leegroven en willekeurig hout stelen en exporteren terwijl de douane plus bond toekijken want ze hebben ook baat bij de illegaliteit.
  Zaak is dat deze vernietiging en het leegroven van het land moet stoppen. Er zal commentaar komen op Kuyake door de paarse ratten en aanhang want hun rijkdom is in gevaar
  gemodereerd

 10. Probleem van Alle regeringen in Suriname sinds Venetiaan en precies 0 komma 0 resultaat hebben ze geboekt.

  Wo k.a. anga a kwik
  gemodereerd

 11. Sommigen hebben na ruim 20 maanden Santokhi het “a no mi” syndroom nog steeds niet kunnen verwerken….jammer.
  gemodereerd

 12. Het westen beheert toe aan ndp Abrahams, eens mini-ster van ow&v. Alles daar behoort hem en zn handlangers toe en velen weten dat niet. Maar staat niet op zijn naam naam, op een stichting. Ikzelf wil er maar 1 hectare krijgen om t te ontplooien maar t hele bos is bezet en uitgegeven.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.