SVJ bezorgd om uitspraken en bedreigingen veiligheidsman vicepresident

16
SVJ bezorgd om uitspraken en bedreigingen veiligheidsman vicepresident
Beeld Culturu.TV

De Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ), wenst middels dit publiekelijk schrijven haar ernstige bezorgdheid uit te spreken over uitspraken gedaan door de burger Dennies Brielle. De uitspraken zijn gedaan via Culturu TV, hieronder te zien.

De bezorgdheid heeft er mee te maken dat deze burger de uitspraken en bedreigingen heeft gedaan in de hoedanigheid, als lid en woordvoerder van een in 1992 opgeheven en ontmantelde rebellengroepering en als beveiligingsagent van de vice president van de republiek.

De SVJ is niet alleen bezorgd maar ook geschokt, dat deze burger in de hierboven genoemde hoedanigheden, ernstige beschuldigingen en bedreigingen heeft geuit aan het adres van journalisten.

De SVJ vindt het verontrustend en een voedingsbodem voor maatschappelijke onrust, dat een burger in deze hoedanigheden, zich het veroorlooft uitspraken te doen over de kwestie van journalist Jason Pinas, die nu in onderzoek is bij de justitiële autoriteiten. Opmerkelijk hierbij is dat deze burger, in zijn publiekelijk optreden, uitspraken heeft gedaan en informatie heeft vrijgegeven die mogelijk van belang kunnen zijn in het gerechtelijk onderzoek.

De SVJ wil middels deze publicatie er de aandacht op vestigen dat het recht van vrije meningsuiting een grondrecht is die hoog wordt aangeschreven en gerespecteerd in elke democratische samenleving. Waar dit recht wordt gewaarborgd, in de Grondwet en andere internationale verdragen, waar ons land zich aan heeft gecommitteerd, het in diezelfde rechtsdocumenten wordt begrensd met specifieke verboden op het in gevaar brengen van de staatsveiligheid, de volksgezondheid, het aantasten van de goede naam en eer van andere burgers en het uiten van rechtstreekse bedreigingen. 

De SVJ doet een beroep op het bestuurlijk gezag van het land en verantwoordelijke overheidsinstanties, er op toe te zien dat de maatschappelijke orde en rechtshandhaving in acht worden genomen en nageleefd en de bescherming van burgers wordt gegarandeerd.

Derhalve stimuleert de vereniging elke vorm van vrije meningsuiting, zoals gewaarborgd in de grondwet, met in achtneming en naleving van de daarin opgenomen wettelijke begrenzing.

16 REACTIES

 1. er gebeurt weer gewoon niets , de president wilde toch de beelden laten zien toen een journalist door veiligheidsmannen van de vp in elkaar is geslagen , we wachten nog steeds op die beelden , dus journalisten pas op straks worden jullie vogelvrij verklaart
  gemodereerd

 2. De VP is een ONBESCHOFTE bankrover/drugsdealer/moordenaar ,dus al het geld dat hij uitgeeft aan sociaal zwakkeren is BLOEDGELD/WITWASGELD !
  gemodereerd

 3. jungle commando idiootje die denkt nog in vroegere tijden te leven.
  domme achterlijke coke-snuiver
  gemodereerd

 4. Deze meneer Brielle zegt dat hij een familie is van Bouterse en spreekt heel erg positief over de NDP. De journalist heeft nagelaten hem te vragen of hij zich ervan bewust is van de puinhoop waarin de NDP het land Suriname heeft gestort. Jammer dat hij hem ook niet heeft gevraagd waar Suriname terecht zou zijn gekomen als Bouterse in 2020 had gewonnen.
  Deze meneer is erg racistisch bezig en beseft niet dat de jongeren die doorgeleerd hebben hun keuze voor Santokhi hebben gemaakt op basis van rationele argumenten. Na alles wat is gebeurd, moet ik er niet aan denken dat het land weer geregeerd gaat worden door een NDP regering met steun van de ABOP. Dat komt het nooit meer goed met Suriname.
  gemodereerd

 5. Even de geschiedenis ingedoken en lees een artikel in De Trouw van 26 augustus 1994 waarbij er kritiek is op het optreden van Ronnie Brunswijk, die naar het politiebureau is gegaan om de vrijlating te eisen van ex-jungle-strijder Brielle, bij wie de politie een grote hoeveelheid geld en wapens vond.
  Ik weet niet of het dezelfde Brielle is.
  Vermeldenswaard is ook dat In 2016 een naamgenoot ( Franklin Brielle) in Suriname is vermoord, terwijl hij in Nederland veroordeeld was voor het exporteren van duizenden kilo’s cocaïne naar Nederland. Ik denk dat de harde aanpak van drugscriminelen in Suriname veel weerstand oproept en dat er een bundeling plaats vindt van instituten ( zoals de douane en de Korps Politie Suriname) die zich tegen de regering keren, omdat hun belangen geschaad wordt. Wat dat betreft zien deze groepen liever een NDP regering.
  gemodereerd

 6. Moeten we nou van dit soort figuren verwachten dat ze Suriname tot ontwikkeling zullen brengen??? U mag het zeggen…..
  gemodereerd

 7. What in de failed state hell is going on here?

  DOE AANGIFTE, en ZET EEN PERSBERICHT UIT. Wat haalt bezorgdheid uiten, op camera uit?
  gemodereerd

 8. Dit krijg je natuurlijk als je een president hebt zonder ballen. Let maar op dat Chan weer de andere kant gaat opkijken. Hij is gewoon te laf om dit soort zaken te beoordelen. Schijt natuurlijk in zijn broek voor de kakkerlaken van een terroristische organisatie die zich gebundeld heeft tot Abop en waarvan de leider de grootste crimineel is. VHP’ers moeten nu echt in opstand komen om Chan eruit te schoppen. Anders blijft er niks meer van de VHP over. Gek genoeg hoorde ik tijdens de vorige criminele regime helemaal niets van dit soort mongolen. Want ze wisten precies dat ze te maken zouden krijgen met een andere gek. En Chan hebben ze natuurlijk in hun achter broekzak. Suriname is helaas gezegend met idioten als president.
  gemodereerd

 9. Wat is dit!

  Het filmpje heeft totaal geen relatie met de tekst.
  Sterker nog, ik vind dit een opruiend filmpje: racistisch en riooljournalistiek.

