Ambassadeurs Israël, Panama en België beiden geloofsbrieven aan

4
Ambassadeurs Israël, Panama en België beiden geloofsbrieven aan
De ambassadeur van Israël in Suriname.

Op het presidentieel paleis in Suriname hebben vandaag de ambassadeurs Itai Bardov van Israël, Selvia Edith Miller Palmer van de Republiek Panama en Hugo Verbist van het Koninkrijk België hun geloofsbrieven aan de Surinaamse president overhandigd.

Nadat de ambassadeurs hun brieven hebben aangeboden, hebben zij in een kort onderhoud met de president de relatie en de aandachtspunten tussen Suriname en hun land besproken. De diplomaten toonden veel interesse in Suriname als handelspartner.

De niet residerende ambassadeur van Israël heeft aangegeven dat er een goede relatie is tussen Suriname en Israël. De samenwerking tussen beide landen wilt hij intensiveren. Israël is een leider op het gebied van landbouwtechnologie, de farmaceutische industrie en waterbehandeling. Het land is bereid deze kennis in Suriname te implementeren. Bardov zegt ook gesproken te hebben over de mogelijkheden van Israëlische bedrijven in Suriname met president Santokhi en minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking.

De ambassadeur van België.

Ambassadeur Selvia Palmer zegt dat er al een handelsrelatie is tussen Suriname en Panama. Met vijf grote havens waaronder die bij het Panamakanaal is het land een belangrijk middelpunt. Dit heeft voordelen waarvan zowel Suriname als Panama kunnen profiteren.

Hugo Verbist ziet op het gebied van economische samenwerking veel investeringsmogelijkheden voor Suriname en België. De diplomaat voorziet een toename van Belgische bedrijven die actief zullen zijn in Suriname daar er interesse is te investeren in verschillende sectoren. Vanwege de Nederlandse taal biedt Suriname meerdere samenwerkingsmogelijkheden.

Op politiek niveau ziet de ambassadeur in de nabije toekomst ontmoetingen plaatsvinden tussen Belgische en Surinaamse functionarissen voor het tekenen van samenwerkingsovereenkomsten. Migratie is daar onderdeel van.

De ambassadeur van Panama.

4 REACTIES

 1. Suriname kan beter met de Belgen in zee gaan , dan met cuba , rusland , de turken , de denen , de marrokanen en ook niet met china
  gemodereerd

 2. Mark Rutte van het koninkrijk der Nederlanden, na so we kondig Mark aan, ook toe? Die gewichtige titel tav België is overdreven.

  Israël (spioneert op hoog niveau. Dus spyware, data verzamelen die uiteindelijk tegen je gebruikt kan worden). Eng brrr

  Het is nog goed mogelijk in Panama zwart geld te +verstoppen+.

  Ik weet genoeg
  gemodereerd

 3. Suriname zou met name met Israël goede zaken kunnen doen( ik ben er vaak en heb vele vrienden daar zitten). Op het gebied van de landbouw zijn zij ‘master’ in irrigatietechnieken.
  Zie maar hoe je woestijn(gebied) verandert in vruchtbare grond waar bijkans van alles groeit.
  Israel en spionage? Hoezo dan? In Suriname vergeten wij dat China vanuit Peking meekijkt door haar geleverde camera’s( zelfs in het Ministerie van BuZa; de verkeerscamera’s in het kader van ‘save-city) zitten vol spionage apps waarbij China gewoon meekijkt/luistert in onze binnenkamers( hoe naïef zijn wij niet ?). Niemand stelt vragen.
  Aan de andere kant- op Defensiegebied- kan Suriname liever met Israël in zee gaan: zij heeft een van de beste legers ter wereld en de meest gevreesde geheime dienst; de Mossad( (It is never an accident).. Laat ons leger en geheime diensten getraind worden door Israël, en binnen 5 jaar houden alle landen in de regio rekening met Suriname( don’t mess with us).

  Neen ‘ Ai na miii: niet Israel vormt een gevaar voor Suriname, maar China( als je mij goed begrijpt!. Dus Santhoki, Mathoera et.al: Use the brains. Of bestellen wij liever aftandse helicopters uit India met een actie-radius van nog geen 300 km? Geld verklooien dus.
  gemodereerd

 4. Oh, iemand reageert op mij: beide landen die jij benoemd benoemd kunnen de boom in. C zowel I.

  Alsof de vd niet al jaren weet dat C spioneert met van dat goedkoop spul en het liefs met mensen dan met apparatuur.
  De ene spioneert vanuit woestijn verwegistan met zeer geavanceerde apparatuur en de andere met van dat namaak kwaliteit, die niet echt geweldig hoef te zijn.
  Als t maar met bluetooth of wifi gekoppeld kan worden. Ik vertrouw en hoef ze allebei niet
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.