OVS: 1.654 verkeersovertredingen en ruim half miljoen SRD aan boetes

10
verkeerscontrole van politie in Suriname
Archieffoto - Controle in Suriname

Leden van Operatie Veilig Suriname (OVS) hebben de afgelopen maand in totaal SRD 512.491 aan boetes, aan verschillende verkeersovertreders op de weg opgelegd. Het gaat om 1.654 overtredingen meldt het Korps Politie Suriname.

Dit gebeurde bij 23 gecoördineerde landelijke en 661 mini roadblocks, verspreid over de verschillende districten. De meest in het oog springende overtredingen bij de controles zijn ‘niet ter herkeuring aangeboden’ (46,1%), ‘rijden zonder rijbewijs’ (14,8 %), ‘niet verzekerd voertuig’ (14,1%) en ‘rijden zonder veiligheidsgordel’ (10,9%).

Ook is er tegen ruim 346 lockdown-overtreders opgetreden. Ze hebben een bestuurlijke boete opgelegd gekregen van SRD 500 voor het over straat zijn gedurende de lockdown of SRD 10.000 voor het organiseren en houden van feesten en het openhouden van bars en nachtclubs, alsook het ten gehore brengen van overluid muziek.

Landelijk zijn in totaal 533 mensen waaronder ook hangjongeren, die zich schuldig maakten aan samenscholing, gecorrigeerd en van de plekken verwijderd.

Er zijn in totaal 31 aanhoudingen verricht terzake inbraken, berovingen en delicten in de directe levenssfeer. Enkele van deze verdachten zijn hangende het onderzoek na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Overigen zijn heengezonden na te zijn voorgeleid bij de HOVJ.

Verder zijn verschillende goederen in beslag genomen waaronder drugs (Cocaïne, Marihuana, Hasj, XTC pillen en Sukru) alsmede geldbedragen in SRD en Euro’s en telefoons.

De Operatie Veilig Suriname werd bijna twee maanden geleden, op 14 december 2021, gelanceerd met als doel het aanpakken van de vele vormen van criminele activiteit, variërend van beroving, verkrachting, mensenhandel en verkeerscriminaliteit. De operatie loopt tot en met april.

10 REACTIES

 1. Boetes uitdelen is een cash cow voor de overheid. Ik kan me voorstellen als dit blijvend is en een speciale korpsdeel oprichten die in het verkeer middels road blocks handhaaft.
  Met de boetes kun je zeker 30% tot 40% van de kosten van dit korpsonderdeel bekostigen en het helpt het rijdend verkeer te ordenen en wetten en regelgeving handhaven.
  De overheid zou dit in overweging kunnen nemen.
  gemodereerd

 2. Mij vraag is: Waar zijn al deze gelden?????
  Kijk naar de politie voertuigen, de straten, de posthuizen.
  De politie weet ook zelf hoe gevaarlijk de gaten zijn. Uitwijken of bromfietser erin.
  Pe a monie de??????
  gemodereerd

 3. Krijg je als lockdown overtreder ook een boete als je op straat was omdat je net het verjaardagsfeest van de P, VP of dat van hun echtgenoten had verlaten?
  gemodereerd

 4. Kun je niet lezen vrouw.
  Dit betreft uitgeschreven boetes jan 22, waarvan er naar srd 30.000 is geïnd.
  Pé a monie dé, moet je vragen aan bouta/adhin. @debby.

  KPS voorlichting, mooi begin.
  Misschien ook filmpjes op tv van de diverse aanhoudingen, spreekt meer tot de verbeelding.
  gemodereerd

 5. Debby…je lult weer zomaar uit je nek. Die gelden verdwijnen echt niet in de zakken van de ambtenaren zoals vroeger, lees NDP periode, het geval was. Waarom heb je toen niet je zogenaamde kritische vraag gesteld???
  Gelden van boetes zijn niet om straten te maken ..daar is er een apart potje voor vanuit de overheid naar jet ministerie van openbare werken.
  gemodereerd

 6. Waar blijven de boetes voor het rijden met slechte verlichting, blauwe lampen
  mistlampen aan, rijden zonder deugdelijke verlichting het verblinden van de tegenliggers.
  Het is een ramp in het verkeer in dit land; de grote gaten in de straten waarvoor je steeds moet uitwijken en op de andere “baan” terechtkomt.
  Het onfatsoenlijke rijgedrag van mensen maakt dat het verkeer een chaos is.
  Vreselijk om in zo’n mooi land te wonen en werken.

  Ik moest even mijn frustraties kwijt.
  Love it
  gemodereerd

 7. Goed zo overheid. Kijk maar naar de dagelijkse verkeersdoden, ongelukken onverantwoord rij gedrag en er is een potentie om 5 miljoen per maand binnen te halen. Iedere politie man moet een quota hebben voor uitgeschreven boetes. En plotseling wordt Suriname ten minste veiliger.
  gemodereerd

 8. dus gemiddeld is dat 303 SRD per overtreding , mensen dit zet toch geen zoden aan de dijk , de overtredingen moeten zeker 1000 SRD gemiddeld zijn dus elke boete moet men 3 x verhogen , dan zullen velen het na een keer laten
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.