  Is dit de nieuwe insteek svj?
  Op een slinkse wijze, ondanks de boycot, vuur stoken binnen de coalitie.

  Jullie moeten bij de aanhangers van abop zijn met jullie klachten, die hebben ronnie in het zadel geholpen. Nederlands leren en vervolgens waarden en normen. De wet van de jungle werkt niet in Paramaribo.
  gemodereerd

 10. @Denise: ‘Ik denk dat de harde aanpak van drugscriminelen in Suriname veel weerstand oproept en dat er een bundeling plaats vindt van instituten ( zoals de douane en de Korps Politie Suriname) die zich tegen de regering keren, omdat hun belangen geschaad wordt. Wat dat betreft zien deze groepen liever een NDP regering’
  Je slaat de slaat de spijker op z’n kop! Dat is de reden dat alles zooo traag verloopt in Su.
  Elke verandering die doorgevoerd wordt, stuit op tegenstand. Er komt maar weinig echt van de grond. De handlangers van criminelen in Suriname zijn overal geïnfiltreerd, bij elk ministerie en zeker ook bij KPS. Het zit als een kankergezwel in het hele Surinaams overheidsapparaat. Als je daarvan af wilt komen, ben je een generatie verder. Treurig maar waar…
  gemodereerd

 11. Esmeralda en onze vriend Parra express, even een reminders.
  De SVJ, zijn volgens jullie toch dummy’s. Ze moeten letten met welke type vragen zij kunnen werken, open, gesloten of geen vragen. Ze zijn niet voldoende geschoold om het journalistieke werk te doen, moeten volgens Es ook niet zo zwaaien met hun mobieltje, is een tikkeltje onbeschoft. Moeten les nemen/krijgen in, hoe ga je om met (luie onkundige) hoge bestuursambtenaren, kortom de SVJ werd de laatste tijd gedemoniseerd door de bakker en de boer. Nu moeten zij ook nog voor hun leven vrezen, ze worden openlijk bedreigt, de regering die ettelijke weken terug nod nadrukkelijk zei bij monde van onze president, dat zei pal staat voor de journalistieke vrijheid is nergens te bekennen.
  President waar zijn de beelden met het gevalletje met uw VP.
  Door idiote uitspraken van sommige hielenlikkers, dat onze journaille alleen bestaat uit journalistieke “cowboys” , krijg je deze toestanden. Het zijn geen “echte” journalisten dus schieten maar…………..
  gemodereerd

 12. Deze Brielle onthult eigenlijk dat Belfort een handlanger is van Bouterse. Hiermee bevestigd hij wat heel veel mensen waarnemen. Namelijk dat Belfort samen spant met de NDP om ABOP uit de samen werking te halen te trekken zodat de NDP weer aan de macht kan komen. Het gaat momenteel dus niet meer om het belang van Suriname, maar puur om de belangen van personen die er belang bij hebben dat er een regering komt die de georganiseerde drugssyndicaat faciliteert. Als Santokhi er niet in slaagt om de verschillende diensten gezond te maken wordt Suriname een maffia staat.
  gemodereerd

 13. Beste famiri, deze man is op de hoogte van alle zaken. Zelfs de Interpol is niets vergeleken met deze man zijn know how. Kortom broia torie.
  Em zulke mensen zullen ervoor zorgen dat deze huidige regering mank regeert.
  Want Brunsi vertrouwt de scherif niet en andersom is dat ook het geval.
  Deze man geeft duidelijk aan dan Brunsi met geld strooit en dat ze geen pottenkijkers willen.
  Vele lieden van de blaka boeba gemeenschap zijn boos!!!! Want ze worden opgepakt voor allerlei onfrisse zaken en zorgt ervoor dat ze allerlei mensen aan het beschuldigen zijn.

  Heel triest dat Suriname dank zij sommige lieden geen voor uitgang kent.
  gemodereerd

 14. wat een eikel die vent , hij draagt een rode baret , o ja die vakbondsman blanker ook , deze figuren moet je eens goed aan de tand voelen , dit zijn misdadigers en zijn zeker betrokken geweest bij het uitmoorden van burgers in het binnenland
  gemodereerd

 15. die pony doet al in haar( zijn ) broek als ze(hij) die rode baret ziet , ja pony dat zijn echte killers , jou liefje die massamoordenaar was ook een killer maar had een bruine baret een zandhaas , dat jij op zulke figuren verliefd kan worden , het zelfde geldt voor robg , debby , konsensi , hans oh , luci en al die andere paarsen , jullie begrijpen niet daar in Nederland dat jullie lover hier in Suriname gewone Surinamers heeft vermoord en later de bevolking heeft kaal geplukt , maar denk wel dat de duivel jullie zal vinden
  gemodereerd

 16. Gaap!!!

  Wanneer is nou het hoger beroep van de veroordeelde moordenaar en drugsdealer die prominente journalisten heeft vermoord.

  Vandaag is het hoger beroep van de asielzoeker. We hopen op een hogere straf vanwege de impact op de samenleving en de hogere schuld.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.